anakart alacam tavsiye

akreparc
13-07-2008, 15:30   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
68 mesaj

elimdeki parçalardan faydalanarak sistem terfisi yapmam istiyorum.
elimdeki parçalar
2 adet 512 mb ddr 333mhz ram ve 1 adet 512mb 400mhz ddr ram
1 adet id samsung 7200 hızında harddisk
1 adet id segate 7200 hızında harddisk yeni aldım
geforce 256mb ekran kartı yeni aldım
amn autlon 32bit 2500 mhz işlemci

elimdeki bu parçalara uygun bir anakart bulamadım. böyle bir anakart bulabilirmiyim. fiyatı ne olur yardımcı oluranız sevinirim.

turuncu
13-07-2008, 18:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
372 mesaj

valla dostum bu parçalara uygun sıfır bir anakart bulmak çok zor olur. ancak ikinci el de bulabilirsin gibime geliyor. o da ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. bu arada yeni aldığın ekran kartınını modeli ne, ve agp8x mi yoksa pci16x mi? ona göre bir anakart bakalım.

ama bence en mantıklısı elindeki parçaları satmak ve yeni bir sistem kurmak. çünkü bu parçalarla alacağın performansla sana önereceğm sistem arasında dağlar kadar fark olur. önemli olan bu iş için ne kadar bütçe ayırabileceğin? sen onu yaz, ona göre öneride bulunalım.

örnek bir sistem:
anakart: http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=328&pid=5491  105$+kdv
cpu: http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=325&pid=214  119$+kdv
ram: http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=326&pid=1489  68$+kdv

toplam: 292$+kdv = 423 ytl
tabi yie bazı değişiklikler yapılabilir.

ramlarini,işlemcini, hddlerden birini satabilirsin. bu üçünü 100ytlye satarsan süper. ve ekran kartının modeline göre onu da satarak yada sıfırsa para olarak saydırarak bu miktarı arttırabilirsin.

dediğm gibi ayıracağın miktarı yaz daha doğru yorumda bulunayım. ve bilgisayarla ne iş yaparsın? oyun mu yoksa sadece film ve internet falan mı?

akreparc
13-07-2008, 19:20   |  #3  
OP Üye
68 mesaj

ekran kartı agp8x

max bütçe

sisteme uygun anakart bulabilirsek 100ytl

sisteme uygun anakart bulamassak, sistem değişikliği için  400ytl

turuncu
13-07-2008, 19:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
372 mesaj

keşke yeni ekran kartı ve hdd almadan sorsaydın foruma. artık şimdi ne yapabilirsin ona bakmk lazım.

ekran kartının modeli ne onuda bir söyle. çünkü ati 1950 falansa iyi fiyata satabilirsin. çünkü agp slotlu en iyi ekran kartıdır. sen elindeki tüm parçaların isimlerini, özelliklerini tam olarak yazarsan hangisinin ne kadar edeciğini tam olarak öğrenebiiriz.

hddler sata destekliyormu? eğer sata destekliyorsa onu satmazsın yni sistemde kullanırsın. ve yeni aldığını ne zaman aldın. ekran kartıyla beraber mi aldın. 2-3gün önce aldıysan geri verip yerlerine alacağın parçalardan birini alabilirsin.

az önce başka bir mesajda bu adresi buldum. elindeki parçaların 2.el fiyatlarına oradan bakabilirsin.

eldekileri de satarak sana 400ytl ye güzel bir sistem kurarız.

sen parçaları tam olarak yaz ve bu alacağın bilgisayarı hangi amaçla kullanacaksın onu da yaz ki ona göre öneride bulunayım.