arkadaşlar yeni pc toplayacağım..
işlemci amd mi yoksa intel mi alayım? intel kalite tabiki de ama amd için de güzel diyolar.. (çift çekirdek)
tesekkürler..
arkadaşlar yeni pc toplayacağım..
işlemci amd mi yoksa intel mi alayım? intel kalite tabiki de ama amd için de güzel diyolar.. (çift çekirdek)
tesekkürler..
İntel kalite ve kazık AMD kalite ve ucuz sana tavsiyem AMD al hem daha az enerji tüketiyor daha az ısınıyor ve gayette hızlılar.AMD&ATI NO.1 MANUFACTURER
Ben şidmi intel diyecem arkadaslar yok amd felan diyecekler onun için kendi fikrim kesinlikle intel e6750 işini görür herhalde.
Bütçeni söylersen tam bir işlemci söylerim.
Burada butcen cok önemli.Bir okadarda pc yi ne amaçla kullanacaksın oda var tabi.resim işleme programı (photoshop)gibi agırlıkta olacaksa intel işlemci alabilirsin.Ama bunla işim olmaz diyosan amd işlemcilerin fiyat performans oranları daha iyi.
paraya göre işlemci bence.intel desk kullanım yönünden rahat olanlar bir hayli pahalı amd dersekte baya bir uygun fiyat yönünden. intel hiç kullanmadığım gibi 2005 yılından beri hiçbir müşterimede kullandırtmıyorum.sql tabanlı uygulamalar ve veri tabanı işlemi yapılmasına rağmen bir 5600+ athlon işlemcili sistemde beklemenin b si bile yok ne açılışta nede işlemlerde.
ev kullanıcıları için aslında amd işlemciler hem fiyat hemde performans yönünden çok uygun.
arkadaşlar büyük ölçüde amd'ye karar verdim..ama dmx59 kullanıcı adlı arkadaş photoshop gibi programlar kullnaıyosan inteli tercih et demiş.. ben oyuna fazla meraklı değilim, programlarla ugraşmayı seviyorumm photoshop'u da sürekli kullanıyorumm
bi sorun çıkmaz dimi amd'de bu konuda???
tesekkürler..
gözle görülür, bariz bi fark olmaz
Bir sorun çıkarmaz.Ama bir gerçek var core 2 duo lar resim oluşturma gibi işlemlerde %15 gibi daha performanslı.(aynı kategori işlemcilerde)Zaten testler genelde saniye bazlı yapılıyor.Çok fazla hissedilir bir fark yaratmayacağınıda söyleyebilirim.Ama AMD alıcam diyorsa 2*1 mb ön bellege sahip bir işlemci almanı tavsiye ediyorum.Tabi ayırdığın belli bir bütce varsa ona göre bir işlemci tavsiye edbiliriz.Ben yaklaşık 3 aydır Amd X2 5600 kullanıyorum.Yaklaşık 10 yıl intel kullandım.Ama şu an kullandığım işlemciden son derece memnunum.
intel pahalı ve kaliteli amd ise ucuz ve kaliteli yani seçim senin makinayı ne amaçla kullanacaksan ona göre işlemci al mesela oyun ve grafik için amd alabilirsin
peformasn olarak çok güzel ama bi büro işi ise intel den şaşma ....
Amd X2 5600 ne kadar'a aldın sen arkadaş.. memnunsan ondan bende alabilirm!!
ofis için intel diyene lafım o kadar saçma mantıkmı olur ofiste ne kullanacak 3dmax stüdio mu yoksa daha ağır grafik yazılımımı??
ofiste kullanabileceğin otamasyon yazılımı yada en fazla ofis + muhasebe+ antivirüs veya sql veri tabı yönetimli uygulama olsun.
le 1900+ 2.4 ghzlik bir işlemci için bunlar hikaye işlemler. 4200+ bir işlemci ile ofiste yapıalamayacak çalışma yok tabiki gibip via çipset yada fasa fiso anakart kullanılırsa performanf kelimesinin yanından bile geçemez sistem.
