AMD ve Blizzard işbirliğine gidiyor

CHIP Online
14-08-2008, 12:32   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

AMD ile WoW'un yapımcısı Blizzard sıkı işbirliği içerisine giriyor. İşbirliğinin detayları burada...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/AMD- ... e-gidiyor_8212.html

AMD tarafından yapılan açıklamaya göre firma gelecekte yoğun bir şekilde Blizzard Entertainment ile beraber çalışacak. Böylece güncel ve gelecekte çıkacak olan Blizzard oyunları AMD ekran kartları ile beraber sunulabilecek.

Fakat hangi oyunların AMD ekran kartları ile beraber sunulacağı henüz belli değil. Blizzard şu sıralar piyasadaki en büyük RPG oyunu "World of Warcraft" (WoW) ile gündemde yer alıyor. Gelecekte ise "Diablo 3" ve "Starcraft 2" farklı kesimlere ulaşılmak isteniyor.

AMD olan işbirliğinin ilk adımı ekran kartı sürücüsü Catalyst 8.7 ile beraber filiz verdi. Bu sürücü paketini indirenler WoW'un deneme sürümünü de elde edebiliyorlar.


Tüm konu: AMD ve Blizzard işbirliğine gidiyor

İzleyin: Wrath of the Lich King

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: AMD ve Blizzard'ın işbirliği dengeleri değiştirebilir mi?

DeePBluESeA
14-08-2008, 12:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

Sadece Bir Firma ile yapılan anlaşmanın pek te birşey değiştirmeyeceğini düşünüyorum ama örneğin elektronic Arts gibi neredeyse her oyunun üstünde adı yazan bir filma ile beraberçalışırlarsa o zaman gerçekten çok etkili olur

Mairo
14-08-2008, 13:39   |  #3  
Mairo avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Tek firmayla olmaz ama Blizzard'da öyle küçümsenecek firma değil. Yaklaşık 20 milyondan fazla kişi Warcraft, Starcraft ve Diablo oynuyor. Bu rakam azımsanacak birşey değil. Zaten Blizzard geçerse yakında başkalarıda geçecektir. Nvidia anlaşılan 8800 GTX ile başlattığı altın çağından yavaş yavaş gerileme dönemine gidiyor. Ati kaybettiklerini yavaş yavaş geri alıyor. Ben en çok Ati'nin ekran kartı kutularından Starcraft 2 çıkmasını istiyorum. Bir Protoss'un resmini ekran kartının üzerinde görmek oldukça hoş olur. Tabi Diablo 3 ve Warcraft 4'ünde. :)