arkadaşlar sistemimle ilgili bi başlık açmıştım. bugün toparladım ve şu an kullanıyorum cok şükür. ama ısı konularından fazla anlamadıgım için sizlere danışiyim dedim. convert yaparken cpu ısısı 50 ye çıkıyor sizce normal mi 750 w absolute güç kaynagı kullanıyorum.
amd x4 965 c3 125w 3.4mhz 50 drcye ckması nrmal mi
Aynı işlemciyi kullanıyorum, eğer stok fansa normaldir.
evt stok fan sen memnun musun özellkler oyunlarda bi problemle karsılasıyor musun? normal bişe yapmadan 38 derece bu normal mi peki. en yakın zamanda fan alıcam ama işlemci 2 günlük daha bi problem var mı yok mu bunu test ediyorum. fanspeed programıyla baktım. önereceğiniz programlar var mı?
Öncelikle yardımcı olamadım sana k.bakma lütfen.
Bilgisayarın hayırlı olsun Allah işlemcine zeval vermesin :D
Sanırım işlemci dereceleri 85 dereceden sonra otomatik olarak reset atıyor bios ayarlarında bu ayar mevcut standard olarak işlemci ısısı sistem boş konumdayken max 45'i görmesi lazım oyun açtığında ise max 65.
Azı karar çoğu zarar :D
Bildiğim kadarıyla böyle diğer arkadaşlarında söylicekleri muhtemelen benimkiyle 1-2 oynar
evt stok fan sen memnun musun özellkler oyunlarda bi problemle karsılasıyor musun? normal bişe yapmadan 38 derece bu normal mi peki. en yakın zamanda fan alıcam ama işlemci 2 günlük daha bi problem var mı yok mu bunu test ediyorum. fanspeed programıyla baktım. önereceğiniz programlar var mı?Evet normal merak etmeyin, everestle bakabilirsiniz
işlemciden genel olarak menunum 2-3 aydır kullanıyorum şimdiye kadar herhangi bir problem çıkartmadı, bende soğutucu olarak ocz vandetta2 var
4.0 ghz günlük stabil kullanıyorum en eğer oyun yada uygulamalarda bile 57-58 dereceyi geçmiyor.
Ben bi kere Pentium D ile 75'e vurmuştum ısıyı :D Elektrikler geldi gitti işlemci, anakart felan paket oldu :D
Profil bilgilerimde var 4 senelik bilgisayar :)
Sende koy havan olsun :D
oyun fazla oynamıyorsan yeterli bnce sistemin. benım notebook vardı iade ettim. celerona kaldım :D celerondan da bu sisteme geçtim:D en dipten en tepeye. ama korkuyorum oyun oynamaya. ekran kartı ve işlemci sıcaklıgı tavan yapıcak diye. napcam böle bilmiyorum :D
Power düğmesine yapıştır :D Arkasınada Maşallah felan yazdır.
50 derce normal sayılır sonuçta intelin gerçek 3.4 ghz olan quad serileride birazıcık sıcak. kasanın soğutması iyi ise 34 derece standart normal ısısı. çok aşırı yükte 65 derecenin yukarısına çıkamıyor çıkması için dediğim gibi kasa içi hava silükülasyonunun yetersiz olması v. sebepler lazım.
bazen biosun yada diğer yazılımlarında dediği doğru olmayabiliyor örneğin sendeki modelin 1 altı var sürekli biosta ve everestte 48.5 derece az bi yükte 78 oluyor ama alakası bile yok ne uzaktan nede yakından 78 dereceyi görsüğü anda elimi fana attım ama buz dolabından farkı yoktu fanın. 90 küsür yazdığında bios ve everestte ancak 45 derecelik bir işlemcide olması gereken sıcaklığa ulaşıyor fanın demir kısmı.
Lazerli kayan yazılar yaptır orta boyutlu puntolarda kasanın hemen üstüne tak USB'den de elektrik çek +5V ile çalışır zaten Maşallah yazsın
50 derce normal sayılır sonuçta intelin gerçek 3.4 ghz olan quad serileride birazıcık sıcak. kasanın soğutması iyi ise 34 derece standart normal ısısı. çok aşırı yükte 65 derecenin yukarısına çıkamıyor çıkması için dediğim gibi kasa içi hava silükülasyonunun yetersiz olması v. sebepler lazım.tesekkur ederım. peki ekran kartım call of duty 5 te 75 e çıkıyor. sapphire modelı hd5850 toxic fanıda çok hızlı dönüyor. ya ben alışık değilim yada anormal bişe var. ama bilmiyorum. call ofta 75 e çıkıyorsa gta4 te kac olr acaba. fullde
bazen biosun yada diğer yazılımlarında dediği doğru olmayabiliyor örneğin sendeki modelin 1 altı var sürekli biosta ve everestte 48.5 derece az bi yükte 78 oluyor ama alakası bile yok ne uzaktan nede yakından 78 dereceyi görsüğü anda elimi fana attım ama buz dolabından farkı yoktu fanın. 90 küsür yazdığında bios ve everestte ancak 45 derecelik bir işlemcide olması gereken sıcaklığa ulaşıyor fanın demir kısmı.
Ati Catalyst centerde var fan ayarı.Overdrıve kısmına gel.Önce ordaki anahtarı aç .Daha sonra en altta fan ayarı var ordan istediğin değere ayarla fan hızını.Diğer seçenekler overclock için onlara dokunma.Bu kısımda overclock yapıldığı için anahtarı açarken uyarı mesajı verir.Dikkate alma sen zaten overclok yapmıcaksın.