Çekirdeklerim Açıldı
Öncelikle bu sistemi toplarken bana yardımcı olan herkeze teşşekkür ederim.Sistemim;
Anakart
MA770-UD3 AM2+ AMD 770 + SB700 DDR2 1066MHz Anakart
İşlemci
AMD Phenom 2 X2 550 BE
Ram
Crossair 2 GB XMS2 800MHZ DDR2 CL5 PC2 6400 TEK MODÜL RAM (Aslında 1066 kingston hyperX alıcaktım ama aldığım vatan bilgisayar mağzasında kalmamıştı o yüzden bunu tercih ettim)
Ekran Kartı
Sapphire 3650 DDR2 512MB 128Bit (DX 11 için bekliyorum şimdilik yeter :) )
HDD
Samsung 320 GB 16 MB cache NCQ
kısaca sistem böyle 550 TL ye maal oldu
Aslında alıcağım anakart bu değildi Gigabyte MA790X-UD3P AM2+ 790X SB750 DDR2 1066MHz Anakart alıcaktım ama bütçenin düşük olmasından olayı yukarıdaki analkartı aldım. ilk başta her ne yaptıysamda çekirdekler açılmadı tam ümidi kestim derken biıos güncellmek geldi aklıma güncelleme yaptıktan sonra SB 700 çipseti olan anakartım çipseti günçellemeden sonra SB 750 olarak gözükmeye başladı bende bir biosa bakayım dedim ayarları yapmak için AAC ye girdiğimde firmware diye bir seçenek gördü onun sürümü belirli değildi onu diğer seçeneğe getirdim 2 seçenek vardı, sonra bilgisayar reset attı tekrar biosa girip çekirdek açmaya çalıştım açıldı çok sevindim hatta öyle bir çığlık attımki seviçten apartmandaki bütün komşular kapıya geldi :) neyse bir kaç resim çektim aşşağıda bakabilirsiniz darısı herkezin başına süper bir sistem X2 aldım siste x 4 oldu "birde birşey soracağım ben çekirdekleri açtıktan sonra işlemcim AMD Phenom 2 X4 B50 BE olarak gözüküyor bir sorun yartırmı ?" Stabil çalışıyo 1 saat boyunca %100 yük altında 0 hata ile çalıştı.
Birde işlemcimin kod adı çekirdek açmadan önce Callistoydu ama çekirdekler açıldıktan sonra Deneb oldu bu sorun çıkarırmı ?