Merhaba
AMD işlemci hakkında biraz bilgi verir misiniz?Amd sistemde Winxp çalışmıyor mu?Oyun için amd almayı düşünüyorum ama amd oyun dışında intelden çok mu zayıf?
Amd işlemci hakkında..
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.intel ile AMD arasındaki esas ayrım yukarda dediklerinden daha çok ayrıntılarda.Çünkü AMD son yıllarda fazla ısınma ,performans gibi sorunları çok iyi çözdü
1-Öncelikle AMD için anakartın gerçekten kaliteli bir şey olmalı.100$ altındaki anakartlar eninde sonunda başını ağrıtır( genellikle )
2-Kasan ve işlemci fanın kaliteli olmalı ( özellikle Adana,Antalya gibi sıcak yerlerde yaşıyorsan ).Gerçi intel içinde kasan kaliteli olmalı
3-AMD işlemcinin üzerindeki fanın ağırlığının 300 gr olmasını şiddetle tavsiye ediyor ki bu kritere uyan fan sayısı çok az.Eğer benim gibi üniversitede okuyorsan ve bilgisayarını yazın memelete götürmek istiyorsan AMD pek sağlıklı değil.İşlemci çabuk hasar görebiliyor.
4-İntel işlemciler AMD ye göre daha düşük sıcaklıklara dayanabiliyor.Bu konuda AMD daha iyi ama overclock yapacaksan bu sefer AMD daha çok ısınıyor.Kaliteli fanlar şart.
5-Oyunlarda İntel daha iyi ( oyun tasarımcılarının destekleriyle alakalı) fakat yazılımlarda AutoCAD gibi AMD daha iyi.
Ben Rize'de yaşıyorum ancak burda da etkileniyor bilgisayarlar sıcaktan.İntel daha mı iyi ben amd yi oyunlarda daha ii duyuyodum.Amd alcaktım değiştirdim kararımı intel 2.8 alacağım.Kaç sene yeter bu bana?
AMD alırsam Barton Çekirdekli olanlardan tercih etmelisin mutlaka.hem oyunlarda iyi olur hem de uygulamalarda ezilmez.tampon belleği 640KB yani bazı P4 işlemcilerden fazla.(dikkat edin burada yeni çıkan 1MB cache sabiplerinden bahsetmiyorum)eğer tampon bellek hakkında bilgin yoksa bana bir mesaj at ben sana anlatabilirim.ama dediğim gibi BARTON çekirdekliler öncelikli olmalı.bu 2.8 de öyle sandığın gibi yıllarca gitmez.bir gün bakarsın zavallı işlemcinden kasılmalarla dolu çığırtılar gelir.ama onu alırken de 800MHz FSB yani HyperTreading Ve 1MB Cache olanlarına bakmanı tavsiye ederim...
amd işlemcileri araştırmayan ya da yeni nesil amd işlemciler hakkında bilgisi olmayan insanlar hemen karar veriyorlar AMD İŞLEMCİLER ÇOK ISINYIYOR ki artık böyle bir şey yok amd işlemci almanıın hiç bir dezavantajı yok.Tam tersi düşük fiyat gibi de bir avantajı var.
alıntı:
Gönderen : GburakSamd işlemcileri araştırmayan ya da yeni nesil amd işlemciler hakkında bilgisi olmayan insanlar hemen karar veriyorlar AMD İŞLEMCİLER ÇOK ISINYIYOR ki artık böyle bir şey yok amd işlemci almanıın hiç bir dezavantajı yok.Tam tersi düşük fiyat gibi de bir avantajı var.
Ozaman neden hep süper sistem tavsiyelerinde dream pc tavsiyelerinde İntel işlemci öneriliyor?AMD nın adı bıle gecmıyor?(Chip de dahil).
Hiç olmassa arada mazeme farkı olduğuna inanıyorum.
onu bırak mesela amd 2500+ calısma hızı 1800mhz intelde 2500 e denk performansı varmıs(amdnın iddası)Arada gerçekten performans varkı yoksa bu işlemciler arasındakı fark neden 100$ fazla rakamlara ulaşıyor?İntel kazıkcıda butun dunya koyun gibi m?Açaba kalite farkı mı?İntelin ustundekı alimunyum tabakada ayrıca ısı iletimini artırıyor ve cekırdeği koruyor ama malesef AMD de yok.Oyunların ise çoğu daha cok intel i destekliyorlar.
Ben 3.0 800MHz HyperTreading Ve 1MB Cache modelini öneririm.
Üzeindeki fan ayrı satılsa kesin fiyat performans ödülünü alır.
Kasan için se Aopen H600 b27 350W onerırım.
Burada AMD yi kötülüyen yok ayrıca bilmeden yazı yazan hiç yok.Ayrıca İntel den kimsede para almıyor ama AMD nin İntel den öğreniceği şeyler daha bitmedi
Ekleme
6- İntel in 2. eli daha iyi benim elimde P3 vardı hemen sattım ama arkadaş eski AMD sini hala satmaya uğraşıyordu daha yeni sattı yanlış hatırlamıyorsam.
beyler diosunuzki burda kımse amd yı kotulemıyo ama ortada amd die bisey kalmamıs amd yı yerın dıbıne gommussunuz ısınma sorunu her ıslemcı ıcın gecerli ıster ıntl ıster amd olsun ısınır daha fazla guc daha fazla enerjı gerektırır bunun sonucundada ısı meydana gelir bence her ıkısıde cok ısınıyo (testlere DİKKATLİCE bakarsanız görursunuz)ama tabiki intelin ustundeki alimunyum tabaka tabiki ısıyı bıraz olsun azaltıyo yani ii bi fan olduktan sora ha ıntel olmus ha amd olmus farketmez ısı konusunda ama performans konusu tabiki tartısılır
Amd son zamanlardaki islemcileriyde göze girmeye çalışmaktadır. katıldığım bir toplantıda amd avrupa temsilcisiyle birebir konuşma fırsatım oldu. her nekadar islemci ve fanı bir arada pazarlasalarda -islemci için uygun fanı fabrika baskılı kutularda satılıyor bilirsiniz- en iyisi olduğu söylenemez. temsilci arkadasa sorduğum soruda ısı probleminin giderildiğini tam olarak yansıtmadı. mutlaka ve mutlaka donanım dizaynında ve fan kullanımında dikkat etmek gerek. maksimum performans için benim önerim kasa içinde islemci ve power haricinde minimum 3 fan olması lazım. 2 islemci üzerine, 1 kasanın ön tarafına olacak sekilde. ve birde evinizde bulunduracağınız yedek fan, uzun çalışmalarınızda yardımcı olacaktır. doğru termal sağlandığında amd nin üstüne yok. ama sunuda unutmayın bir keresinde celeron 2000 islemciyi fansız 25 dakika çalıştırdım... Kolay gelsin...