AMD'nin hızlı yükselişi!

CHIP Online
24-07-2010, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

AMD her geçen yıl daha da büyüyor! İşte AMD'nin açıkladığı son rakamlar ile etkileyici tablo...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/amd-nin-hizli-yukselisi_21323.html

Resimlerle: AMD'nin DirectX 11 sunumundan kareler

AMD'nin açıklamasına göre firma, son 9 ay içinde DirectX 11 destekleyen 16 milyon ekran kartını piyasaya sürdü.

Çip devini oldukça ileri sıçratan ATI Radeon HD 5000'in de desteğiyle, AMD ikinci çeyrekte 1.65 milyar dolarlık gelir elde ettiğini açıkladı. AMD CEO'su Dirk Meyer firmanın büyük sıçrayışını şu şekilde anlatıyor; "Mikro işlemci ve grafik kapasitesinin eşsiz kombinasyonu sayesinde, müşterilerimiz rekor sayıda yeni mobil ve masaüstü platformları piyasaya sürdü. Sony'i mikro işlemci müşterilerimizin arasına ekledik ve var olan müşterilerimizin de AMD tabanlı platformları daha da çok kullandığını görüyoruz."

AMD'nin raporlarına göre, firmanın grafik bölümü ikinci çeyrekte yüzde 8'lik bir büyüme gösterdi ve çip devi geçen yıla göre yüzde 87 büyümüş durumda.

Tüm konu: AMD'nin hızlı yükselişi!

İzleyin: AMD Radeon HD 5830

Resimlerle: AMD'nin DirectX 11 sunumundan kareler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: AMD'nin yükselişi devam edecek mi?

PCKoLiK BeRKaY
24-07-2010, 15:47   |  #2  
PCKoLiK BeRKaY avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
542 mesaj

Bence yakın zamanda düşüşe geçecek .

firaristt
11-08-2010, 13:49   |  #3  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

yükselişe devam edicektir :)) 2011 de BullDozer mimarisi ile hazırlanmış işlemciler gelicek + HD 6xxx serisi de geldiğinde intel in de nvidia nın da zora gireceği kesin :))

basit bi şema yaptım:

HD 3xxx serisi hazırlık --> HD 4xxx serisi yükselişe geçme --> HD 5xxx serisi liderlik --> HD 6xxx serisi nvidia ya kolay gelsin xD

Bulldozer yapısını da kısaca açıklayayım: bundan 8-10sene önce ekran kartları yoktu  o zaman işlemci hem bu günkü işlemcilerin işlerini hemde ekran kartının işini yapıyordu haliyle zaten zayıf olan işlemci iyicene zayıflıyodu.. sonra ekran kartları çıktı işlemciye yardım etmek için sonra 2si ayrıldı... ( ekran kartı kendi işini, işlemci kendi işini yapmaya başladı) şimdide AMD yeni Bulldozer işlemcilerine entegre olarak ekran kartı yerleştiriyor... özellikle yeni işlemciler Atom işlemcilerin canını okuyacağa benziyor... Bulldozer işlemcilerde oyunlarda işlemcinin boş kalan kısımları ekran kartına yardım edicek, ekran kartının boş kalan kısımları yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyan işlemlerde işlemciye yardım edicek :)) Atom işlemcilerin sonu yakın gibi geliyor bana... yeni HD 6xxx serisi ekran kartlarıda çok daha güçlü olucak bunuda hatırlatayım :))

özetle AMD'nin yükselişi devam edicek ve bi ihtimal bütün işlemci+ekran kartı piyasasına hükmedicek ( biraz zor ama bi ihtimal )

AMD f/p oranını daha da yükseltirse ne nvida ne de intel karşısında durabilir...

mustafa2526
11-08-2010, 13:57   |  #4  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
709 mesaj

Kesinlikle artacaktır çünkü intel son çıkardığı işlemci olan i7 ler hayli pahalı bundan dolayı insanlar artık akın akın amd ye geçecektir çünkü x6 ı i7 ye yakın bir performans sergilediği halde i7 onun 5 katı pahalı, hal böyle olunca insanların amd yi tercih etmesi içten bile değil.

firaristt
11-08-2010, 16:31   |  #5  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Alıntı: mustafa2526  
Kesinlikle artacaktır çünkü intel son çıkardığı işlemci olan i7 ler hayli pahalı bundan dolayı insanlar artık akın akın amd ye geçecektir çünkü x6 ı i7 ye yakın bir performans sergilediği halde i7 onun 5 katı pahalı, hal böyle olunca insanların amd yi tercih etmesi içten bile değil.
x6 1090T testlerde i7 930 dan geride gözüküyor fiyat olarak arada 10TL fark var ama testlere pek güven olmuyor... gerçekte 1090T i7 960-970 arası bi performans verebilir uygun ayarlar ile :)) hatta sıvı soğutma+ iyi bir anakart+ 1090T ile yaklaşık 1500TL e 980X i bile rahatlıkla geçilebilir :))

hazır yeri gelmişken şunuda sorayım i7 960 3.2GHz de çalışıyor turbo ile 3.46GHz e kadar çıkıyor 8MB cache si var 4 gerçek 8 sanal çekirdekli bi işlemci... ama nasıl oluyorda 1090T yi geçebiliyor??

mantıken geride kalması lazım bnce... 3.2GHz turbo ile 3.6GHz, 9Mb cache, 6gerçek 6 sanal çekirdekli bi işlemci nasıl oluyorda daha düşük özelliklerde bi işlemciye geçiliyor?? transistörlerden deseniz 960 ın 731milyon, 1090T nin 904milyon... ikiside 45nm üretim...