arkadaşlar amd tabanlı yapmak için pc min anakartıyla ,işlemcisini değiştiricem sanırım..bunun için bana 500 ytl yi geçmemek şartıyla bu ikisine örnek verip,önerebilr misniz?ayrıca link verirseniz sewinirim..şimdiden teşekkürler..
amd için yardım!!!!
- 1
- 2
sadece işlemci ve anakartmı istiyorsun. Yoksa komple bır sıstemden mı bahsedıyorsun. Elındekı hangı parçaları kullanmak ıstuıyorsun. Monıtorun varmı klv mouse. gıbı yardımcı bırımler fılan?
sana tavsiye intel al bana dua et. Soket tabanları 775 . Galiba bundan sonra böyle götürür. Ama amd bıktırdı....Soket tabanı yüzünden anakarta para yetmez oldu. İntel duo core2 e6675 199$+ kdv ve asus p5b 110$+kdv= 310+2*KDV=360$=500 ytl civarı
Biraz daha bekliyip yeni işlemcilerin gelmesini bekle.O zaman o paraya süper şeyler alabilirsin.Sadece 1,5 ay bekle......
mg06710sana tavsiye intel al bana dua et. Soket tabanları 775 . Galiba bundan sonra böyle götürür. Ama amd bıktırdı....Soket tabanı yüzünden anakarta para yetmez oldu. İntel duo core2 e6675 199$+ kdv ve asus p5b 110$+kdv= 310+2*KDV=360$=500 ytl civarıMerak etme soketlerde bır değişiklik yok. Am2 soketını yenı cıkacak olan ışlemcılere de kullanabılırsın. Hatta AM3 cıktıgında bıle..
Borga-xAma tam performans alamayacak.AMD'yi İntel 'in önüne taşıyanda bu yeni teknolojiler.Eğer bunları kullanmayacaksa almaya ne gerek var?mg06710sana tavsiye intel al bana dua et. Soket tabanları 775 . Galiba bundan sonra böyle götürür. Ama amd bıktırdı....Soket tabanı yüzünden anakarta para yetmez oldu. İntel duo core2 e6675 199$+ kdv ve asus p5b 110$+kdv= 310+2*KDV=360$=500 ytl civarıMerak etme soketlerde bır değişiklik yok. Am2 soketını yenı cıkacak olan ışlemcılere de kullanabılırsın. Hatta AM3 cıktıgında bıle..
Orasi öyle tabı yenı sistem toplamak ısteyenler bence beklemeli..
herşeyim tamam sadece sistem yenilemek için şu anda sistemim p4 ve bana oyunlar için yetersinz geliyor..önerilerinizi beklerim
mg06710sana tavsiye intel al bana dua et. Soket tabanları 775 . Galiba bundan sonra böyle götürür. Ama amd bıktırdı....Soket tabanı yüzünden anakarta para yetmez oldu. İntel duo core2 e6675 199$+ kdv ve asus p5b 110$+kdv= 310+2*KDV=360$=500 ytl civarısakın intel alma 1 ay sonra AMD phenom çıkıyor core 2 duo yerleri süpürecek AMD nin boardları herzaman ucuz ve kalitelidir AMD NO 1 MANUFACTURER
arkadaşlar phenom için ne 1 ayı yaww.. en az aralıkta çıkıyor, hatta ocak ı bile bulabilir. amd bu erteleyebilir...
erdem, eğer oyunlarda sıkıntı yaşıyorsan ekran kartın zayıf kalıyordur. şuan kullandığın sistemi bize söyle gereken değişiklik önerilerini söyleriz...
sistemim aslında pek çok oyunu çalıştırıyor ancak daha yüksek görüntü kalitesinde oynamak isityorum..
sistemim:
anarkart: asrock 775dual-VSTA
ekran kartı:asus eax1550 hyper memory
bellek:(1024*2)2gb 667 ram
işlemci:intel p4 3.2 ghz
psu:480 watt
sistemim bu yardımcı olursanız sewinirim......
Erdem,
-Ramlerin yeterli
-psu gerçek değeri veriyorsa yeterli
işlemci - anakart - ekran kartın zayıf kaliyor.
AMD SİSTEM
İŞLEMCİ: AMD - ATHLON 64 X2 4800+ AM2+ 65NM
EKRAN KARTI: SAPPHIRE - HD2600XT
ANAKART: MSI - K9N ULTRA-2F
TOPLAM: 510 YTL
İNTEL SİSTEM:
İŞLEMCİ: INTEL - E4400 C2D
EKRAN KARTI: SAPPHIRE - HD2600XT
ANAKART: MSI - P35 NEO-F
TOPLAM: 585 YTL
-> Bu 2 sistem arasındaki performans nerdeyse aynı. amd li sistem daha ekonomik hatta azda olsa performansı iyi.
