amerikan mali bilgisayar

HPQ-User
01-09-2008, 11:18   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

larkerboy sormuş:
merhabalar
ben su anda amerikadayim ve kisa sure sonra turkiyeye donecegim ama burda HP marka bir laptop begendim ve turkiyedeki misalleriyle kiyasladigimda neredeyse yari fiyatina alabilirim buradan. Ama bi kac korkum var ; garanti konusu, burada bu konuyu yetkililere sordugumda 1 yil uluslararasi garanti verdiklerini soyluyorlar ama turkiyede bulunan bir cok arkadasim bu konu hakkinda cok zorluk cekebilecegim kanisindalar ve ornekleri oldugunu savunuyorlar alip almama konusunda cok kararsizim. Eger bu konuda bilgisi olan arkadaslar yorum yazarsa cok memnun olurum

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
HP Pavilion dv6700t model

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

Feel Good
01-09-2008, 11:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj

Uluslararası garantinin geçerli olduğu ülkelerin içinde Türkiye varsa alabilirsin. Bi sorun olacağını sanmıyorum. Eğer yoksa hiç alma derim.

Fatih_ARMAĞAN
01-09-2008, 12:06   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Hp de uluslar arası garanti ile ilgili bir sıkıntı yok rahatlıkla alabilirsin.

defalarca aldım amerika dan ve TR deki Hp de teknik servise götürdüm garantiden tamir edildi ..

fakat şmyle bir sıkıntı oluyor Hp lerde Teknik servis e bıraktıgınızda Amerika ile iletişim halinde olduğu için garantitakip işlemi onarı mfelan TR den alınan cihaza göre biraz daha uzun sürebiliyor.

Bunun haricinde KAlvye yani tuş takımının Türkçe olmadığını biliyorsunuz dimi.

bazı türkçe harfler gözükmez klavyede Türkçe işletim sistemi yüklediğinizde ufak tefek larışıklıklar olabilir.

TR klavye ye geçmek için TR de yaklaşık 100 YTL gibi bir masrafınız olur TR klavye ye geçmek istersen tabi.

IBM-LENOVO larada bak derim.

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 01 Eylül 2008 12:07
melancholic
01-09-2008, 12:48   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
104 mesaj

Geçen yıl Hp compaq presario v6000 marka laptob aldık Amerikadan güzel makina ,hala tıkırında çalışıyor ama dvdrw çok hassas benimki dvdleri okuyor cdleri okumuyor.Sakarboy dediği gibi klavye türkçe değil alışmışsan sorun olmaz,Alacağın makina Türkiyede pahalıysa al derim,bana laptobu alan abi Amerikada makinaları daha kalite yapıyorlar dedi!!