Merhaba arkadaşlar
Ben yıllardır intel kullanıyordum artık AMD geçmek istiyorum.AMD Phenom IIleri ile ilgieniyorum henüz DDR3 için erken olduğunu düşündüğümden AM2+larla ilgileniyorum.Benim uzun zam andır incelediğim işlemci:
Phenom II X4 810(Başka işlemci tavsiyelerinide alabilirim.)
Sorunum bu işlemci için anakart(daha önce intel kuıllandığım zamanlarda Asus marka 2 kart kullandım çok memnundum,MSI canıma okudu,Gigabyte hiç sormayın(-Mr.Ram beğenmiyen) lakin
AMD cephesinde kimin iyi olduğunu bilmiyorum.)
Şu anki sistemim Intel C2d E8400 MSI P35 Platinum(iflas etti) Zotac 8800GT AMP şu an tüm sistemim Feel Huricane II kasa içinde ölü yatıyor(sadece anakart bozuk) 1 aydır.Artık
tamamiyle yeni sisteme geçeceğim.
Bulduğum incelediğim 2 kart var
1- ASUS - M3A78-EM bu kartta sorum cpu desteğinde benim işlemci için bir şey yazmamışlar oysa 910 ve benim 810 haricinde hepsi için ALL yazıyor.(Sanırım bizim işlemci için Bios Update lazım ama ve lakin Desteklenmeyen Cpu ile nasıl o iş yapılır bilmem.)Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
2-GIGABYTE - MA78GM-S2H Gigabyte ile kötü anılarım var ama Bellek desteği Cpu desteği brde revison olayı yüzünden kuşkuluyum.
ben son Gigabyte İntel sistemim için MSI beni rezil edince aldım bu da kepaze etti.İlkinde Windows Vista açıldı Anakart değiştiği için Driver işi ve Activasyon yaptırdım bir reset açılmadı format atıyım kurayım dedim olmadı hep tyarım kaldı XP keza öyle sonuçta o anakatı verip ölü MSI ile 1 aydır pc yatıyor artık AMD istiyorum.
Biraz uzun oldu ama Bana bir anakart ve VGA(ATI 4870 ya da 4850 düşünüyorum ikisi arasında kaldım Crysis çok orta ayarda oynamam önemli birde Zotac 8800GT AMP tadı verecek mi?) tavsiyesi verirmisiniz.Anakart için OC çok önemli değil, Hyprid Crossfire(2 adet vga alamayacağım) olabilir/olmayabilir.Beni Bios Update ile uğraştırmayacak orta ve iyi anakart tavsiyesi istiyorum.
İlginize teşekkürler.İyi çalışmalar.