AMD'yi mahveden açıklama!

CHIP Online
17-01-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Intel, AMD'nin kendi çalışanının sözleriyle vurdu! Bu itiraflar AMD'yi yerin dibine sokuyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/amd-yi-mahveden-aciklama_17663.html

Resimlerle: Intel işlemci tarihinin kilometre taşları

Amerika'da tüketici haklarını korumak amacı güden Federal Trade Commission'ın (FTC) kendine yaptığı suçlamaları yalanlayan Intel, rakibi AMD'yi terletecek bir savunma yaptı.

Geçtiğimiz sene içerisinde Intel ve AMD hukuksal bir problem yaşamış ve problem Intel'in AMD'ye 1.2 milyar dolar ödemesiyle sonuçlanmıştı. Bu davadan sonra FTC Intel'e "pazardaki gücünü kullanarak rekabeti önlediği" gerekçesiyle bir dava daha açtı. Intel'in yaptığı savunmada adı geçen Henri Richard ise eski bir AMD çalışanı ve söylediği sözler AMD'yi zor duruma sokabilir.

AMD'de müdür yardımcılığı görevinde olan Henri Richard, 2004 yılında Intel ile bir görüşme yapmış ve bu görüşmede AMD'nin ucuzcu, ucuzluğuyla övünen, ikinci kalite bir firma olduğunu söylemiş. Henri Richard ayrıca "Eğer AMD'de çalışmamış olsam asla AMD marka bir işlemci kullanmazdım" demiş.

Intel bu açıklamalara dayanarak, AMD'nin müşterilerine önem göstermediğini, kendini düşük kaliteli bir firma gibi gördüğünü ve pazardaki durumlarının AMD'nin kendi suçu olduğunu iddia ediyor.

Tüm konu: AMD'yi mahveden açıklama!

İzleyin: Thermaltake V1 CL -P0401

Resimlerle: Intel işlemci tarihinin kilometre taşları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: AMD gerçekten 2. sınıf bir marka olmayı amaçlamış olabilir mi?

IceManF1
17-01-2010, 13:44   |  #2  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

Bence hayır.
AMD işlemci sektöründe, yüksek performans seviyesinde, Intel'in gerisinde olabilir. Ama orta ve giriş seviyelerinde, ki çoğu kullanıcı bu seviyelerde, AMD'yi tercih ediyor.Bu yüzden AMD işlemci pazarında 2. sınıf değil ama daha uygun fiyata daha iyi performans gösteren CPU üretiyor.

Ayrıca bu haberi ben, dün Forum'da vermiştim.

AtoX
17-01-2010, 14:14   |  #3  
AtoX avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
517 mesaj

Aynı fiyata daha fazlasını isteyenler için üretiyor. Bunun için 2. sınıf muamelesi görmek yanlış.

posicor
17-01-2010, 17:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
358 mesaj

Yorumu yapan vatandaş muhtemelen 90'ların başında amd'den ayrılmış olmalı, çünkü o tarihlerden önce amd tam da bu işi yapıyordu, yani x86 işlemcilerin aynısını (ellerinde olan 80'lerden kalma bir lisans sayesinde) ucuza üretip satıyordu.

Ama o dönemde politika değiştirip kendi tasarımı olan işlemciler üretmeye başladı.Başlarda oldukça tökezlese de şimdilerde oldukça başarılı işler çıkarıyorlar.Bence de eleştiri haksız.

Ahmet Ertuğrul
17-01-2010, 20:35   |  #5  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bu AMD çalışanının bunu söylerken samimi olduğu nerden belli? Ya rüşvet aldıysa? Ya zam yapılmadığı için kızıp intikam almak istediyse?

Diyelim ki samimiydi. Yine de o cümlelerden Intel'in yaptığı çıkarım ve suçlama (ya da kendini savunma) biraz zorlama olmuş bence.

Burak ÇAKAY
18-01-2010, 01:18   |  #6  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj

Amd 2004 yılından bu yana çok gelişti. Şimdi ise Phenom II ve Opteron işlemci aileleriyle, her kesimin ihtiyaçlarını uygun fiyatlar ile karşılıyor. O eski başkan taa 2004'de konuşmuş da Intel bu konuşmayı 2010'da mı ortaya çıkarmış. Mantığı nedir bunun anlayamadım. O zamanlar hem AMD güçsüz ve yeterince iyi değildi. Ama aradaki 6 yılda AMD'deki büyük değişim, kalite ve şu anda pazarki konumu yadsınamaz ve tartışılamaz derecede iyidir.

tolgacanm1
18-01-2010, 05:22   |  #7  
Üye
67 mesaj

isterse 1872 de sölesin AMD almamda almicamda

darkhunter
18-01-2010, 05:26   |  #8  
Taze Üye
17 mesaj

Adamın satılmış olma ihtimali var onu da gözden geçirmk lazım. Demiş ki "şirketin zorlamasıya AMD kullandım." bence teşekkür etsin. Ben de intelden AMD ye geçenlerdenim ve şu kadarını söyliyebilirim. 10 tane bilgisayarım olsun bir tanesinde intel kullanmam.

