Ana kartmı hard disk mi? yoksa ikisimi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ahura
13-01-2004, 02:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

MERHABALAR. BENI DELIRTEN BIR SRUNUM VAR. ANAKARTIM HARDISKI TANIYOR FAKAT BOOT ETMIYOR. BASKA BIR KASADA DA ACMADI BEN DE FDİSK VE FORMAT ÇEKTIM. SYSTEM KURDUM. ARKADASIN BILGISAYARINDA CALISTI FAKAT BENIM BLGDE AYNI SORUN DEVAM ETTI. ARKADASIN HARDDISKINI BENIM KASADA DENEDIM CALISTI FAKAT COK YAVAS. BIOSU DA UPDATE ETTIM AMA YINE OLMADI. CEVAP BEKLIYORUM. SAGLICAKLA.

holby
13-01-2004, 13:01   |  #2  
Yeni Üye
40 mesaj

kullandığın işletim sistemi nedir ? Bende xp varken hardiskim normal çalışıyordu arkadaşıma götürdüğümde onun win98 olduğu için hardisk çalışmadı sorunun fat32 ve ntfs dosyalama sistemlerinden olduğunu anladık... Ama senin problemin belki donanımsal da olabilir...

bytoshıba
13-01-2004, 14:48   |  #3  
Yeni Üye
47 mesaj

SELAMLAR.SIZIN SORUNUZ TAM OLARAK BILMIYORUM AMA AKLIMA GELEN ILK SEY FDISK YAPTIKATN SONRA ETKIN BOLUM ATAYIP ATAMADIGINIZ.EGER ETKIN BOLUM ATAMADINIZ ISE BOOT ETMEZ WINDOWSUNUZ.AMA ARKADASINIZ HDD SIDE YAVAS ISE POWER SUPPLYSINE BI BAKTIRMANIZI TAVSIYE EDERIM YOKSA BILGISAYRINIZDA BUYUK SORUN OLABILIR.DEDEGIM GIBI ETKIN BOLUME BIR BAKIN BIRDE POWER SUPPLINIZE.SAYGILARIMLA

onurozsu
16-01-2004, 17:35   |  #4  
Taze Üye
12 mesaj

daha ayrıntılı olarak donanımından bahsetseydin çok daha iyi bir cevap verebilirdim. mesela anakartın ve harddiskinin markası nedir.
benim ilk aklıma gelen şey senin ide kablonun problemli olabileceği yada bilgisayarının bios ayarlarının doğru yapılmaması. tabiki bunları arkadaşının hdd sinin senin bilgisayarında oldukça yavaş çalışması üzerine söylüyorum. senin hdd'n gitmiş de olabilir. boot veya fat sectorlerinde bad sector de oluşmuş olabilir. arkadaşının  makinasında sorunsuz bir şekilde hdd çalışıyorsa hdd problemi olmayada bilir. kurduğun işletim sistemi kurduğun makinanın konfigürasyonuna göre kurulur. farklı chipsetleri kullanan anakartlarda ekrankartlarında kurduysan diğer makinada boot işlemi gerçekleşir ama işletim sistemi açılmayabilir. ayrıca hdd nin jumper ayarlarında da problem olabilir (master, slave, cable select veya hiçbiri tanımlı olmayabilir.) ayrıca cd veya başka bir optik diskin varsa onun ide kablosuna takarak hdd ni secondary master olarak gösterip öyle açmayı da deneyebilirsin.
şimdilik bukadar yazabiliyorum. hdd ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilirsen yol gösterme şansım daha fazla olur. saygılar...

samet_sar
17-05-2004, 10:27   |  #5  
Yıllanmış Üye
104 mesaj

arkadaşım fdısk attıktan sonra birde fdısk/mbr at muhtemelen düzelir