BU MESAJIMI OKUYAN BİLGİSAYAR KULLANICILARINA BİR SORUM OLACAK ARKADAŞLAR ÇALIŞMAYAN BİR AMD ATHLON XP 2200+ İŞLEMCİ İÇİN BANA KULLANICI HATASINI TANIMLAYABİLECEK BİRİSİ VARMI İÇİNİZDE ÇÜNKÜ BU CEVAP BANA 2 GÜN ÖNCE BANA İŞLEMCİYİ SATAN FİRMA TARAFINDAN VERİLDİ.EVET ANLIYACAĞINIZ ÜZRE BİR İŞLEMCİZEDEYİM 3,5 AYLIK AMD İŞLEMCİM SİSTEM AÇMAZ HALDE NE YAPABİLİRİM ÇÜNKÜ İLK KEZ BAŞIMA İŞLEMCİ İLE İLGİLİ BİR SORUN GELİYOR AMD İŞLEMCİLERDEKİ GARANTİ KAPSAMIMI DAR YOKSA SATIŞTAN SONRAMI DARALTILIYOR??İŞLEMCİ TOPTANCI FİRMA TARAFINDAN İTHALATÇIYA "BELKİ DEĞİŞTİREBİLİRLER
AMA SİZ YİNEDE UMUTLANMAYIN ÇÜNKÜ ONLARDA AYNI TEŞHİSİ KOYARLARSA CPU'NUZ GERİ GÖNDERİLMEZ"DENİLEREK GÖNDERİLDİ.BU AŞAMADAN SONRA NE YAPILABİLİR LÜTFEN BENZER KONULARDA PROBLEM YAŞAMIŞ OLAN ARKADAŞLAR BENİMLE İRTİBAT KURUN ÖZELLİKLE CHİP' TEN ACİLEN BİR CEVAP BEKLİYORUM ÇÜNKÜ BİR ÖĞRENCİYİM, 1 AY İÇİNDE BİTİRMEM GEREKEN BİR TEZİM VE BİR BİLGİSAYARA İHTİYACIM VAR.YARDIMI DOKUNACAK HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER,SELAMLAR.
AMD ve Garanti
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.dostum eğer overclock yapmadıysan ki sana satan firma da bunu kasdetmiştir korkmanı gerektirecek bişey yok tabi bi de voltajdan kaynaklanan sorunlar var makinen nasıl bozuldu bir elektrik dalgalanması felanmı oldu yada sen mi çarpan kilidini kırmaya çalıştın bunlar dışiında bişeyse korkmaya gerek yok. zaten buradaki firma da tam olarak ne olduğunu anlayamaz çünkü onlarda bu teknoloji yoktur bence
Neredeyse basit bir teknik serviste dahi işlemcinin aşırı voltaj sonucu kullanılmaz hale gelip gelmediği anlaşılabilir.
Merhaba,
Normalde işlemciler ömür boyu garantili. Zaten bozulmaları çok zor. Tabi bu daha çok Intel işlemciler için geçerli. AMD'de soğutma iyi yapılmalı. Ayrıca FAN için bile belirli bir standart var. Şimdi işlemci üzerinde fiziki bir değişiklik yapılmadıysa ( Dergide yazıyoruz ya. Kalemle suraları karala bilmemnekadar bir Mhz artışı ile çalıştır ) garanti dışı olmaz. Ne olabilir? Aşırı ısınmadan işlemci yanmış olur. Bu ama işlemci üzerinden belli olur.
FAn takarken ( kesinlikle tornavida kullanılmalı )bir sorun olmuş olabilir. Bu tür şeyler garanti dışı bırakır işlemciyi.
İşlemciyi taktın ve çalışmadı. Bu garantinin içindedir.
Şimdi gelelim duruma ne yapılmalı. Ilk işlemcinin gercekten bozuk old emin ol. Mümkünse baska bir anakartta dene.
Çalışmıyorsa ve fiziksel bir zarar da yoksa direkt toptancı firma ile konuş. O da olmadı AMD Türkiye'deki web sitesine bir göz at.
Bence orada kesin muhattab bulunur.
Sevgiler Saygılar
Ecevit BIKTIM
Sen Ecevit Bıktım falan değilsin. Kendin gibi olsana, soytarılığın ne lüzumu var. Eğer yeterli bilgin varsa insanlar zaten başkalarını taklit etmesen de sana saygı duyup sözlerini dinleyeceklerdir. Yazıklar olsun...
ilginç bir tartışmanın kokusunu alıyorum
CYRUS THE VIRUS ne laf soyledin ama. Da sen kendin soytarilip yapmadan once sunu dusunseydin nasil olurdu. Bu adam ecevit biktim degilse o zaman bu forumda neden bu kadar rahat gezip cevaplar verip ve forum yoneticileri tarafindan atilmaz.
Ha sunu diyebilirdim tarzini begenmedim. O zaman soylediklerine saygi duyardim. Ama bu durumda seni ciddiye almam zor.
Neden bir nickle katilmamin sebebi ise senin gosterdigin saygisizlik acikca acikliyor.
Sevgiler Saygilar
Ecevit BIKTIM
Şu adama bak ya! Sen necisin ya şaka mısın sen? Nereye nick'le katılıyorsun? Madem nick kullanma ihtiyacın var niye en sona adını(??) yazıyorsun...
Sevgiler Saygılar
Bendesenden BIKTIM.
alıntı:
Gönderen : ercuCYRUS THE VIRUS ne laf soyledin ama. Da sen kendin soytarilip yapmadan once sunu dusunseydin nasil olurdu. Bu adam ecevit biktim degilse o zaman bu forumda neden bu kadar rahat gezip cevaplar verip ve forum yoneticileri tarafindan atilmaz.
Ha sunu diyebilirdim tarzini begenmedim. O zaman soylediklerine saygi duyardim. Ama bu durumda seni ciddiye almam zor.
Neden bir nickle katilmamin sebebi ise senin gosterdigin saygisizlik acikca acikliyor.Sevgiler Saygilar
Ecevit BIKTIM
Sana ne diyeyim ki ben ya... Ruh hastası mısın kardeşim... Kişilik bozukluğun mu var?