amd phenom 2 x2 555 bilgisayarım açılmıyor yardım!

woundedrider
29-06-2011, 01:23   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

Merhabalar..1 ay kadar önce bilgisayarımı yeniledim.4 çekirdeğe çıkabiliyor olmasından dolayı amd phenom 2 x2 555 black edition işlemci ve gigabyte ga-ma78lmt-s2 anakart aldım.ayrıca 4 gb ddr3 ram, 500 W güç kaynağı, 1 gb geforge 9500 gt ekran kartı ve windows 7 kullanıyorum.
çekirdek açmak için gigabyte ın kendi yazılımı olan @bios ile bios güncellemesi yaptım daha sonra onlarca kaynaktan araştırdığım şekilde advanced clock calibration (ACC) dan çekirdek açma işlemini yaptım ve ayarları kaydettim.(cpu voltajını vs. ince ayarları hiç değiştirmedim) 
bilgisayar yeniden başladığında sadece siyah ekran geldi ve kasadan aralıklı olarak uzun bipleme sesleri geliyor sadece.bios a bile giremiyorum ayarları eski haline getirmek için.lütfen yardım edin ne yapmalıyım? 2 çekirdeğe de razıyım yeter ki bilgisayar açılsın...
şimdiden teşekkür ederim.

rap1997
29-06-2011, 01:44   |  #2  
rap1997 avatarı
Yıllanmış Üye
737 mesaj

o 4 çekirdek yapma x3 lerde oda şans işi bazılarında sağlamları kapatılıyor sende acc ile açıyorsun ama 2 çekirdeklilerde yok :D

woundedrider
29-06-2011, 14:28   |  #3  
OP Üye
50 mesaj

ama youtube da birsürü adam gördüm x2 yi 3 yada 4 çekirdek yapan :S

black_flood
29-06-2011, 20:36   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Alıntı: rap1997  
o 4 çekirdek yapma x3 lerde oda şans işi bazılarında sağlamları kapatılıyor sende acc ile açıyorsun ama 2 çekirdeklilerde yok :
Sen İNTEL' in DANTELLİ diyarında yüzmek nasıl diye hayal ederken elin oğlu çekirdek açmayıda geçti l3 cache açanlar bile var x2 phenomlarda.

bende bir alt modeli olan x2 550 modeli var ve sorunsuz açtım çekirdeklerini fakat her phenom x2' de çekirdek açılacak diye bir kaide yok. athlon x3 modelininde çekirdeğini açtım açıldı ama windows kurulumundan sonra aritmetik işlemler yaparken mavi ekrana düşürüyordu ve ayrıca l3 cache açılmamıştı.

sendeki işlemcininde büyük ihtimallen diğer çekirdeklerinden 1 tanesi bozuk bu sebepten açmıyor. nasıl düzelteceğine gelince cevabı anakartının bios pili yakınlarında yada çevresinde

default CMOS yada sadece COS yazan jumper takılabilecek yer var ordan tekrar biosu resetleyip fabrika ayarları ile açabilirsin sistemini.

woundedrider
30-06-2011, 15:36   |  #5  
OP Üye
50 mesaj
Alıntı: black_flood  
Sen İNTEL' in DANTELLİ diyarında yüzmek nasıl diye hayal ederken elin oğlu çekirdek açmayıda geçti l3 cache açanlar bile var x2 phenomlarda.

bende bir alt modeli olan x2 550 modeli var ve sorunsuz açtım çekirdeklerini fakat her phenom x2' de çekirdek açılacak diye bir kaide yok. athlon x3 modelininde çekirdeğini açtım açıldı ama windows kurulumundan sonra aritmetik işlemler yaparken mavi ekrana düşürüyordu ve ayrıca l3 cache açılmamıştı.

sendeki işlemcininde büyük ihtimallen diğer çekirdeklerinden 1 tanesi bozuk bu sebepten açmıyor. nasıl düzelteceğine gelince cevabı anakartının bios pili yakınlarında yada çevresinde

default CMOS yada sadece COS yazan jumper takılabilecek yer var ordan tekrar biosu resetleyip fabrika ayarları ile açabilirsin sistemini.

anakart pilini çıkarıp düzelttim bilgisayarı sağolasın
peki madem 4. çekirdek bozuk bari 3 çekirdek yapsam...onun yolu nedir acaba? ne yapmam lazım?

black_flood
30-06-2011, 19:42   |  #6  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

o şekilde açılan işlemci görmedim henüz forumlardada yok malesef.