AMD, Intel'in 27 Temmuz 2006 tarihinde piyasaya sürdüğü yeni nesil Core mikroişlemci mimarisini esas alan çift ve dört çekirdekli Core 2 işlemcileri karşısında ikinci plana düşmekten kurtulamadı. AMD'nin Intel'e cevap olarak hazırladığı yeni nesil K10 mimarisini esas alan işlemcileri ise uzun bir bekleyişin ardından bu yılın ikinci yarısı ile birlikte yavaş yavaş kendini göstermeye başlayacak.
ilk test sonuçları gün yüzüne çıkmaya başladı. Test sonuçları ortaya çıkan ilk Barcelona işlemcisi bilindiği gibi doğal dört çekirdeğe sahip olarak tasarlandı. Intel'in şu an satılmakta olan dört çekirdekli işlemcileri kabaca çift çekirdekli iki Intel işlemcisinin tek çatı altında buluşturulmasından oluşuyor. Testler de kullanılan Barcelona işlemcisi ise detayları ortaya çıkan 1.6GHz'lik ilk model. Soket 1207 formunda olan işlemci Nvidia'nın nForce Professional 3400 yonga setinin can verdiği bir anakart üzerinde 667MHz'de çalışan 4GB'lık bellek ile testlere dahil edilmiş.
Yapılan testlerin sonuçlarına göre, Cinebench testi 1.6GHz'lik Barcelona işlemcisi ile 27 saniyede tamamlanırken 2.4GHz'lik Intel Xeon 3220 ile 17 saniyede tamamlandı. Saat hızı açısından Barcelona'dan %50 daha hızlı olan Xeon 3220 Cinebench test sonuçlarına göre de rakibinden yaklaşık %58 daha hızlı.Test sonuçları piyasaya çıkacak olan model için de hemen hemen bu şekilde olacak. Tabii bu noktada AMD'nin Barcelona işlemcisinin çok daha yüksek saat hızlarına sahip olan modellerini üreteceğini de göz ardı etmemek gerek. Gelelim belkide en önemli soru olan işlemcinin piyasaya çıkış tarihine. Her ne kadar AMD, yeni nesil işlemcisinin lansmanınI Temmuz ayı içerisinde yapacak olsa bile işlemcilerin piyasaya giriş yapmalarının Ağustos sonu Eylül başını bulabileceği de vurgulanıyor.
bu yalancı barca çıkana kadar intel 4 çekirdekli 45 nm.li 1333 FSB'li işlemcileri piyasaya sürecek ve 20-30 Dolar arası indirim yapacak.
alıntı::
AMD'nin Barcelona'sı ilk testte %58 fark yedi
- 1
- 2
asimileciAMD, Intel'in 27 Temmuz 2006 tarihinde piyasaya sürdüğü yeni nesil Core mikroişlemci mimarisini esas alan çift ve dört çekirdekli Core 2 işlemcileri karşısında ikinci plana düşmekten kurtulamadı. AMD'nin Intel'e cevap olarak hazırladığı yeni nesil K10 mimarisini esas alan işlemcileri ise uzun bir bekleyişin ardından bu yılın ikinci yarısı ile birlikte yavaş yavaş kendini göstermeye başlayacak.
ilk test sonuçları gün yüzüne çıkmaya başladı. Test sonuçları ortaya çıkan ilk Barcelona işlemcisi bilindiği gibi doğal dört çekirdeğe sahip olarak tasarlandı. Intel'in şu an satılmakta olan dört çekirdekli işlemcileri kabaca çift çekirdekli iki Intel işlemcisinin tek çatı altında buluşturulmasından oluşuyor. Testler de kullanılan Barcelona işlemcisi ise detayları ortaya çıkan 1.6GHz'lik ilk model. Soket 1207 formunda olan işlemci Nvidia'nın nForce Professional 3400 yonga setinin can verdiği bir anakart üzerinde 667MHz'de çalışan 4GB'lık bellek ile testlere dahil edilmiş.
