Amerikan vatandaşlarına internet kimliği!

CHIP Online
12-01-2011, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

ABD'den gelen bu haber, çok yakında tüm interneti karıştıracabilecek kadar ciddi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/amer ... -kimligi_24622.html

Resimlerle: Hızlı internet bağlantısının 8 adresi!

Obama yönetimi, internet güvenliğini artırma çabasına girişiyor. Bu kapsamda ABD Ticaret Bakanlığına verilecek yetkiyle, internetteki her ABD vatandaşına bir internet kimliği verilecek. Verilecek bu kimliğin, ulusal kimlik numarası olmadığı ve sadece internet kapsamında kalacağı belirtiliyor.

Amerikan haber sitesi CBSNews'in haberine göre; bahsedilen sistem hükümet kontrolünü artırmaya yönelik olmayacak ve tamamen internet güvenliğini ve gizliliği artırmayı hedef alacak. Yeni sistemin, onlarca şifre hatırlama ihtiyacını azaltacağı, hatta ortadan kaldıracağı gibi, internette yaratılan sanal kimlikleri daha güvenilir hale getirmesi bekleniyor.

Tüm konu: Amerikan vatandaşlarına internet kimliği!

Resimlerle: Hızlı internet bağlantısının 8 adresi!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu projenin olası etkileri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Nicoll
12-01-2011, 20:54   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

https://giris.turkiye.gov.tr/Giris2/gir?hk=null

ATiM
12-01-2011, 22:55   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

e-devlet şifresi bambaşka bir şey. E-devlet kamu kurumlarını ilgilendiriyor. Burada bahsedilen şey, online olduğunuz an, bu şifreyi girmeniz ve tüm hesaplarınızın bu şifreye bağlanması. Yani mail gönderecek alacaksınız, hesap bilgilerinizden, o gün, o saatte, o hesaba giriş yaptığınız kayıt altına alınacak. Hangi bireyin nerelere girdiği, nerelerde dolaştığı tek tek bilinecek. IP adresleri ise ancak inceleme sonucunda tespit edilebiliyor. Bu sistemde kayıtlı olan her hesabınız bilinecek, her yaptığınız bilinecek ve bir anda liste haline getirilebilecek. Hiç, mahkeme kararıyla sitelerden IP kayıtlarını vs. isteyip, bunları ISS'lerden doğrulama ihtiyacınız olmayacak. Sam amca (yada bize gelirse adını siz koyun) sizin kimlik bilginizi girdiği an her şey önüne serilecek. Son günlerde tüm dünyada gördüğümüz "adam bitirmek" (Assange örneği yada ülkemizdeki hedef haline gelen isimler) daha kolay hale gelecek.

brnonat
14-01-2011, 20:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
223 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Bu hükümet kontrolü için bir zemindir bana göre. Bu ID'ler ile ne zaman neye girdiğiniz belirlenebilir. Bilirsiniz virüsler dosya, belge, resim vb. özel hayata giren şeyleri görebilmenizi sağlayan tipleri çok fazla. Güvenlik bu gizlilği korumak içindir, bunun gizliliği nerde???

Son Düzenleme: brnonat ~ 14 Ocak 2011 20:54