İşlemci piyasasında Intel'in gerisinde kalan firma, "ya tamam ya devam" demek üzere... İşte son plan.
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/AMD- ... irlaniyor_8206.html
AMD'de çip üretimi konusunda köklü değişim sinyalleri. Masaüstü ve sunucu işlemcilerinde rakibi Intel'in gerisine düşen ve sadece bu yıl için 1.6 milyar dolar zarar açıklayan AMD, yeniden kara geçebilmek strateji geliştiriyor.
AMD'nin işlemci piyasasında tekrar kar eder hale gelmesi için düşünülen değişim ise çip üretiminin "fason" hale gelmesi. Uzun süredir [url=""]dedikodu olarak[/url] sektör kulislerinde dillendirilen bu iddia giderek gerçeğe bürünürken AMD'nin eski CEO'su Hector Ruiz'in yeni görevi olan Kurul Başkanlığı'nda bu işle meşgul olacağı konusunda bilgiler geliyor. Sektör analistlerine göre böyle bir hamle taşıdığı riskler itibarıyla AMD'yi işlemci piyasasında "batırabilir" veya "çıkarabilir".
Newsweek'in haberine göre firma üretim planlarında düşünülen değişiklik konusunda son derece ketum bir tavır takınırken, resmi açıklama olarak "AMD üretim kabiliyetlerinde ve ilişkilerinde iç ve dış operasyonları dengeli bir şekilde ayarlama için seçenekleri değerlendirmektedir" şeklinde muğlak bir ifade kullanıyor. Sektör analistleri tarafından değerlendirildiğinde bunun açılımı, AMD'nin en azından üretimin bir kısmını fason haline getireceği ve eldeki fabrikaların bir bölümünün satılarak şirkete gelir elde edileceği şeklinde yapılıyor.
Tüm konu: AMD son kumarını oynamaya mı hazırlanıyor?
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: AMD'nin fason üretime geçmesi, şirketi Intel karşısında ne kadar güçlendirebilir?