AMD HD 6990, Bomba Gibi Geliyor.!
amd bu kart ile 5970te olduğu gibi hep önde olacak sanırım .
gtx580 SLI yapılsa kafa kafaya gidermi acaba :D
Ati yapmış gene yapacağını. Sahidende bomba gibi geliyor.
ben şöyle söyledim
2 aynı özellikteki sistemlerden birine HD 6990 ( 1adet ) , diğerine GTX 580 ( 2adet ) takılıp test edilse , 2 kart kafa kafaya gidermi ?
4GB Derken :D paylaşımsızmı?
Ya isteyen istediği kadar bomba olsun.İsterse 4 gb değil 14 gb olsun. belleğide gddr5 değil gddr15 olsun.. ben o kartı alacak güce sahip olamadıktan sonra sadece uzaktan bakmayla yetinirim. bak o kart en az 1000 lira olur.Bugun insanların bilgisayar alırken ortalama bütçelerine bak.Çoğusu o parayı bilgisayara vermekten acizleniyor.Kaç kişi o kartı alacak? Birazda mantıklı olmak lazım.....
paylaşımsız 4 gb olan bir ürün yapma amacının altında sanırım dx 11de var olan tüm özellikleri kullanarak işlemci yükünü 0' a çekerek grafik konusunda tüm yükü ekran kartına bindirip sadece çok önemli işlemlerin yükünü işlemcilere verecek. bu yaptığıda her yönü ile nvidianın ve intelin cartlayacağı habercisi entegre ekran kartı çipleri ile intel buna benzer bir takım işleri yapıyor ama opsiyonel olarak gereçk zamanlı olarak değil.
ayrıca bulut işletim sistemlerindeki bütün matematiksel işlemlerin tümünüde normal işlemcilerden kat ve kat güçlü olarak hızlı şekilde yapabilmesindende tam olarak faydalanmasıda ön görülebilen bir durum. artık şifre kırma işlemlerini bile özel firmalar artık cpu değil gpu üzerinden 3 kat daha kısa sürede daha hızlı yapabiliyorlar. işlemcininde artık eskisi gibi şifreleme ve kırma için çok uçuk donanımlar olması şartı kalkabilir gerçi amd işlemcilerinin en dandik x2 serisi bile aes olayında i7 ürünlerinden 1.5 kat daha hızlı yapabiliyor phenom serisini hiç katmıyorum bile nerede ise 8 9 kat daha hızlı yapıyor x2 ürünlerinden athlonun ve i7 lerin phenoma karşı başarımı aeste % 2.5 sadece daha fazlasını ne uçuk overclock ile nede başka yollar ile yapamıyor.
bu işlemler gpu üzerinden çok daha uçuk sürelerde yapabilme imkanı var.
Yok canım 6990 da nerden çıktı derdim ama fotoğraf koymuşsun :)
Artık kaç watt yer bu kart bilmem kartmı desem artık :D
hepimizi uyutmaya devam etsinler bakalım bıktım artık yok yenisini yapyıor muşta falanda felanda
300 W diyor.Nanayı yedik.Neyse zaten hiçbir bilgisayar parçası alamıyorum ne derdim var ne de tasam :)
Keşke korsan ekran kartı çıksa 15 TL ye 6870 :D
6TeraFLOP o ne yaa? xD HD 5970 4.64TeraFLOP yanlış hatırlamıyorsam... 4GB GDDR5 5GHZ+ ram ve Antilies... oww tam hayal gibi bir kart :D zamanı gelince canına yandığım parasına kıyıp HD 79xx serisinden alıcam xD 40nm artık sınırlarına geldi daha fazla gitmez 40nm'i AMD performans lideri olarak kapatmak istiyor :D ben HD6xxx serisi değilde HD 7xxx serisinin üst modellerini merak ediyorum :D sonuçta 28nm e geçişle beraber performans zıplaması olucak :D
