arkadaşlar amd trinity işlemciler fxlerden dahamı iyidir bide trinity işlemciler için hangi soket kullanılıyor aceba türkiyeye geldimi bu işlemciler
amd trinity çözüldü
Bu işlemciler en fazla 4 çekirdege sahiptir.Performansı 6 çekirdekli bir işlemciyle aynı sayılır.A 10 5800k içinde ekran kartıda vardır.Bir çok oyunu orta ayarlarda ornarsın.
1 sene önce ortalıgı intel i5 2500k ve intel i7 2600 kasıp kavurdu safsata üstüne safsata.İ5 2500k fx 8150 bile önde gösterdiler.Millet artık öyle bir abartmıştı ki bi ara ben bile inanacaktım.Sonra millete dedim 1 sene sonra 2500k intelin eseri kalmaz diye.Şimdi kimseden ses çıkmıyor.Performans intelde ilk yıllarda çok iyidir.Sonra ne hikmetse düşüyor.Amd de öyle değil.Ama yakında amd de başlar.
Trinty Yeni nesilleri A10 olanlar Fm2 soket kullanmaktalar.Fm1 soket ileriye doğru uyumlu değil o yüzden yeni nesil performans ve sistemleride içene alan fm2 soket yapısana geçildi.Emin olun Üreticiler A serine ve bordlarına daha özen gösteriyorlar çünkü yeni nesil teknoloji ve yeni nesil bir soket yapısana sahip.Fakat işlemci performansı konusunda halen intel lider.İntel sanal çekirdek kullanıyor amd gerçek aradaki fark bu.İntel daha yeni 6 çekirdekli işlemci çıkarttı.Bu işlemciyi 2500tlye satıyor.Amd nin gerçek 8 çekirdekli işlemcileri var.16mb ön bellegi de var.Ama insanlar pekte amd tercih etmiyor.Çünkü beyinlerini intel ve reklamları ve intel fanboyları tarafından yıkanıyor.
evet yeni topladım aslında asus m5a99x evo anakart ...fx8120 işlemci 1tb harddisk. nvidiageforce 9600gt 1gb 256bit ekran kartı .. 8gb corsair 1600mhz ram kardeşim ama pek bi performans alamadım bu sistemden 6 ay önce falan dizmiştim sistemi bide hp2311gt 3d led monitör var kardeşim
evet yeni topladım aslında asus m5a99x evo anakart ...fx8120 işlemci 1tb harddisk. nvidiageforce 9600gt 1gb 256bit ekran kartı .. 8gb corsair 1600mhz ram kardeşim ama pek bi performans alamadım bu sistemden 6 ay önce falan dizmiştim sistemi bide hp2311gt 3d led monitör var kardeş
Bu sistemi sana kim topladı. nvidiageforce 9600gt 1gb 256bit ekran kartı .Bu ekran kartı artık müzede bile yok nerden buldun kim aldırdı sana.
kAç paraya topladın ve güç kaynagın kaç watt.
iyi madem bütçen var.
http://www.vatanbilgisayar.com/e ... ils.aspx?I_ID=61026
http://www.vatanbilgisayar.com/g ... ils.aspx?I_ID=40737
bu ikisini al.
çok güzel bir soğutma al işlemcini azcık o.c yap.
bu arada güç kaynagın 650watın üzerindeyse 1150 watlık güç kaynagına gerek yok.
kullanımdan kullanıma farklıdır durum adam oyun oynayacağım derse her 2 senede bir değiştirecektir kartını ama normal kullanımda zaten bir ekran kartının % 10 luk kısmına yük verir Windows fazlasını kullanmaz. kaldı ki amd cephesi 8000 serisi kartları nvidiada 7 serisi kartları sunmaya hazırlanıyor yeni çıkacak oyunlarda artın 6 serisinden aşağı kart yetmiyor.