merhaba.henüz kayıt olduğum için furuma nasıl başlandığınğı bilmiyorum.o yüzden herhangibir hatam olursa kusura bakmayın.ben celeron 1.7 ghz anakartım var.Fakat bunu değiştirip yeni bir anakart almak istiyorum.ama hangisini tercih edeceğimi bilemiyorum.aklımda amd ve pentium 4 anakartları var.acaba hangisini tercih etsem.kullanma alanım özel değil.yani sırf oyun yahut net değil.her ikisinde de ihtiyaçlarımı karşılamasını istiyorum.birde diğer donanım parçaların yeni anakartla uymlu olup olamayacağını öğrenmek istiyorum.şimdiden teşşek,başarılar...
anakart değişimi
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Eğer Intel platformunda bir anakart alacaksan şu an için en iyi tercih i865 ya da i875 yongasetli bir anakart olurdu. Üstelik Prescott işlemcilere dönük bir sistem için de bence doğru tercih. Ancak bu yongasetlerinin elindeki mevcut işlemcini desteklemediğini de söylemek isterim. AMD anakartlardan bahsetmişsin ancak doğal olarak bu tip bir anakartı kullanmak için işlemcinin de AMD olması gerekiyor. Tam olarak neyi değiştirmek istediğini ve de mevcut sistemini yazarsan daha rahat yardımcı olunabilir sanıyorum.
ayrıca celeron 1.7 GHz anakart diye bir kavram yoktur. Profesyonel arkadaşlar (CYRUS felan) aslında celeron 1.7 takılı bir anakart dediğini anlar ama, bilgisayarla daha yeni tanışan insanlar neden bahsettiğinden anlamayabilirler. belkide yazdığın problem böyle birisiyle ortak probleminiz olabilir.