Güzel konuşunup,güzel söylüyorsunuz ama ben diğer forumlarıda(başka siteleride)gezdim hep İntel daha iyi,Amd sorun çıkartabiliyor diyorlar(işlmci olarak),Bende arkadaş gibi bugünlerde alacağım yani Anakart+işlemci+ram+Cd-rom değişikliği yapacağım ve tüm sitelerdeki yorumları okuyorum ve tam şunu alacağım dediğim anda ,başka bir siteden onunla ilgili,kafakarıştırıcı cevaplar alıyorum,yani ben mesala anakart olarak en az 120-200 ytl+işlemci olarak en az 175 ytl-275 ytl+cd rom olarak 50ytl-100 ytl arası bir fiyatla almyı düşünüyorum,acaba bana uygun anakart(ileriye dönük)+işlemci+vista uyumlu cd-rom var mı,ya da tavsiye edrmisiniz?
duygusal olarak değil gerçeği söylelyeyim
bu dan 2 sene önce bu soruyu sorsaydın tek kelimeyle AMD derdim ama şu an için tek kelimeyle İNTELLL
E6750 seni en az 10 sene idare eder
Arkadaşım bir AMD kullanıcısı olarak intele okadar para verme derim.AMD al pişman olmayacaksın.
amd de tam karar kıldım diyorumm .. başka arkadaş intel diyo.. kafam karıştı iyice.
ben pc'yi evde kullanacağım o kadar süper olmasına gerek yok aslında ama olmuşkende iyisi olsun.. intel kalite olarak iyi ama amd ?????????
ya arkadaşlar kafam karıştı iyice
aynı şeyleri yazıp duruyorum...
eğer en iyisi olsun istemiyorsan amdx2 5600 şiddetle tavsiye ederim oyunlardada istediğini alırsın
İNTEL KALİTE VE PERFORMANS KONUSUNDA AMD'YE ASLA KAFA TUTAMAZ.İNTEL PENTİNUM 3 DEN SONRA İŞLEMCİLERİ TIKANIR HALE GELDİ BENDE BU YÜZDEN AMD KULLANMAYI TERCİH EDİYORUM.ŞUAN ELİMDE AMD İŞLEMCİ VAR AMA 1 AY SONRA YENİ PC TOPLAYACAGIM..BU ARADA ALMIŞKEN AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5000+ (2.6GHz) 1MB 940p ÜRÜNÜNÜ ÖNERİRİM OVERCLOCLADA 3.00GHZ OLARAK KULANABİLİRSİN
Kararını verdin mi bilmiyorum ama; burada önemli olan fanatiklik yapmaman yok ben intelciyim yok ben aticiyim yok intel tek geçerim gibi:)) zaman zaman intel bazanda AMD fiyat performans bakımından iyi oluyor.
Almak istediğin bir anakart yoksa ve bu anakartta kullanılacak işlemciye göre işlemci bakmıyosan.
İşlemcini seçdikten sonra anakarta karar verreceksen eğer
bence şuan fiyat performans bakımından en iyi işlemci intel8400
Amd geçebilirmi inteli geçebilir tabi önümüzdeki zamanlarda ama şuan için 8400 en ideali.
TÜKETİCİYİZ BİZ ARKADAŞLAR BIRAKIN MARKA HAYRANLIĞINI O AN İŞİMİZE GELEN NEYSE ONU ALIRIZ:))
yelkowantüketiciyiz biz arkadaşlar bırakın marka hayranlığını o an işimize gelen neyse onu alırız:))Katılıyorum. Su anda üstün olan INTEL
cehaletimin kusuruna bakmayın fakat E8400 ile E6850 arasında neden böyle bir fiyat farkı var, hızları eşit ve E8400 ün 6mb Cache i olmasına rağmen?
kty1907cehaletimin kusuruna bakmayın fakat E8400 ile E6850 arasında neden böyle bir fiyat farkı var, hızları eşit ve E8400 ün 6mb Cache i olmasına rağmen?^
8400 yeni bir işlemci seri üretime geçildi yakında piyasada bollaşacak e6850 nin ise sonu geliyo piyasada azalmaya başlıyacak
8400 stoklarda çok fazla. o yüzden