Arkadaşlar sistemim bugun elime geçti ilk dikkatimi çeken şey açılışta 5 çekirdek hazır yazısıydı.Çok şaşırdım neden 6 çekirdekli işlemciyi 5 çekirdek olarak görüyo ?
[URL=http://img687.imageshack.us/i/adszigf.png/][/URL]
Öncelikle anakartın sitesinden güncel bios versiyonunu ve bios'u kurabilmek için gereken yazılımı indir. Benimki asus ve winflash ,easyflash gibi 2 tıkla bios kuran programları var. Seninkinde nasıl olduğunu araştırman gerekiyor.
Çekirdeklerden biri arızalı da olabilir. Yetkili servise ulaşabiliyorsan önce bir aramanı tavsiye ederim.
Kolay gelsin
Çalışıt > msconfig > Ön yükleme > Gelişmiş seçenekler > işlemci sayısını 6 olarak işaretle.
Çalışıt > msconfig > Ön yükleme > Gelişmiş seçenekler > işlemci sayısını 6 olarak işaretle.Sadece 5 e kadar seçilebiliyo.
asus'un kendi sitesinde anakartının modeline göre bir arattır orada güncel sürücüler ve bios mevcuttur.Oradan indirip güncelleyebilirsin. Ama dikkat et bios güncelleme 1 dk falan sürsede elktrik kesilirse anakartının bios mefta oluyor ve garanti kapsamı dışında kalıyor. Buna dikkat et!
Yine düzelmesse ve yeni aldıysan geri ver "m" modeli yerine "v evo usb3" modelini ya da "890 pro" al
core unlocker özelliğini kapatman lazım sonrasında düzeliyor bios update bile yaptığında o anakartta o özellikten uzak dur işlemcinin yapısını bozuyor aynısını x2 phenom serisinde yaptım işlemciyi mahvetti core unlocker özelliği zor kurtardım. başka modellerde bu sıkıntı olmuyor.
Sadece 5'e kadar seçebiliyorsan çekirdeğin birinde sorun olabilir fazla zaman geçirmeden git geri ver yada değiştir.
Arkadaşlar sorunumu çözdüm.Nedense BIOS'daki çekirdek ayarları ellenmiş ve 3. çekirdek kapanmış.Onu açtım şuan 6 çekirdek görüyo ama şimdide başka bir sorunum var.HD 6950 aldım fakat oyunlarda ani takılmalar-donmalar kırmızı kırmızı lekeler falan çıkıyo sağda solda kutusundan çıkan driver'i yükledim ama hala böyle sorunlar oluyo.Driver güncellemen gerekiyo dediler ama bu konu hakkında pek bilgim yok nerden nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz ?
Arkadaşlar sorunumu çözdüm.Nedense BIOS'daki çekirdek ayarları ellenmiş ve 3. çekirdek kapanmış.Onu açtım şuan 6 çekirdek görüyo ama şimdide başka bir sorunum var.HD 6950 aldım fakat oyunlarda ani takılmalar-donmalar kırmızı kırmızı lekeler falan çıkıyo sağda solda kutusundan çıkan driver'i yükledim ama hala böyle sorunlar oluyo.Driver güncellemen gerekiyo dediler ama bu konu hakkında pek bilgim yok nerden nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz ?http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspxSon Düzenleme: Kapalı Hesap (165236) ~ 03 Nisan 2011 14:04
Sağolasın.Bi sorum daha olacak CPU-Z da ekran kartımı görmüyo.Daha doğrusu hiç bi yerde ekran kartımı tanımıyo.Bu driverler sayesinde düzelirmi buda ?
denemeden bilemezsin değil mi? :)
Valla 1090T iyi hoşta HD 6950'yi hiç beğenmedim.Heralde ısıdan dolayı oyunlarda sıkıntı yaratıyor.Böyle GTA'da kırmızı kırmızı lekeler çıkıyor.Sadece bu oyunda çıkıyor sandım ama diğerlerindede donmalar yaşıyorum.Geri götürücem büyük bi ihtimal sorun var ekran kartımda.