Merhaba arkadaşlar bilgisayar almak istiyorum işlemci konusunda pek bilgim yok intelden az çok anlıyorum ama amd konusunda sıfırım misal qua-core a6 amd işlemcisi hangi intel işlemcisine denk gelir bunun gibi denklerini öğrenebileceğimiz site varmıdır teşekkürler
AMD ve intel seviye karşılaştırması hk.
oyunlar için amd, sunucular için intel, i3 lerle sunucu kuranlar var 3 mb önbellek olduğu halde bile
Oyunlar için amd demek intel oyun oynatmıyor demek gibi bişey model önemli model bütceye göre marka ve model değişir mesela 1.600 tl lik bi pc alınacaksa bence intel tercih edilmelidir o dedğin işlemciye i5 denk gelir eğer doğru anladıysam hayırlı akşamlar.
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
sayfada iken CTRL+F yap çıkan yere işlemcinin kısaca modelini yaz çıkar...
oyunlar için amd, sunucular için intel, i3 lerle sunucu kuranlar var 3 mb önbellek olduğu haldealakası bile yok dediklerinin ve ayrıca yanlış bilgilendirme var. server dediğin şeyin ne amaçlı kullanıldığına bağlıdır. gerçek bir server nedir ve ne işe yarar önceliklen kendinin onu bilmesi lazım ancak ozaman kavrayabilirsin i3' ten yada bir amd buldozer işlemciden server olur mu olmaz mı kısmını.
server işlemcisi amd olursa opteron intel olursa xeon' dur ve bunu7 hiçbir kural bozamaz şuan için. server işlemcileri çok aşırı network yükü taşıyan ve diğer çok ağır işlemler için tasarlamıştır. server işlemcileri süper işlemci gurubuna girer. ben asla gidipte gerçek anlamda sql tabanlı uygulama ve sorgulamaların olduğu sisteme gidipte şahsen i3 yada i5 kullanmam yada amd nin normal işlemcilerini kullanmam. ayrıca active directory olayınıda unutmamak lazım active directory yok ise server' im var yada işte server 2008 kullanıyorum yada yeni çıkan server 2012 kullanıyorum demenin anlamı yok.
oyun olayınada gelince yine yanlış bilgilendirme var amd oynatır yada intel oynatmaz diye bir kavram yoktur bu saçmalığı kim çıkartıyorsa bilemiyorum artık.
aynı şekilde render ve diğer grafik işlemcilerindede intel ile amd arasında hiçte abartılacak farklar yoktur taş patlasa en uzun işlemde bir kaç dakka fark vardır.
intelin exterme son çıkan işlemcisi bile en güçlü en hızlı deniyor 2 saatlik render işleminde anca 20 dakika fark ediyor ama intelin dediğine bakacak olursak % 50 diyor ve bu demek oluyor ki 2 saatlik işlemi 1 saat civarında bitirmesi gerekir amd ise aynı işlemi 3 dakka geç bitiriyor. fiyata bakrsak amd 400 lira intel ise 3000 lira fiyat etiketine sahip extermede.
uygun fiyata çok özellikli bir sistemim olsun dersen amd çok uygundur intel dersen 1.5 katı yada 2 katı para harcama durumu doğabilir.
Son Düzenleme: black_flood ~ 20 Kasım 2012 01:03
oyunlar için amd, sunucular için intel, i3 lerle sunucu kuranlar var 3 mb önbellek olduğu haldeİ3 den ancak, apaçiyle internet serveri kurulur baglantı iyiyse, belki 500kişi kaldır.fakat mu serverı kurarsaniz 100 kişi.Server işlemcileri özeldir Amd nin en düşük, server işlemcisi yada intelin, 10 tane i3 gücünde.Aklı olan i3 almaz.(server için)Son Düzenleme: Kapalı Hesap (16799) ~ 26 Kasım 2012 23:08
Merhaba arkadaşlar bilgisayar almak istiyorum işlemci konusunda pek bilgim yok intelden az çok anlıyorum ama amd konusunda sıfırım misal qua-core a6 amd işlemcisi hangi intel işlemcisine denk gelir bunun gibi denklerini öğrenebileceğimiz site varmıdır teşekküSana gelince, nasıl bir bilgisayar ve nede kullanıcaksın, bütçen nedir.
iSENGUL herhalde quad-core amd işlemcisinin hangi intel işlemcisine denk olduğunu sordu ama çalıştırılan ve uygulanan yazılımlara göre değiştiğinide anlamak gerek. A6-5400K 2 CORE olması lazım yani 2 çekirdek işlemci. Diğerleri A8 ve A10 modelleri 4 çekirdek işlemciler. Bu işlemciler 'Trinity APU' olarak geçiyor. APU: Accelerated Processing Units, yanı Hızlandırılmış İşlemci Merkezi gibi bişey.
Bu işlemcilerde ekran kartı işlemci ile entegre edilmiştir ve bazı i3, i5 ve i7 işlemcilerine kök söktürmüştür. Fakat bu deney/benchmark Intel işlemcileri ve o işlemciler üzerindeki HD 3000-4000 grafik kartları ve APU A8 ve A10 üzerindeki 7560D ve 7660D ile karşılaştırılmıştır. AMD'nin işlemci üzerine entegre edilmiş ekran kartları Intel'in entegre ekran kartlarından daha üstün olduğu görülmüştür. Fakat, bu deney sırasında hiçbir harici ekran kartı kullanılmamıştır (örnek. HD7850 veya GTX660). Kullanıldığı taktirde Intel işlemcileri yeniden üstünlüğü bir nebze olsun eline geçirdiğide görülmüştür.
Sonuç olarak, ISENGUL, ne amaçla bilgisayar işlemcisi almak istiyorsun? Veya bütçen varsa yardım edelim...
CA:
US:
Saygılar.
ben server falan anlamam bende Intel(R) Core(TM) i3-2350M CPU @ 2.30GHz işlemci var performansindan gayet memnunum...
black_flood Aynen öyle kardeşim. Ben İntel Q8400 kullanıcısıyım. HD 6970'la bile Battlefield 3, MOH warfighter gibi oyunları full ayarda 1920X1080p çözünürlükte oynatabiliyor ve de "Darboğaz" denen zırvalık yaşanmıyor. Ayrıca İ7 bir işlemci render yaptığında aynı videoyu ben işlediğimde (1 saat 40dk'lık bir videodan bahsediyorum) 35dk fark oluyor. Benim işlemci 150 tl o ise 600 tl. Yani saçmalıyıpta İ7 3930K almanın bir artısı yok. Hatta saçmalık.Para ısrafı. Aynı işlemi bir AMD işlemci bile rahatlıkla yapar. Bunun aksini hiç kimse ıspatlayamaz.