Anakart değişiminde format şart mı?

oXideX
11-02-2009, 11:55   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Merhabalar;

Yarın bilgisayarıma anakart dahil olmak üzere yeni dört parça alacağım ancak sabit diskime format atmak istemiyorum. Acaba anakartı değiştirip , direk sabit diskimde mevcut olan işletim sistemi ile (XP) bilgisayarımı açsam bir uyumsuzluk sebebi ile sistemin işletim sistemini görmeme gibi bir ihtimali var mı? Yani burada kastım bios uyumsuzluğu işletim sisteminin açılmamasına sebep olur mu?

Teşekkürler , saygılarımla...

Banned
11-02-2009, 12:18   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sisteminiz açılmayacaktır muhtemelen direk yada mavi ekran hatası vererek reset atacaktır. ANCAK; parçaları alıp montaj işlemini bitirdiniz sistemi açacaksınız, ilke açışta sistemi mutlaka (açılışta F8 tuşuna basarak) güvenli modda açmalısınız. Güvenli modda açtıktan sonra ;

a.) eski donanım ve anakart sürücülerini kaldırıp yenilerini kurun.

b.) kaldırmak şart değil, yeni sürücüleri kurmak istediğiniz eskileri kendisi otomatikman kaldırmak isteyecektir.

Sürücü kaldırma- kurulum aşamaları tamamlana kadar güvenli moddan şalşmayın, bu işlemler bitince sisteminizi normal açabilirsiniz.İlk açılışta birsürü yeni donanım algılandı sürücü yükleniyor uyarıları verecektir herhangi bir çakışmaya meydan vermemek için en güzeli her defasında bir sürücünün kurulmasına izin verip sistemi yeniden başlattıktan sonra bir sonrakine izin vermek olacaktır.

Son olarak dört donanım değişikliğinde en sağlıkllısı yinede format  atıp sistemi sıfırdan kurmak en doğrusu, yinede tercih sizin.

oXideX
11-02-2009, 22:58   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Teşekkürler bilgiler için khramn , ben formatsız bir deneyeyim dediğin gibi olmazsa zaten dosyalarımın yedeklerini aldım, format atarım.