Yapılan testlerin sonuçlarına göre, Cinebench testi 1.6GHz'lik Barcelona işlemcisi ile 27 saniyede tamamlanırken 2.4GHz'lik Intel Xeon 3220 ile 17 saniyede tamamlandı. Saat hızı açısından Barcelona'dan %50 daha hızlı olan Xeon 3220 Cinebench test sonuçlarına göre de rakibinden yaklaşık %58 daha hızlı.Test sonuçları piyasaya çıkacak olan model için de hemen hemen bu şekilde olacak. Tabii bu noktada AMD'nin Barcelona işlemcisinin çok daha yüksek saat hızlarına sahip olan modellerini üreteceğini de göz ardı etmemek gerek. Gelelim belkide en önemli soru olan işlemcinin piyasaya çıkış tarihine. Her ne kadar AMD, yeni nesil işlemcisinin lansmanınI Temmuz ayı içerisinde yapacak olsa bile işlemcilerin piyasaya giriş yapmalarının Ağustos sonu Eylül başını bulabileceği de vurgulanıyor.
bu yalancı barca çıkana kadar intel 4 çekirdekli 45 nm.li 1333 FSB'li işlemcileri piyasaya sürecek ve 20-30 Dolar arası indirim yapacak.
alıntı::
ve 2.testte geldi %70 fark japonya ve tayvanda yapılmış siteye vericem
Bir şey soracagım bu işlemcilerin fıyatları ne kadar olacak.Satın alamayacagım işlemciyi napıyım ben..Bu şekilde AMD'yi kötülemek , ilerde de İntel'i kötülemek elimize bir sey kazandırmıyor.
yaklaşık olarak 1000 dolar civarıdır kesin
bende onu diyorum amd iyi intel kötü mantıgı olmaz
ikisi de olmalı ve
fiyat/performans hangisinde iyi ise o alınmalı
ısınma sorunu hangisinde azsa o alınmalı
AMD ısınıyor bu bir gerçek ve intel daha az ısınıyor
eskiden ısınma problemi vardı
ama core2duo larla birlikte en az ısınan işlemciler olarak adını yazdırdılar tahtaya
evet aslında bu teknolojinin savaşı ve ilk çıktıgında almak gibi bi derdimde yok sa .......sadece takip ederim
bu arada barcelona 1.6 ve test sistemı kotu oldugu altı çizili gerçek test sonucu sayılmaz gerçek test sonuclar cıkınca ya kadar bu sonuclar war su anda
ama %58 de fark etmez edemez
AMD aradan fırlayıpta %60 %40 farkda atamaz
üst versiyonları üretecektir aynı hızda
ama AMD onları yapıncaya dek 16 çekirdekliler girer piyasaya
sadece rami 667 mhz koymuşlar
%10 oynasın hadiiii
%20 fark attı diyelim
AMD yine yalancı
ucuzlarsa barca alıp yalancı amd diye maskot yapacam
100 yıl sonra adı unutulmasın diye...
kuruwa boşver sen lafı bahse giriyonmu yoksa yemedimi?
o işin şakası idi ben hiç bir şey için bahse girmem 100 yüz amd olsada girmem sadece bendekı ıntel den bahsettım bur arada da 500 watt güç kaynagı ile akşama testım war 350 wattla oyunda atıyor pc 350 watt güç kaynagı amd 3000 venice 1 300 gb hardısk 4 fan ıkı eksoz 2 de yan kasadan anakart uzerıne geforge 6600 vga mılleltı yakamısken sorayım güç kaynagındamı idi acaba gerçi hata kodunu girince intte güç kaynagı oldugu cıktı anakart DFI LANPARTY UT NFORCE ULTRA-D gerçi o.c de 2000 de kaldım reset attı bu güç kaynagından ımı acaba gercı guc 500 watt şimdi denemedım aksama bellı olcak
korktun korktun yemedi hani çok güveniyodun...