-> amd li sistemde sadece nvidia çipsetli anakarta ati kullandık, ama onu sorun olacağını sanmıyorum
performans sorunu yaşanmaz mı ati de??
bir de şu sorum olacak X2 5600 le 5200 arasında oyun hızları farkı yaşanır mı 4800 az gelecek gibime geliyor ama..cevaplarsanız teşekkürler..
erdem187performans sorunu yaşanmaz mı ati de??
sanmıyorum, benim korkum uyum sorunu yaşarmısın yönünde ama % 90 yaşamazsınerdem187bir de şu sorum olacak X2 5600 le 5200 arasında oyun hızları farkı yaşanır mı 4800 az gelecek gibime geliyor ama..cevaplarsanız teşekkürler..
öyle çok yüksek oyun farkı olmaz... alabilirsen x2 5200 al tabiki. hem önbelleği daha yüksek
Eğer amaç oyun ise ekran kartını da değiştirmelisin.İntel sistem alırsan anakarta extradan daha fazla para vereceğin için ve kısıtlı bütçen olduğu için AMD sistem toplamanı öneririm.bjk_semih'în AMD sistemi güzel ama GDDR3'ler oyunların bazılarında sorun çıkartıyormuş.Onun yerine bu ekran kartını öneririm ;
Ayrıca belirtmek istiyorum.İki ekran kartının da teknoloji güncelliği neredeyse aynı olduğu için geriye performansı etkileyen en önemli faktör iş hattı sayısı oluyor.HD 2600xt'in iş hattı sayısı 120 ama bu 24 x 5 şeklinde.Yani bir fake.Aslında 24 diyebilirsiniz.Dediğim ekran kartını alman daha mantıklı bence.Bir de oyunlarda nVidia daha üstün.Bu da ek bir bilgi.
link verebilr msiniz peki amd anakart ve işlemcisi için gigatek ten daha ucuz biyer oldugunu duymuştum ama yine de gigatekten şaşmamalı..ayrıca gigatek e yeni bir ürün gelmiş gözümden kaçmadı..RX2600XT DİAMOND nasıldır?eger daha fazla performans verecekse ona biraz daha bütçe açabilirim..düşüncelerinizi bekliyorum ilgisiz kalmayın!!!!
eğer card finans kartın varsa vatan a git...
erdem187link verebilr msiniz peki amd anakart ve işlemcisi için gigatek ten daha ucuz biyer oldugunu duymuştum ama yine de gigatekten şaşmamalı..ayrıca gigatek e yeni bir ürün gelmiş gözümden kaçmadı..RX2600XT DİAMOND nasıldır?eger daha fazla performans verecekse ona biraz daha bütçe açabilirim..düşüncelerinizi bekliyorum ilgisiz kalmayın!!!!
RX2600XT DİAMOND ı kesinlikle tavsiye ederim. ddr4 bellekli performansı ise 8600gts yi geçiyor. fiyat/performans ürünü
http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2124 benım seçimim de bu olurdu. Su anda alabıleceğın orta sevıyedekı en ıyı ekran kartı budur.Bunun dısında AMD'lı bır sıstem topla keyfıne bak. İlerde de Phenom alırsın OHHH keyfe gel..4800 oyunlar ıcın yeterlidir. Grafık tasarım veya video edit yapmıyorsan hıc sorun olmayacaktır...
ayrıca anakartımı ne almalıyım(Amd tabanlı yapmak için sistemi) bnde 1024*2(2gb ddr667)ram var..ram i değiştirmeden bana anakart önerir misiniz..o/b olmaması önceliklidir..gigaya baktım hep o/b var..son olarak buna da yardımcı olursanız çok mutlu olacagım..
MSI K8N Neo-F Tam aradıgın anakart..
Ben onu K9 demek ıstedım.Yanlış yazmısım kusura kalmayın.. Özür..
bjk_semiharkadaşlar phenom için ne 1 ayı yaww.. en az aralıkta çıkıyor, hatta ocak ı bile bulabilir. amd bu erteleyebilir...1 ay sonra satışa çıkıyor az rakamlardada olsa ama türkiyede olurmu bilmem
erdem, eğer oyunlarda sıkıntı yaşıyorsan ekran kartın zayıf kalıyordur. şuan kullandığın sistemi bize söyle gereken değişiklik önerilerini söyleriz...
- 1
- 2