Amd İntel Kapışma

Anket
beckahma
04-03-2010, 21:22   |  #26  
beckahma avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,052 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Sizin yazdıklarınızıda herkes okuyabiliyor. ATI'nin son bi kaç aydır lider olması değil sorun. Veya nVidia'nın birçok oyun firması ile anlaşması değil. Şu anda hem f/p,hem performans,hem hakiki bir oyun zevki (oyuncu demek yanlış olur) için yine ATI lider. Bu değişebilir mi? Tabiki değişir,değişecektir. Hiçbir firma hiçbir donanım kalıcı değildir.
Bu ay Level'da yazdığı gibi sanırım yapılabiliyormuş en mantıklısı şu: 2 tane ATI kartla Crossfire yaparken üçüncü bir nVidia kart daha takarak nVidia özgü işleri görmesini sağlamak.nVidia oyunlara verdiği parayı kartlarına vermeli yoksa ATI bu gidişle nVidia ismini herkese unutturabilir.

Kapalı Hesap (166559)
04-03-2010, 21:24   |  #27  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

pence amd işlemcileri intelden farklı değil hatta daha ucuz ve aynı düzeyde herkes sallanasın hiçkimse onun farkını anlayamaz ve ayrıca amd vnvidia olayına gelince amd tam tersine daha performanslıdır ama nvidia daha az performans verir çünkü nvidia renkleri daha canlı gösterir ama ati daha cansız gösterir  ve ben buınu yemin ederim ki test ettim  mesela eski oyunlardan serous sam 2 oyunnunda başlangıçta cennet gibi bir yer de başlıyoruz ati ile oynasığımda çimlerin rengi fıstık yeşili tamam güzel ama biraz daha yapaylık  vardı mesela  haf,f karalık olarak yani tam canlı değil ama nvidia ile oynayınca fıstık yeşili çok canlı olarak oynanıyor aynı şey crysisdeki deniz için geçerli ki ben atiyi kullanıyorum çünkü sonuşta ati  kaliteden azaltıp performansı arttırıyor ama kalitesiz yapmıyor ve nvidiayada gerek duymuyoorum sonuşta ati o görüntüyü o kadar kötü yapmıyor ki birde nvida kullanarak nie performansı düüreyim youtubede ati vs nvidia yyazın aynı özelliklerde 2 kartın verdiği performans vardır ati önde :_!!!

marosarap
04-03-2010, 21:25   |  #28  
marosarap avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008
Alıntı: YasinC  
Sayılırsın ancak oyuncuların %90'nından fazlası nvidia tercih ediyor ve Ati şurda topu topu bir kaç aydır liderlikde ve hemen gözleri doldurdu. Nvidia alanlar performans isteyenlerdir. Bu demek değildir ki ATi 5970 performansı kötü bir kartdır. Ben genelleme yaptım ve yazıyı yazarken biraz dikkatli ol burası forum buraya yazdığın yazıyı herkes okuyacak.
evet burası forum sorunda dedigin gibi  genelleme yapman ki profilindede belirtmişsin nvidia fanatigiyim diye
bu forumda  da en büyük yanılgıyı marka fanatikleri yapıyor ki şu an yaptıgın gibi ve insanları yanlış yönlendiriyorsun. eger buraya yorum yapacaksan öncelikle tarafsızlık gözlügünüğ takman gerekiyor. bunun için ''yazdıklarında biraz dikatli ol'' diye kullandıgın cümleyi avatarındaki logo gibi büyük harflerle yazıyorum sana . DİKKATLİ OL  </

beckahma
04-03-2010, 22:45   |  #29  
beckahma avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,052 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

nVidia fanatikliği veya ATI fanatikliği bence gereksiz birşey.Bu bence at gözlüğü takmaktan başka birşey değildir. Bir kere nVidia iyi oldu diye hep iyi olacak diye bi kural yok kesinlikle. Aynı kural ATI için de geçerli. Ekran kartı seçimi yaparken kullanım amacı,bütçe,performans gibi özellikler dikkate alınarak en mantıklı seçim yapılmalıdır. Fanatik olunacak bi tarafını göremedim nedense?

YasinC
05-03-2010, 20:40   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,472 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Fanariğim yazdım ancak nedense doğruyu yazınca kötü olan ben oldum. Sen bana diyorsun dikkatli ol diye senin yazılarına bakınca imla kurallarını geçtim. Yazı yazmayı bile bilmiyorsun gelip burda bana fırça çekmeye çalışıyorsun. Yazıya başlarken büyük harf kullanılır sanki MSN'de yazışıyorsunuz. Ben tarafsızım Ati şuan lider. Ben şimdi sana 5970, GTX295'den yavaşmı dedim. Sırf performans isteyenler İntel ve Nvidia'ya  yöneliyorlar. Oyuncuların %90'nı Nvidia kullanıyor, Nvidia Fermi'leri geç çıkarınca sorun oluyor. Ancak bazı markalar, firmalar önceden yalan yalnış test sonuçları sunuyor ve piyasaya çıktığında ne *** olduğu anlaşılıyor. Ben şuan bir yönlendirmede bulunmadığım için kimseyide yanlış yönlendirmedim.

