AMD HD Radeon 7670m ekran kartı sorunu ve çözümü

neorack
19-04-2013, 15:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2013

Selamlar

Samsung marka notebook satın aldım. Her şey güzeldi ama ekran kartları arasında geçiş yapamıyordum. Bu notebook, bir tümleşik dahili ekran kartına ve bir harici ekran kartına sahip. Bunlar tümleşik İntel HD 4000 ve harici AMD Radeon HD 7670m. Oyun uygulamaları, her defasında, İntel ekran kartını görüyordu. Ama birkaç günlük denemelerim sonuç verdi. İnternet dünyasında ve dolayısıyla forumlarda bu konuyla ilgili çok fazla sayıda arkadaşın muzdarip durumuna karşılık, konuyu Türkiye'nin en favori bilişim forumlarından ChiponlineTR da açmayı düşündüm.

AMD sürücünüzü kaldırdıktan ve bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra aşağıdaki linkten Catalyst 13.2 Beta versiyonunu indirin ve yükleyin. Yükledikten sonra masaüstü sağ tık - Görüntü özellikleri - sol taraftaki menüden güç paneli tıkla - geçişli grafikler genel ayarları kısmında prize takılı menüsünde performansı en üst düzeye getir tabını seçiyoruz. Daha sonra yine sol yandaki menüden geçişli grafikler uygulama ayarları kısmında uygulama ekle diyoruz ve oyunun .exe sini seçiyoruz. Ve artık oyun listede gözüktü. Oyunun listedeki satırında yüksek performans seçeneğini seçin ve Catalyst den çıkın.

Tom Raider ve Skyrim adlı iki oyunda yaptığım denemeler sonucu ekran kartı geçişinin sorunsuz olduğunu gördüm. Oyunların başlangıç ara yüzlerindeki options kısmında AMD Radeon HD 7670m yazısı görünmüyordu ve aksine İntel HD 4000 ismini görmeye devam ediyordum. Emin olmak için AMD ekran kartını Aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım. Oyuna girdim ve ultra ayarlarda İntel HD 4000 testi yaptım. Sonuç: Çok kasıyordu. Sonrasında aygıt yöneticisinden AMD ekran kartını etkinleştirip oyuna tekrar girdim ve sonuç harika.Alkış

Ayrıca dipnot olarak şunu belirtmeliyim ki oyunların, oyun dışı ayarlamalarında grafik kart seçenek menüsünde AMD ekran kartı seçeneğinin gözükmemesi oyunun bu kartı göremediği anlamına gelmiyor. Bu sizi yanıltmasın. Linkteki sürücü bütün markalardaki laptoplar için tek geçerli sürücüdür.

http://www.guru3d.com/files_deta ... _beta_download.html

Son Düzenleme: neorack ~ 25 Nisan 2013 01:41
neorack bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
CemTnTn
21-04-2013, 18:33   |  #2  
CemTnTn avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 44
695 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Gerek yok bu kadar zorlamaya. "Değişken Grafikleri Ayarla" kısmından kullandığın uygulamaya grafik kartını atayabilirsin.

syndicate_06
06-06-2013, 17:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
138 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

sagol