Burak ÇAKAY
18-01-2010, 05:45   |  #9  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj
Alıntı: tolga_1992  
isterse 1872 de sölesin AMD almamda
Neden? AMD şirketinin sahipleri kan davalın falan mı kardeş? Ben ilk PC'mi topladığımda Intel PIII 700'dü işlemcim. O zamanlar Intel tekeldi piyasada. Şimdi ise 2 marka seçeneği var ve AMD işlemciler PC ile oyun oynayacak olan yani özellikle genç olan kesime, uygun fiyat/performans seçenekleri ile hitap ediyor. Ben Phenom II x4 945 aldım. Gayet memnunum fiyatından da işlevinden de. Ayrıca açamadığım tek bir program oyun yok kasma yok tekleme yok. Hiç bir donma yanıt vermeme durumu yok. Beni en az 4 sene idare eder diye düşünüyorum. Bana söyler misin peki 350Lira civarında AMD yerine Intel'den şu modeli alsaydın. Şu şekilde daha iyi olurdu sana şunu sağlardı. Daha kazançlı olurdun ve bilgisayarından bu sayede daha çok keyif alırdın diye.?

tolgacanm1
18-01-2010, 06:32   |  #10  
Üye
67 mesaj

amd çok ısınıyor + sürücü yazmayı bilmiyolar

ve chipde bir haber de steam kullanıcıları hangi ekran kartı ve işlemci seçtiklerini görmüştüm

al bakalım

Son Düzenleme: tolgacanm1 ~ 18 Ocak 2010 06:34
GameRMan
18-01-2010, 11:18   |  #11  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
3,045 mesaj

Tartışıyoruz: AMD gerçekten 2. sınıf bir marka olmayı amaçlamış olabilir mi?
Herzaman söylüyorum.i Maksimum Oyun performansı için InteL. Testler Yıllardır herşeyi göz önüne koyuyor. AMD 'de kötülenecek bir işlemci teknolojisi değil. Ancak, InteL,AMD yan yana ise İlk seçenek Intel dir.

cipenzo
18-01-2010, 12:28   |  #12  
Yıllanmış Üye
232 mesaj

kim nederse desin amd oyun oynayanlar için birerbir bi işlemci.ve ayrıca bende bigün intel hakkında konuşucam çok yakında:))))

Burak ÇAKAY
18-01-2010, 18:47   |  #13  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj

ve chipde bir haber de steam kullanıcıları hangi ekran kartı ve işlemci seçtiklerini görmüştüm

al bakalım

http://store.steampowered.com/hwsurvey

Baktık Bakalım. Fazla kullanım yada az kullanımı gösteren testi bana niye gösteriyorsun ki? Konumuz bu değil. 3 Yıldır Athlon x2 5000+ kullandım stok fan ile. bir kez bile ısınmadı Crysis gibi oyunlarda bile. Şimdi de Phenom II x4 kullanıyorum. Ne bir sürücü eksiğim var ne ısınma sorunu gayet stabil bir sistemim var ve fişek gibi hızlı. Her türlü oyun ve bilimum programlarda her işimi rahatça yapıyorum. Fanatiklik yapmaya ne gerek var anlamıyorum. Galatasaray Fenerbahçe sanki. Intel aynı performansı aynı fiyata verseydi Intel alırdım sırf markası var diye. Ama AMD aldım daha cazipti. İsmi de Intelden sonra gelse bile bence yeterince iyi bir İsim AMD + ATI.

darkhunter
24-01-2010, 09:55   |  #14  
Taze Üye
17 mesaj

al bakalım

http://store.steampowered.com/hwsurvey

Steam kullanıcıları n eyapar bilemem ama AMD nin ısındığı hikaye AMD phenom II kullanıcısıyım işlemcinin 40 derceye çıktığını görmedim. Ama yan bilgisayardaki intel kasa açık olamsına rağmen 50 dereceden aşağıya inmiyor

world_pc
24-01-2010, 11:16   |  #15  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

Hayır...