merhaba
ana kartla ilgili önceden açılmış başlıklar, sorulmuş sorular ve cevaplar vardır. ancak benim sorunum biraz daha komplike sanırım.
bilgisayarım önce işletim sistemi yükleme hatası vermişti. tanıdık bir bilgisayarcıya verdik. ana kart cd'sini istedi ancak öyle bir cd yokmuş bizde. başka bir ana kart cd'sinden de olmuyormuş. aynısı lazımmış sanırım. internette biraz bakınmıştım. kart hangi cd ise yazılımı internetten bulunup yüklenebiliyormuş gibisinden birşey vardı. şimdi bilgisayarım elime geçti ama sorun var. ekran görüntüsü, klasörler, internet sayfaları oldukça büyük, orantısızlıklar var ve sayfalar parça parça geliyor(yani bir sayfada aşağı inilecekse böyle garip bi şekilde aşağıya iniyor) oldukça kullanışsız ve son derecede rahatsız edici bir durumda diyebilirim genel olarak.
sanırım ana kartımın ne olduğunu bulup, birisinden çekmem ya da internetten indirerek bişeyler yapmam lazım. ama ne yapılır-nasıl düzeltilir bilmiyorum. bilgisayar konusunda oldukça cahilim de diyebilirim. hani zor olacak ama 'dedeye anlatır gibi' yardım etmeye çalışırsanız sevinirim.