amd tam yukte 32 derece barcelona baska soze gerek warmı
test getir test hız testi yemedi yemedi
gel bahse girelim istersen
makinesinden makinesine
aşagıdaki testlerde fiyatın rolü yoktur.
alın size oyun testleri
alın size genel performans
alın size güç tüketim değerleri
alıntı: www.digit-life.com/articles2/cpu/amd-a64x2-5000.html
bu arada yenı bır sey daha yakaladım amd nın core 2 duolara gore fazla watt tuketmesı normal olarak soylenıyor ve okuyunca bende hak verdım butun amd lerde su anda kuzey koprusu işlemcım içinde buda extra güç tüketimi ve tabiki biraz daha ısı olarak cıkacak ortayakı helal olsun amd ye barcelona kuzey koprusu ıcındeyken bile 32 derece
Başka bir deyişle: AMD hala mükemmel sonuçlar veren ürünlere sahip ancak bu durum özellikle orta seviye işlemciler için geçerli. Bu sonuç özellikle de toptan alış yapacakları da yakından ilgilendirebilir. AMD ile yaptığımız deneylerin sonucunda açıkça şunu gördük: Bu işlemciler daha az enerji harcıyorlar, özellikle de boştayken (idle) enerji tüketimleri belirgin bir biçimden daha düşük (58W'a karşı Intel'in 84W'ı). Çokluortam (mutimedia) amaçlı veya ofis kullanımı için kurulan PC'ler genelde boşta veya neredeyse boşta çalışırlar ve bundan dolayıdır ki bu alanda eskimiş olmalarına rağmen hala AMD'nin 90nm işlemcilerinin borusu ötüyor.
Core 2 Duo, watt başına düşen başarım yani güç tüketimi açısından bakıldığında da çok mükemmel sonuçlar veriyor. Bu işlemcilerin tümü en fazla 65 Watt'lık güç tüketirken AMD hala 89 Watt'lık işlemciler üretmekte. Ancak Core 2 Duo'nun, DDR2 bellek denetleyicilerini dahil etmemesi ve AMD64 işlemcilerinin tümünde bu denetleyicinin tümleşik olması güç tüketiminin artmasına neden olduğunu hemen belirtelim. Bu durum göz önüne alındığında AMD o kadarda kötü sayılmaz - tüm platformu karşılaştırırsanız eğer, Intel'in güç tüketimi yarışında kesinlikle galip geleceğini söylemek mümkün değil. Son olarak, hem Intel hem de AMD tarafından yapılan fiyat kırma politikaları güç dengelerini tekrardan tepe taklak etmekle kalmayıp aynı zamanda ciddi şekilde karışıklık yarattı.
not: o bir kere intel için söyleniyor intel daha az yakıyor deniyor..
AMD ile yaptığımız deneylerin sonucunda açıkça şunu gördük: Bu işlemciler daha az enerji harcıyorlar, özellikle de boştayken (idle) enerji tüketimleri belirgin bir biçimden daha düşük (58W'a karşı Intel'in 84W'ı). Çokluortam (mutimedia) amaçlı veya ofis kullanımı için kurulan PC'ler genelde boşta veya neredeyse boşta çalışırlar ve bundan dolayıdır ki bu alanda eskimiş olmalarına rağmen hala AMD'nin 90nm işlemcilerinin borusu ötüyor.Testi yapan kişi böyle bir ifade kullanmış ve aynen kopyaladım o bölümü
evladım intelin daha az yaktıgını ve core2duo ların orta sınıfın kralı oldugu açık bir şekilde sonuçta belirtilmiş
sen daha ne konuşuyorsun anlamadım gitti bunu borga-x kabullendi erkanc kabullendi bir tek sen yani dünya kabulleniyor bir tek sen kabullenmiyorsun
bakırköy'e sevk ediyorum seni.....
