amvo0.exe ve amvo.dll

Reborn91
25-04-2008, 16:19   |  #1  
Reborn91 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

son zamanlarda yayılımı artan bu autorun virüsüne dikkat edin .. USB belleklerden sisteminize bulaşan virüs sistemi bayagı bir yavaşlatıyor.. Sabit disk bolumlerinize 1 kez tıkladıgınızda yeni bir pencerede açıyor.. Herhangi bir trojanla alakası yok yani soyulcam diye korkmayın fakat insanı deli edebiliyor bu virüs.. o yüzden tanımadıgınız İnsanların USB bellegini bilgisayarınıza takmasına izin vermeyin .. :)

Banned
25-04-2008, 17:37   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

es-kaza bu zararlıya maruz kalmış olanlar için bende çözümünü vereyim.

Dosyayı çalıştırıp talimatları uyguladıktan sonra siseminizi mutlaka güvenli modda ad-aware ,kis7 veya benzeri yazılımlarla taratın

frkn_ua
25-04-2008, 18:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
893 mesaj

khramn,yalnız bu verdiğin bat dosyası amvo silmek için değil autorun sorunu için. amvo için şu şekilde bir örnek verilebilir;
cd c: windows system32   >>cd komutu ile hedef klasöre gidilir
dir /a amv*.*  >>burdaki bütün amvo dosyları görüntülenir
Eğer amvo.exe, amvo0.dll, amvo.dll adında dosyalar görüyorsanız aşağıdaki komutla silin.
attrib -r -s -h amvo.exe
del amvo.exe >> bu iki yönetmlede silme işlemi yapılır.sildiğinizden emin olmak için dir /a amv*.* komutunu işlem bitiminden sonra tekrar kullanın...

Banned
25-04-2008, 18:30   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

aynı zamanda amvo0.exe ve amvo.dll dosyalarınıda silmektedir.

Sniper27
26-04-2008, 03:00   |  #5  
Yıllanmış Üye
217 mesaj

Evet bu bat dosyası amvo.exe ve dll dosyalarınıda silebilmekte, bununla birlikte autorun.inf dosyalarınıda uçuruyor. Ama yanında nette kolayca bulabileceğiniz bir windows script dosyasınıda kullanırsanız işiniz garanti oluyor. Bu zararlının yaptığı şey Gizli Dosyaları Göster komutunu kapatıyor ve görünmez oluyor. Antivirüs programı görsede silemiyor. Bunun yanında m9j.com dosyasıda HDD lerde bulunur. Temizleme işlemini yaparken usb belleklerinizi takılı durumda bulundurunki tam temizlik olsun. Ama sonunda tüm sistem dosyaları görüür olacaktır. Bunuda es geçmeyin derim. Başka kullanıcı varsa.

baryu
21-05-2008, 16:17   |  #6  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

http://wikisend.com/download/563830/kill_amvo_virus_usb.vbs

burdaki dosyayi indirip çift tıklarsanız sorun çözülür ;)

selcukk
16-06-2008, 13:09   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj
baryu

Bahsettiğiniz virüs bende de vardı.Dediğiniz gibi yerel disklere ulaşılamama gibi bi sorun yoktu ama bilgisayar başladğında amvo.exe çalıştırılamadı diye bir uyarı geliyordu.  Buradaki yazıları okuduktan sonra şu kişizadenin dediklerini yaptım. Yaptıktan sonra işte yukarıda bahsettiğiniz problem ortaya çıktı ve yerel disklerime ulaşamadım. Daha sonra da durumu kurtarmak için verdiğiniz http://rapidshare.com/files/1103108...tme.bat.html  linkindeki dosyayı indirip çalıştırdım. Sonra bilgisayar yeniden başladı ve ntldr adlı dosyanın eksik olduğu uyarısını yaptı. Öğrendiğime göre bu dosya bilgisayarın başlaması için olmazsa olmazmış yani windows çökmüş. Bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım.

Bu yazıyı yazmak için üye oldum. Yukarıda yazılı olanları sakın uygulamayın derim. İyi günler...

Matalien
16-06-2008, 13:45   |  #8  
Yıllanmış Üye
128 mesaj

Amvo.exe banada musallat olmuştu.Gizli dosya ve klasörleri ve korunan işletim sistemi dosyalarını görmemi engelliyordu.Yalnız sabit disklerin yeni bir pencerede açılmasına neden olmuyordu.Herhalde bu virüsün değişik versiyonları var.Ben bu sorunu internetten bulduğum bir programla hallettim.Eğer isteyen olursada yollayabilirim.Programı bir sefer çalıştırdım sorunu hallettİ.Kaspersky,nod32 ve avast bu virüsü 2 ay öncesine kadar yakalayamıyordu.Güncellenmiş halleri yakalayabiliyormu bilmiyorum.

linda
16-06-2008, 14:12   |  #9  
Yıllanmış Üye
387 mesaj

amvo bir virus ten ziyade bir trojan  sanırım. yapmanız fegereken silecek bir araca ihtiyacınız var. virus proğramlarının çözebileceği bir sorun değil.

Reborn91
16-06-2008, 15:02   |  #10  
Reborn91 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
baryu

bu dosyayı kullanırken elinizde ne kadar usb bellek , harici/dahili hard disk varsa sisteme takın toptan halledinki tekrar bulasmasın :)

ahmeta03
04-07-2008, 12:00   |  #11  
Üye
89 mesaj

bence arama motoruna combo fix yaz o programı indir KESİN çözüm !

XxXDaRKoXxX
04-07-2008, 12:14   |  #12  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj

hele bir sisteme girsin sonra düşünürüz Kahkaha

NOT: USB bellek kullanmıyorum

rfk11
09-08-2008, 21:58   |  #13  
Taze Üye
8 mesaj

slm arkadaşlar her yolu denedim sizin verdiğiniz olmadı olmadı olmadı ... taki sistem geri yükleme yapana kadar yaptım kurtuldum en kestirme ve en garanti yolu olduğunu düşünüyorum saygılarımla...

sonofthehell
12-08-2008, 15:22   |  #14  
Taze Üye
3 mesaj

bu virüs yeni değil en az 1 buçuk senedir olan bir virüs. hiçbir antivirüs programı tam anlamıyla temizleyemiyor. temizlemenin yolu ise total commander gibi bir program kullanarak system32 klasöründeki amvo0.exe ve amvo.dll dosyaları sileceksiniz. bütün sürücülerdeki autorun.inf dosyalarını silin. daha sonra mümkünse avastın başlangıçta tarama özelliği ile bilgisayarı taratın ve bulunan tüm virüsleri silin. tabii gizli dosyaları göster seçeneğini düzeltmeniz biraz zor internette baya reg dosyası var ama bir işe yaramıyor. bence bu işlemleri yaptıktan sonra direk format atın. ama virüs taraması yapmadan sakın format atmayın çünkü d sürücüsündeki system restore klasöründeki dosyasından tekrar kendini yenileyecektir.