AMD ve Nvidia, PS4 için yine birbirine girdi

CHIP Online
08-04-2013, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İki büyük dev, Nvidia ve AMD'nin, PlayStation 4 konusundaki kavgası giderek büyüyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/amd ... ne-girdi_39562.html

Resimlerle: PlayStation 3'lülerin kaçırmaması gereken 10 oyun!

PS4 henüz piyasaya çıkmadı, hatta henüz tam olarak ne ile karşılaşacağımızı bile bilmiyoruz ama içerisinde AMD egemenliği olacağı kesin. İşte bu durum, AMD ve Nvidia arasındaki gerginliğin zirve yapmasına yol açıyor.


Bundan bir süre önce Nvidia'dan Tony Tamasi'nin yaptığı açıklamada, yeni PlayStation'nun en iyi ihtimallerle bile PC'lere kıyasla alt seviye işlemci ve orta seviye ekran kartı gücüne sahip olacağını söylemiş, an itibariyle hazırlanan sistem içeriğinin, "Piyasaya çıkıncaya kadar çoktan eskimiş olacak!" gibi ağır ithamlarda bulunmuştu.


AMD'nin ISV yöneticisi Neal Robinson ise, Nvidia'dan gelen bu açıklamaya karşılık olarak, kendilerinin Sony ile anlaşamaması üzerine kuyruk acısı çektiğini düşündüklerini belirtti.  Gaming Bolt'a verdiği bir röportajda ise "AMD'nin APU sistemine bakarak durumun sadece parçalarla alakalı olmadığını anlayabilirsiniz." şeklide farklı bir bakış açısı sunan Robinson, Nvidia'nın yaptığı gibi tekil parçaları ele alarak, bu parçaları başka bir sistem ile karşılaştırmanın imkansız olduğunun da altını çizdi.


Robinson'a göreyse PlayStation 4 üzerinde kullanılacak CPU ve GPU bir hayli farklı tasarlanmış durumda zira Sony de AMD'nin ürettiği sistem üzerindeki veri ve bellek paylaşımlarının bolluğu yüzünden kendilerini seçmiş. Robinson, kullanıcı ve geliştiricilerin de duruma tek tek parça bazlı bakmayacaklarını, yaratılan sistem ile çok daha rahat ve uzun süre kullanımı olacak bir konsol ortaya çıkartacaklarını sözlerine ekledi.

Tüm Konu: AMD ve Nvidia, PS4 için yine birbirine girdi

Resimlerle: PlayStation 3'lülerin kaçırmaması gereken 10 oyun!

Kaynak: www.chip.com.tr