ısınma problemi olmayan core2duo ların orta sınıfta lider oldugu yazıyor....
ISINMAYAN KRAL
OVERCLOCK KRALI
PERFORMANS KRALI
FİYAT/PERFORMANS KRALI
sen bılgısayardan anlıyorsun değilmi o kadar yazmama ragmen anlamıyormusun gıbı dewam etmektesın amd nın anakart uzerındekı kuzey koprusu içinde ama ıntelde kuzey koprusu anakart uzerınde buda amd ye ekstra güç ve ısı olrak gerı donuyor ama genel pc watt tuketımıne bakınca amd dıyor performans intelde kı oylede olmalı yenı mıkro mımarı ama düşük güç tüketımı ve az ısınma amd aynı yerlerde yazdık senınle ama sen tam okumamıssın bende tam okumusum onlar farkında olmadıgı her zaman yazdıgım gibi amd nın tümlesık bellek kontrolcusu bende o yazıyo okuyuncaya kadar bilmıyordum ben sana performans veya o.c demıyorum adamın yazdıgı gibi sadece kı bende test etmedım adama etmıs ve eklemıs bak ne dıyor sonuc bolumunde AMD ile yaptığımız deneylerin sonucunda açıkça şunu gördük: Bu işlemciler daha az enerji harcıyorlar, özellikle de boştayken (idle) enerji tüketimleri belirgin bir biçimden daha düşük (58W'a karşı Intel'in 84W'ı). Çokluortam (mutimedia) amaçlı veya ofis kullanımı için kurulan PC'ler genelde boşta veya neredeyse boşta çalışırlar ve bundan dolayıdır ki bu alanda eskimiş olmalarına rağmen hala AMD'nin 90nm işlemcilerinin BORUSU ötüyor.Testi yapan kişi böyle bir ifade kullanmış ve aynen kopyaladım o bölümü
bu arada benım yazdıklarımı anlamamakta kı ısrarın ile senın nereye gıtmen gereklı oldugun ortada ben o.c demedım performans ta demedım güç tuekletımı ve ısıda dedım
Core 2 Duo, watt başına düşen başarım yani güç tüketimi açısından bakıldığında da çok mükemmel sonuçlar veriyor. Bu işlemcilerin tümü en fazla 65 Watt'lık güç tüketirken AMD hala 89 Watt'lık işlemciler üretmekte.
89 wattlık işlemci 65 wattlık işlemciden daha az mı ısınacak yani???
geçecen core2duo E4400 fiyat/performans kralı
ısınmama kralı diyorum ben ona.
sen anladın onu....
AMD'nin Athlon 64 X2 5600+ ve 6000+ işlemcileri, yapay ve 3DMark deneylerinde gayet güzel sonuçlar çıkardılar. WinRAR ile dosya sıkıştırma, Adobe Photoshop CS2 ile yaptığımız görüntü işleme ve Acrobat 7 ile büyük boyutlarda PDF belgeler oluşturma deneylerinde de başarım oranı yüksek çıktı ve tüm bunlar tümleşik bellek denetleyicileri sayesinde oldu. Ancak, sayısal görüntü veya ses için kodlama (encoding) ve kod çevirimi (transcoding) gibi uygulamalara bakarsak eğer Intel rakibine pek de şans tanımıyor. Bir işlemci için 200 $ civarında bir bütçe ayırabilirseniz Core 2 Duo hala en mantıklı çözüm.
amd de işlemcı içinde oldugu için kuzey koprusu anakartta üzerınde extra kuzey koprusu watt tuketımı yok dırek işlemcı ıcınden, intelde ise kuzey koprusu olmadıgı için işlemcı normal watt tüketıyor ama anakart uzerındeki kuzey koprusunden extra watt cekıyor belkıde bu sayede intel daha cok tuketıyor cunku bunu hiç test eden yok inşanlah bu sefer anlatabilmişimdir saygılarımla
- 1
- 2