Son Düzenleme: YasinC ~ 05 Mart 2010 21:47
marosarap
05-03-2010, 21:07   |  #31  
marosarap avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008
Alıntı: YasinC  
Fanariğim yazdım ancak nedense doğruyu yazınca kötü olan ben oldum. Sen bana diyorsun dikkatli ol diye senin yazılarına bakınca imla kurallarını geçtim. Yazı yazmayı bile biliyorsun gelip burda bana fırça çekmeye çalışıyorsun. Yazıya başlarken büyük harf kullanılır sanki MSN'de yazışıyorsunuz. Ben tarafsızım Ati şuan lider. Ben şimdi sana 5970, GTX295'den yavaşmı dedim. Sırf performans isteyenler İntel ve Nvidia'ya  yöneliyorlar. Oyuncuların %90'nı Nvidia kullanıyor, Nvidia Fermi'leri geç çıkarınca sorun oluyor. Ancak bazı markalar, firmalar önceden yalan yalnış test sonuçları sunuyor ve piyasaya çıktığında ne *** olduğu anlaşılıyor. Ben şuan bir yönlendirmede bulunmadığım için kimseyide yanlış yönlendirmedim.
1-imla ve yazım yanlışları konusunda eleştiri getirecekseniz öncelikle siz dikkat edin ki ne demek istediginiz anlaşılmıyor bile . yazı yazmayı biliyormuyum bilmiyormuyum onu bile cıkaramadım yazdıklarından ayrıca fanarigim diye birşey yok fanatigim olacak o.2-fırca falan cekmiyorum kullandıgım uslup tamamen senin ilk başta bana karşı kullandıgın üslup3-kimin lider oldugu umrumda degil cepten cıkan en az paraya karşılık en iyi performans umurumda4-oyuncuların  yüzde 90 nı nvidia kullanıyor demişsin ıspatlarmısın5-fermilere ve nvidiaya karşı kullandıgım tek olumsuz cumle yok varsa bana gösterirmisin6-unutma ki senin tercihlerin herkes için en iyi tercihler olmayabilir buna saygı duymalısın.

YasinC
05-03-2010, 21:50   |  #32  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,472 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Ekran kartı ve işlemci söz konusu olduğunda durum daha da belirginleşiyor: Oyuncu sistemlerinin yüzde 63,46'sında Nvidia ekran kartları kullanılırken yüzde 28,97'sinde ATI/AMD ekran yer alıyor. ATI'nin şu sıralar Radeon HD 5870 ile uluslar arası çapta büyük bir başarı yakalamasına rağmen firma, bu başarıyı pazar payına yansıtamıyor.

İşlemci satın almaya sıra geldiğinde Steam müşterilerinin üçte ikisi (yüzde 68,97) yine Intel'i tercih etmeye devam ediyor. Satılan tüm işlemcilerin yarısından fazlası iki çekirdekli; fakat özellikle oyuncular arasında dört çekirdekli işlemci kullanımı gittikçe artıyor: Şu sıralar tüm oyun PC'lerinin dörtte birinde (yüzde 23,99) dört çekirdekli işlemci kullanılıyor.

Oyuncu donanımları hakkında daha fazla bilgiye Steam Hardware Survey'den ulaşabilirsiniz.
***Alıntıdır***
Okulda F evde cafede Q klavye kullanınca bazen böyle olabiliyor. En son bir yerde %85-90 olarak okumuşdum. Ancak o linki bulamadım bulduğuda atacam linki ATİ kartları F/P kartları Nvidia ise Performans kartı bu hep böyleydi. Ati daha çok orta kesimi düşünüyor Nvidia ise üst kesimi.

Z1mBaBwE
05-03-2010, 21:52   |  #33  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,674 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

http://www.donanimhaber.com/Nvid ... _kaldirdi-18483.htm  al oku çok değerli nvidianın yaptığı rezilliklerden biri daha.Sorunsuz sürücüleri var dediğiniz nvidianın yaptığı çok kritik hata.

