ANA KART SORUNU PC AÇILMIYOR

HPQ-User
10-05-2010, 20:57   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

brave_x sormuş:
SORUN ŞU KASA ÇALIŞIYOR FAKAT EKRANDA GÖRÜNTÜ YOK FANLAR ÇALIŞIYOR DVD IŞIĞI DEVAMLI YANIYOR VE AÇILIŞTAKİ NORMAL OLAN BİB SESİ YOK POWER SUP EKRAN KARTI RAMLAR HDD MONİTÖRÜ TEK TEK DEĞİŞTİREREK DENEDİM FAKAT ÇÖZÜM BULAMADIM BUNLARDA SORUN YOK teknik servise danıştım ANAKARTIN chip setinde sorun vardır dediler konu hakkındaki düşünceleri olan fikri olan arkadaş varmı YARDIM anakartın chip setinde sorun varsa bunu nerde nasıl ve kaça malederiz TEŞEKKÜRLER

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
XP 1024 MB RAM SİS 951 ANAKART

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

caca46
11-05-2010, 06:14   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
72 mesaj

aynı sorun bende de oldu, aşırı ısınmadan dolayı (hava sıcaklığı 45 derece olunca ekran kartım ve işlemcinin dirt2 oyunundan sonra 96 derece olduğunu gördüm) ekran titremeye başladı çizgiler oluştu, aradan 1-2 dk geçmedi, bip sesleri duydum ve makina kapandı, tekrar powere bastığımda herşey war fakat ekran simsiyahtı bişey gelmedi,
garantiye gönderim; gelen fişte anakattın yandığını ve değiştirdikleri yazıodu,

teknik servis ile uğraşma garanti warsa garantiye yolla derim, muhtemelen yanmıştır hocam sizinkide... 

Quad-Core
11-05-2010, 19:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
844 mesaj

Merhaba,

Eğer sorun anakartın chipsetinde oluşan arıza ise çoğunlukla tamir edilemezler. Yani yeni bir anakart almanız gerekecek. (Neredeyse tüm donanım parçalarını değiştirip denemissiniz.Sorun büyük ihtimal anakarttadır.)

Dvd sürücünüzün sürekli yanıp sönmesi, sistem tarafından gönderilen bir bilgi olabilir. (Örn, post işlemi gerçekleşmediği için bir uyarı gibi.)