malesef öyle çok dayanıklı.zamanındada çıplak çekirdekli athlonlar aynıydı alev alev yanmasına rağmen canavar gibi idi.ama intel 60 dedimi cavlağı çekip yarı yolda bırakıyor su koyup adamı.
özelliklen intelcilere bir sorum olacak core2 e6000 serisi işlemciler encode vede mpeg formatında kayıt dönüştürme işleminde amd işlemcilerden kat ve kat yüksekti dimi?? kesin herkes evet diyecek.ama malesef o testlerdeki yazışlımların hepsi intele endexli yazılmıştır.amd sistemler herdaim bir kamera kayıdını mpeg4 formatına dönüştürüp kaydetmede zayıftır.
geçen amd kullanmayıp şu övülen intel 6750 serisi 2 adet sistem yaptım güvenlik kamerası bağlanacaktı vede güçlü işlemciler gerekiyordu sayı çok olduğu için kameraların.ramlerde 2 gb hepsinin.her makina başı 20 adet kamera bağladım.buraya kadar herşey çok güzel.işlemci ısısı 40 derece civarı programlar kapalı iken.kayıda başlar başlamaz direk 60 dereceyi görüyor ancak 7 kamera bağlayınca makina normal çalışabiliyor.programın tek yaptığı görüntüleri mpeg4 formatına dönüştürüp diske işlemek başkada bişey yok.zaten 20 kamera kayıtta iken aygıt yöneticisine girmemlen reset atıyor sistem yetmiyor.
bu durumda ben elimde kalan adi kelimesinin bile intel için kifayetsiz olupta verdiğim parayamı yanayım yoksa sistemi geri iade alıp yerine amdnin 4200+ 65nm bir işlemcili bir makina verdiğimemi.bana çok pahalıya patladı bu iş.amdnin sempron 3400+ işlemcisine bile ben bu kameralardan 10 tane bağladım banamısın demedi.amd işlemciye 25 kamera bağlarsam makina başı ancak öyle yoruluyor kayıt ve dönüştürme işleminde.
hani nerede core2 duonun gücü ne yani bi kıçı kırık ofis yazılımını açabiliyor intel yada sadece basit multimedialarımı???
yemnişim intelini lanet olsun asla bir daha intelin işlemcisini heleki böyle pahalı bir işlemcisini kullanmam yerine az zarar yapacağım 55 dolarlık celeron kullanırım daha iyi bürolara pc verirsem normal.amdnin o cache belleği yok denecek kadar ufak sempronu bile banamısın demiyor mpeg4 formatına görüntü dönüştürüp kayıt yapmakta.45 watt güç tüketimine sahip yeni amdlerden kullanırdan ozaman belki 35 dereceyi görebilirim en yüksek şuanki 65 wat güç tüketimli amdnin boşta sürekli kayıt dönüştürme işlemi esnasındaki ısısı 32 derece.yük altında 52 dereceyi görüyor.vede daha 1 kez bile reset attı nede kilitledi.
işlemci budur işte amd nederseniz deyin alanında hiçbir şekilde rakibi olmayan tek firma 64 biti çıkardığından beri.intelin core2 duo öncesi dual core cpularının bile çalıştıramadığı yazılımları soket 939 3500+ amd athlonlarda halen açabilmekteyim.