Anadolu medeniyetlerine 3D bakış

SaGoPa KaJMeR.
21-08-2008, 16:35   |  #1  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj

Microsoft Türkiye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı uluslararası portalı goturkey.com, Photosynth yazılımını kullanarak, eski Anadolu medeniyetlerinden günümüze kalan antik mekanları 3 boyutlu olarak İnternet’e aktardı.
Microsoft Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı uluslararası portalı GoTurkey.com ile işbirliği yaparak önemli bir projeye imza attı. GoTurkey.com portal işletmesi ve Microsoft Türkiye’nin ortak çalışması ile Anadolu’nun binlerce yıllık kadim uygarlıkları 3 boyutlu olarak İnternet’e aktarıldı.

Microsoft’un yeni yazılımı Photosynth sayesinde ölümsüzleşen Anadolu’nun antik kentleri tüm dünyadan üç boyutlu olarak izlenebilecek. Bunun için www.goturkey.com adresini ziyaret etmek yeterli olacak.

Devlet Planlama Teşkilatı’nın (2006-2010) Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planına uygun olarak hayata geçirilen GoTurkey.com portalı; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Hacettepe Üniversitesine bağlı Teknokent merkezinde faaliyet gösteren bir ekip tarafından geliştirilip, işletiliyor. Portal, ülkemizin tarih, kültür, turizm merkezleri ve iş dünyası başlıklarından oluşan “bilgi bölümü” ve turizm sektörümüzdeki tesis, hizmet ve ürün sağlayıcıların tanıtıldığı, yakın gelecekte çevrimiçi (online) satışın yapılmasına da olanak sağlanacak “pazarlama bölümü”nden oluşuyor.

41 antik mekan Photosynth ile İnternet’te

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi portalı www.goturkey.com adresinden ulaşılabilen antik kentler ve mekanlar sayesinde Türkiye’nin tarihsel zenginliği tüm dünyaya tanıtılıyor.

Bu portal üzerinden Photosynth sitesindeki toplam 41 tarihi mekanın listesine ulaşan ziyaretçiler, Türkiye’nin bu önemli eserlerini, 2 boyutlu ve 3 boyutlu olarak ayrıntılı bir şekilde inceleme fırsatı bulacaklar. İnternet ortamında sergilenen mekanlar arasında Efes Antik Kenti, Hasankeyf, Pergamon Kapıları, Nemrut Dağı’ndaki kral heykelleri gibi antik mekan ve eserlerin yanı sıra; Sultanahmet Camisi, Rumelihisarı ve Bursa Ulu Cami gibi Osmanlı döneminden kalan bazı önemli eserler de yer alıyor.

GoTurkey.com Proje Genel Müdürü Nejat Ercingöz Microsoft Türkiye ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin portala yönelik ilgiyi olumlu etkileyeceğini belirterek şunları söyledi:

”Microsoft tarafından geliştirilen Photosynth teknolojisi sayesinde Türkiye’nin tanıtımı için yararlanabileceğimiz eşsiz bir araç daha edinmiş olduk. Bu uygulamanın, portalımızın tanıtım gücünü daha da zenginleştireceğine, ülkemizi ziyaret etmek isteyen, özellikle kültür ve tarih mirasımızla ilgilenen turist sayısının artmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz.”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Tekkanat ise, “Anadolu’nun barındırdığı binlerce yıllık tarihin dünyaya tanıtılması, aynı zamanda Türkiye’nin bilişime önem veren çağdaş kimliğinin ifade edilmesi anlamına geliyor. Bu alanda Microsoft Türkiye ile portalımız arasında gerçekleştirilen işbirliğini genişletilerek sürdürülmesine destek vermeye devam edeceğiz,” dedi.

frkn_ua
21-08-2008, 18:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

sitenin neresinde bu 3 boyutlu görüntüler.ben biraz arama rağmen göremedim...

eolos
21-08-2008, 18:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

güzel olmus

penaa
21-08-2008, 18:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
110 mesaj

3 boyutlu fotoları ben de görmedim ama güzel bir site Türkiye de gidip de göremediğim güzelliklerin en azından fotolarına baktım paylaşım için tşkr

GazI_9o9
22-08-2008, 13:04   |  #5  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

where're the 3d photos???

RocKhan
22-08-2008, 17:31   |  #6  
Yıllanmış Üye
153 mesaj

http://www.goturkey.com/content.php?cid=51809&typ=c&lng=tr

bu linke girince başlık altında yer isimleri olan linkler var,firefox bunları açmak için 8 megabytlık bir uygulama yüklemek istiyor adı ''Photosynth''

Son Düzenleme: RocKhan ~ 22 Ağustos 2008 17:31
DarkHellKnightX
27-08-2008, 07:47   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

çok güzel olmamış kafam karışıyo 3d olarak tasarlanmamış ek yazılımlarla 3d gibi görünüyo ayrıca sadece farklı açılardan çekilen fotograflarla çalışıyo

Mustafa Akın
28-08-2008, 21:39   |  #8  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
gazi909
where're the 3d photos???
Beğenmedim