OYUNLARDA
AMD Mİ
İNTEL Mİ
BAKALIM KİMLER NE DİYECEK?
Amd İntel Kapışma
- 1
- 2
amd nin intel ile kapışmaya çapı yetmez , piyasadaki en iyi işlemci intel'in
@Süleyman.
peki celeron 3.0 ın yanında gtx 295 koyarsan crysis i 16xaa vsnyc ve en yüksek ayarda oynayabilirmisin =? mantıksızlık bu , oyunlarda ekran kartı ise al bi tane 5850 tamam gerisini salla 512 mb ram 1 gb hdd celeron 3.0 işlemci , pcı ex 16 girişi olan anakart ve 5850
Bilgisayarı yüksek olan birisi işlemciden kısıp ekran kartına ağırlık vermeli.Oyunlarda işlemcilerin "çok fazla" bir getirisi yok...İ5 750 ve İ7 975 kapışsın bakalım:
Fiyatlarına bakalım:
İ7 975: http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4249 1943 Lira
İ5 750 :http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5086 386 Lira
Aradaki 5-10 fps fark var,o farka HD 5870 ya da 5970 alınır.İşlemciyide i7 860 alınabilir..
adem kaya tamamen haklı alt sıralardaki işlemcilerin düşük fps vermeside tamamen işlemci darbogazndan kaynaklanıyor. eger bir işlemci mevcut ekran kartını darbogaz etmiyorsa kendinden çok daha yüksek işlemcilerle arasındaki fark birkaç fps den öteye geçmez.ayrıca oyunlarda detay ve cözünürlülük tam açılırsa o fark bile neredeyse etkisiz bir degere düşer
intel daha iyi
ama oyunlar ekran kartına bakar
işlemci amd ekran karttıda ogunun en ıyısı hangısıse herzaman.iki markanında en ust modelın fıyatlara bak katlarca fark var oyun oynarken ne fark var fark ekran kartında onun ıcın amd alır intele vercem cuvalla para yerıne en ıyısınden ekran kartı alırım
kardeşim kim nederse desin çoğunuz yıllardır takip ediyorsunuz oyun oynamak istiyorsan bütün parçaları değiştiriyorsun ekran kartı alıyon işlemci yetmiyor işlemci alıyon ram yetmiyor adamlar bize bütün parçaları tekrar tekrar aldırıyorlar yeni çıkan işlemciyi alacan anakart desteklemiyor git bide anakart al soydular soğana çevirdiler :)
Sentetik testlere şahsen güvenmiyorum bana göre AMD daha stabil çalışıyor sentetik testler intelde alu gelişmiş olduğu için alu ya göre kodlanıyor bu durumda intel AMD işlemcilerden daha yüksek performans alıyor.Oysaki programlar fpu ya göre kodlansa AMD işlemciler daha iyi skor alacak AMD işlemcilerde fpu gelişmiştir.Ne demek istediğimi bu konuyu inceleyerek anlayabilirsiniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_37506489/tm.htm
Oyunda Ekran kartı önemlidir burada AMD ve intel ekran kartlarıyla birlikte aynı performansı sergilemektedir
hiçbirinin birbirinden eksiği ve fazlası yoktur
O da sentetik test değil mi?
Sentetik testlere şahsen güvenmiyorum bana göre AMD daha stabil çalışıyor sentetik testler intelde alu gelişmiş olduğu için alu ya göre kodlanıyor bu durumda intel AMD işlemcilerden daha yüksek performans alıyor.Oysaki programlar fpu ya göre kodlansa AMD işlemciler daha iyi skor alacak AMD işlemcilerde fpu gelişmiştir.Ne demek istediğimi bu konuyu inceleyerek anlayabilirsiniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_37506489/tm.htm
Farkınızdaysa o örneği vermemdeki amaç testlerin nekadar güvenilir olduğunu kanıtlamak testi hazırlayan arkadaş fpu için kod yazmış alu için yazsa intel daha iyi sonuç alacaktı super pi muhabetide bir bakıma buraya dayanıyor bilmem anlatabildimmi sentetik testler hem aluyu hemde fpu yu eşit olarak kullansa asıl performans o zaman ortaya çıkar diye düşünüyorum.
Bir ürün incelenirken, ciddi sitelerde herhalde bir tane teste bakmıyorlar. Gerek sentetik, gerekse de gerçek bir sürü test uygulanıyor ve ortalama durum hakkında fikir sahibi oluyorsunuz. Sentetik testler taraflı demek AMD'yi Intel'in önüne geçirmeye yetmiyor maalesef.
Farkınızdaysa o örneği vermemdeki amaç testlerin nekadar güvenilir olduğunu kanıtlamak testi hazırlayan arkadaş fpu için kod yazmış alu için yazsa intel daha iyi sonuç alacaktı super pi muhabetide bir bakıma buraya dayanıyor bilmem anlatabildimmi sentetik testler hem aluyu hemde fpu yu eşit olarak kullansa asıl performans o zaman ortaya çıkar diye düşünüyorum.
Ben güvenmiyorum demiştim herkezin görüşü farklıdır.Ben genel kullanımda AMD yi daha iyi buluyorum bu yüzden onu kullanıyorum.AMD yi benim laflarım öne geçirmez elbette piyasa ortada sadece görüşlerimi belirtiyorum.Test programlarının yapısını incelerseniz genelde aluyu kullanan kodlar ile yazılmıştır bunda birazda intelin parmağı var gibi geliyor bana çok az programda fpu kullanan kodlar var onlardada AMD öne geçiyor anlatmak istediğim bu intel verilen parayı sonuna kadar hakediyormu ? AMD ile arasındaki performans farkı %7 gibi bir fark var bazen bu farkı göremediği bile oluyor yani intel verilen o kadar parayı haketmiyor testlerde en yüksek puanı ben alıcam diye o kadar para vermem şahsen gerçekte o ufak farkı anlamıyorsunuz bile.Yok efendim intel render da daha başarılı AMD çok yavaş bir işlem yapamıyor diye atp tutan arkadaşlar var buna anca gülerim
iyi kavramı bence fp üzerinden degerlendirilmeli.
mesele 1200 dolarlık bir i7 ile 200 dolarlık bir phenom arasında çok profesyonel olmayan calışmalar dışında gündelik kullanımda nasıl bir extra fark olabilirki?
bir işlemcinin iyi olmasından kastım yapmak isedigimi cebimden ckan en az parayla yapmaktır
Çok saçma bir konu bu parası olan sırf performans isteyen intel alır. Parasına göre performans isteyende AMD alır. Ekran kartındada böyle sırf performans ve hakiki oyuncular Nvidia alır, F/P isteyende Ati alır.
Sayılırsın ancak oyuncuların %90'nından fazlası nvidia tercih ediyor ve Ati şurda topu topu bir kaç aydır liderlikde ve hemen gözleri doldurdu. Nvidia alanlar performans isteyenlerdir. Bu demek değildir ki ATi 5970 performansı kötü bir kartdır. Ben genelleme yaptım ve yazıyı yazarken biraz dikkatli ol burası forum buraya yazdığın yazıyı herkes okuyacak.
- 1
- 2