Son Düzenleme: Z1mBaBwE ~ 05 Mart 2010 21:54
marosarap
05-03-2010, 22:16   |  #34  
marosarap avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

zimbave@
her yazılım firması bu tarz hatalar yapabilir bu yüzden şirketi tamamen kötülemek yanlıştır.umarım nvidia bir an önce piyasaya dönerde son kullanıcı rekabet ortamından faydalanır.
yasinC@
sizinde belirttiginiz gibi şu an nvidianın pazar payı yüzde 63 ler civarı fakat bu oran hızla düşüyor yani oyuncuların yüzde 90 nı nvidia kullanmıyor.
benim üzerinde durdugum nokta ise her konuda bakış açımızın kalıpların dışında olması geregidir. genellemeler insanları büyük yanılgılara götürür, tercihlerimizi ve alternatiflerimizi sınırlar,  dar bir pencereden yaşama bakmamıza neden olur.
belki konu dışı olacak ama ben bir lise ögretmeniyim ve 11-12. sınıfların derslerine giriyorum çocuklarım için yapmaya calıştıgım en önemli şeylerden birisi bakış açılarını geniş tutmaların ögretmek. bakış açımız ne kadar geniş olursa alternatiflerimiz o kadar cogalır bakış açımızı sınırlayan en büyük şey ise genellemelerdir.
sayglarımla iyi geceler.

Son Düzenleme: marosarap ~ 05 Mart 2010 22:19
Z1mBaBwE
05-03-2010, 22:28   |  #35  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,674 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Benim örnek vermemdeki amaç adam konu açıyor hangi kartı alayım diye ati kart almayın yazılımı berbat kartları sürekli vpu recover hatası veriyor oyun başarımı iyi değil gibi bazı vatandaşlar palavra ile ortalığı birbirine katıyor şimdide konuşsunlarda göreyim onları.

bethere4you
06-03-2010, 00:20   |  #36  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

aslında bence sallayın getsin boş werın biz sonuna kadar nasıl AMD i isek onlarda intelci  nvidia cı kalsınlar bize ne sanki intel çok temiz bir firmada bütün firmaları domine ediyorlar admlar yahudi deil baksana sistemi nasıl kurmuslar 
nvidia ya gelince oda gitmiş oyun firmalarını domine ediyor haliyle yazılım destegi sayesinde kartlar avantajlı oluyor bişei diyemem yane artık bu saatten sonra çünkü çok sıkıcı olmaya baslıyor bu konular

not ben 8800 gt leri zamanında 300 doalrdan geçiren firma görmedim arkadas adalar hala soguyamamıslar walla zulelelelelle
not 2 aradan yine inşlh kefaller atlamaz fanatiksin diye çünkü öleyim zaten  hayatın tadı böle cıkıyor :)

YasinC
06-03-2010, 10:37   |  #37  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,472 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Barış Ati sürekli hata yapıyor ancak biri çıkıpda bir şey demiyor. Şimdi Nvidia 40 ylın başı sürücü hatası yapıyor. Nvidia kötü felanca saçma sapan yorumları görüyoruz. Nvidia'nın pazar payının düşmesi normal GTX275, 285 gibi ürünleri tedarik etmiyor. Fermi serisi kartlarda geç kaldı çıkınca ne olur onu bilemem.

Z1mBaBwE
06-03-2010, 20:42   |  #38  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,674 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Yaptığı hata kartları yakıyor farkındaysan ati birşey yaptımı ortalığı karıştırmasını biliyorsunuz ama. Atinin sürücülerinin çok azında problem var asıl problem oyunların nvidia ya göre uyarlanması yüzünden catalysyt dosyalarının bir kaçının çakışma sorunu ile karşı karşıya geldiğinden dolayı performans düşüklüğüne görüntü hatalarına neden olabiliyor bazı oyunlarda AMD nin her ay sürücü yayınlamasının sebebi budur.Suç birazda kullanıcılarda adam eski sürücüyü tam olarak silmeden yenisini yüklüyor abuk subuk hatalar alıyor sonrada AMD dandik kimseye önermiyorum yok oyunlarda nvidia kartlarla daha kaliteli görüntü alıyorsunuz diyorlar oysaki Atinin aa performansı nvidia dan çok daha iyidir objelerdeki en ufak detay daha belirgin oluyor nvidia da ise bozulma yaşanıyor.

YasinC
07-03-2010, 11:31   |  #39  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,472 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Şimdiye kadar yanan bir kart duymadım ve kullananların çoğu memnun.

bethere4you
07-03-2010, 16:48   |  #40  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

hehehehsize kendimden örnek werem nvidia 7200 go 90 nm maşallah öle güsel ısınıyorki sistem boşta 67 derece bu en iyi deger hehehe 
şaka maka  ATİ HD 3000 -4000-5000 serisi notebooklarda renk canlılıgı bakımından NVİDİA 8000-9000 ni adeta tokatlıyor su an onumde 3 tane hp notebook war 7200 go vs 8400 gm vs hd 3450 arka led aydınlatmasından mı acaba onu merak edıyom neden ATİ bu kdar canlı pixeller weriyor masaüstü için bir şey demiyom test etmedım

hellsfury
11-03-2010, 13:28   |  #41  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
110 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

AMD önde demkki oyun işlemcisi AMD xD

nedbed
11-03-2010, 14:05   |  #42  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
616 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

dünya kadar site parçaların yorumlarını testlerini yapıyor zaten nvidia intel amd marka önemli değil önemli olan parana göre en iyi seçimi yapıp parana göre en iyi performansı almaktır.