tahminim HD6990 HD 5870 CF+oc @ 1GHz veya HD 6870 CF+oc 1.1GHz gibi bişey olucak :D 6TFLOP nedir yaa? :D 4GB bellekte var ohh ohh AMD Eyefinity 3D böyle bi kartta anca açılır :D off ne oynanır o oyunlar xD 3monitör 3D görüntü wooowww :D arkadaşı gıcık ediyorum zaten, bu kartta çıkarsa aramızda çatırma çıkar xD
"Ne oldu knk snn 5970 te eskidi xD"
"pff CF şart oldu xD"
HD6990 da çıkarsa aramızda çatışma çıkar artık xD
GTX 580de fos çıktı artık AMD yeni kartları sallana sallana çıkartr :D snırım 14ünde ayın lansman var HD 6950-6970 çıkıcak :D 2011de de HD6990... 1.çeyrek HD 6990 2.-3.çeyrek HD7xxx :D seneye ekran kartı savaşı çıkıcak :D firmalara vericen gazı indirsinler fiyatları xD ama GTX 580 i nvidia öve öve bitiremedi HD5970 e yakın bi kart çıktı, yine çok fazla ısınıyor yine çok güç çekiyor, oc yapınca yine güç tüketimi uçuyor xD bide çift GPU yapsalar elektrik idaresiyle yakın akraba oluruz artık xD
aboooooo ulen paramı yeter ona ben kıyamam okadar tlye yazıııık daha iyisinide yaparlar hatta ellerinde vardır yavaş yavaş sürüyolar piyasaya
Yorum yok abartı birşey...Kimin ihtiyacı olurki buna...Hadi böyle birşey isteyen uygulamalar geldi o zaman al =) Yani 3-5 sene sonra anca dimi ?
Neyse AMD-nVidia açısından bakarsak bi tokat daha =) Beni pek alakadar etmez o iş ne olsa f/p kimse onu alırım...
buna okadar para israf bence abi 200 300 verdinmi oyun oynuyosun zaten nasılsa 1sene sonra buda eskicek 200 300 lük parçada çok uçmaya ne gerek var bi parçaya 1200 1600 verilirmi abi bu teknolojinin iki kat iyis
de vardır bu adamların elinde bi tur sürüp parayı topluyolar sonra yeni diye ellerinde zaten bulunan parçayı sürüp gene topluyolar ellerinde hepsi var hatta kat kat iyileride vardır bence ama yavaş yavaş çıkarıyolar en iyisini bi anda sürdünmü diğerleri ellerinde kalcak...saygılar
ŞU ANKİ oyunları max. düzeyde çalıştırabileceğim ekran kartı ne olabilir en ucuza? şimdi bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum (AMD PhenomII X6 işlemcili,belki 1090 T olur belki 1055 T. O anki ruh ve cep halime bağlı) ve HD 6870 düşünüyorum ama o da pahalı ve 2 sene sonra o da eskiycek. En iyisi 300 tl civarı bir ekran kartı alıp zamanı gelince yeni ekran kartı almak mı? Ne önerirsiniz??
Başka şekilde sorayım : Örneğin Call of Duty Black Ops ya da Metro 2033 oynarken HD 5770 ile HD 6870 arasında bir grafik veya performans farkını hisseder miyim?
nvidia al ben nvida 9800gt1gb256bit kullanıyorum çok memnunum gta4 cryostasis far cry2 pes 2010 cod6 crysis bu oyunları ful açıyor 360a aldım bu veya daha üst bi ekran kartı işini görür
@okinkurt senin kart artık eski bu saatten sonra alınmaz diyorum ama dinlemiyorsun... o kart zaten pek ahım şahım güçlü de değil...
yeni sistem alıcaksanız HD 6850 den aşağısı bir kart alınmaz... paranız yetiyorsa HD6870 CF veya biraz bekleyip ( aralık ortasına kadar fln ) AMD HD 6950-6970 alabilirsiniz...
abi param bu kadar dedi bende bunu önerdim alabiliyosan daha üstünü al dedim ne kızeyon abi kartıma laf ettirmem ben crysisi maximumda oynuyom ona göre 360tl para saydım daha iyisini alabiliyosa alsın senlen az tartışmadık crysisi aboooo gözüme sinek kaçtı....yandıııım