intelin amdye nazaran daha fazla overclock potansiyeli olduğunu biliyorum.fakat amd x2ler ile overclock maratonunda en yüksek veya yaklaşık hangi frenkaslara ulaşabiliriz?
çok merak ediyorum.
amd x2 3800 ile o/c nereye kadar yükseltebiliriz?
bu işlemciden işlmeciye değişir. Yanı ıkı tane amd3800x2 olsa bıle farklı ıkı işlemci oldukları ıcın birbirlerine yakın değer verır ama asla aynı değerı yakalayamazsın. O yuzden bu soru göreceli kalıyor sana sadece ortalama değer bilgisi verilir.
tabi birde bunun şöyle bir yönüde var soğutma için gerekli araçlar eğer soğutucun ve kasa içi sıcaklık iyi değilse gerilimi artırdığında hemen kitlenecektir veya reset atacaktır çevre faktörleri de önemli yer teşkil eder
diyelim ki en mükemmel şartlarda amd x2ler ile hangi frekanslara ulaşılabilir ?
sıvı nitrojen kullanarak soğutabilirsin ama bunlar profesyonel işleri 3ghz ye de çıkarabilirsin
ben de bir forumda 2.7 yi gördüm.daha yukarısını görmemiştim.demek ki en fazla bu kadar çıkabiliyor 3800.teşekkürler...
oradaki işlemciler amd athlon x2 3800+ Manchester ile 3708 e o/c yapılmış.yalnız benim ki windsor modeli aynı şey benim işlemci içinde geçerli midir acaba?
ayrıca çok önemli bir detay.oradaki işlemciler socket 939 nasıl çift çekirdek oluyor ?garip.benim işlemcim am2.