Anakart düşük ses problemi

HPQ-User
15-10-2010, 13:03   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

halil sormuş:
İntel celeron 430 1.79 işlemcili ve abit lg 95c anakartlı sistem değiştirdim.Yeni işlemci amd athlon ii x2 250 3.00 ghz işlemci ve asus m2n68-am se2 anakart aldım.Eski anakartta ses gayet iyi çıkıyordu.Bu anakartta ses düşük çıkıyor anakart ile birlikte verilen cd den ses driver larını yüklemem rağmen ses hala düşük çıkıyor.Eskiden kulaklıkta son sesi açınca kulağım sağır olacaktı neredeyse :) Fakat şimdi son ses açmama rağmen ses düşük çıkıyor tv açılınca tv nin düşük sesi bile son ses kulaklık ya da hoparlör sesinden fazla çıkıyor.Ses ile ilgili tüm ayarları  yaptım sistem seslerini denedim 4-5 kere farklı işletim sistemleriyle format attım.Hatta regeditten kaynaklanabilir dediler onu da denedim hala sorun devam ediyor.Böle bir overclok gücü bile iyi olan anakartta ses ile ilgili problem olması beni üzdü.Sizden sorunun çözümünün nasıl olabileceği hakkında düşüncelerinizi istiyorum.Donanımsal yazılımsal her türlü çözüm önerisi için şimdiden teşekkürler.Sorunun çözülmesi dileğiyle...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD Athlon ii X2 250 3.00 GHZ işlemci
Asus M2N68-AM SE 2 anakart
1 gb DDR kingston 800 mhz ram
western digital 150 gb harddisk
LG dvd/cd-rom

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2.10) Gecko/20100914 Firefox/3.6.10

realyte
28-10-2010, 00:22   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

sanırım bu sorunun çözümü yok :( Ne biçim bir firmadır bu Asus ya düşük sesli anakart mı yapılır kardeş :(

mancınık
28-10-2010, 07:33   |  #3  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

madem herşeyş denedin olmadı ve sen gümbür gümbür ses dinlemek istiyorsun birtane ses kartı al olsun bitsin niye canını sıkıyosun

Erşah
28-10-2010, 11:36   |  #4  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Aynen al bi tane ses kartı kurtul bu ızdıraptan. Kahkaha

Kapalı Hesap (154666)
28-10-2010, 20:34   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Eğer kulaklık kullanıyorsa ve kulaklığın empedansı anakart çıkış empedansından çok düşük ise düşük duyman mantıklıdır. Önemli olan hoparlörlü bir amplifikatör bağlandığında ses nasıl çıkıyor.

realyte
31-10-2010, 23:29   |  #6  
Yeni Üye
29 mesaj

Hem hoparlör hem de kulaklık denedim faydası yok hiçbirinin yalnız bir şey keşfettim.Anakartın ses girişine hoparlörü bağlayıp da hoparlörün arkasında kulaklık için olan yere kulaklığı takınca ses yüksek geliyor fakat bu seferde vınnn diye hoparlörün sesi var ya (malum ses) o çıkıyor :D

mancukya
02-11-2010, 01:05   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Ses karti dogru taninmis ve calisiyorsa sesi nasil düsük verecek ?
Zaten Asus diyorsun  resmi sitede gerekli program ve bu tarz bir sorun varsa gerekeni vermislerdir bunlar büyük firma.
Sesi fazla cikartacakda ses karti degil hoperler zaten alakasiz seyler ne kadar kuvvetliyse sesde o kadar iyi cikar bazi ses icin kisitlama falan varsa bazi normlara uymak icin onlari nette bulursun ama senin sorunun bence ondan degil

Kapalı Hesap (154666)
02-11-2010, 16:11   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: realyte  
Hem hoparlör hem de kulaklık denedim faydası yok hiçbirinin yalnız bir şey keşfettim.Anakartın ses girişine hoparlörü bağlayıp da hoparlörün arkasında kulaklık için olan yere kulaklığı takınca ses yüksek geliyor fakat bu seferde vınnn diye hoparlörün sesi var ya (malum ses) o çıkıyor :
Ground (şase) hatası var gibi görünüyor.
tüm kablolarını test et. Gerekirse değiştir. Kaliteli kablo kullan. Çoz zayıf bir ihtimal olarak ta anakartın şaselemesi (Hop jakı) hatalı olabilir.
Yapılandırmada hata olmadığını varsayıyorum.

catetik
04-11-2010, 10:02   |  #9  
Yıllanmış Üye
279 mesaj

Ses uygulaması programındaki çıkış seçeneğini kulaklık yada hoparlör olarak doğru seçtiğinden emin ol.
Bu ses uygulamalarının bazılarında, sistemin ana volume ayarından farklı, programa ait özel volume ayarları olabiliyor, bunu kontrol et.
Yeni nesil ana kartların ses çıkışları amplisiz düz hoparlörlere sıhhatli ses vermez. Mutlaka amplisi (yükselticisi) olan elektrikli hoparlör kullanman gerekir.
En son ihtimalde, pek çok arkadaşın üzerinde durduğu jack fiş yada kablo hatası olabilir. Kısa devre varsa ses kısık ve uğultulu gelir.

s10nsuzluk
23-02-2011, 20:31   |  #10  
Taze Üye
2 mesaj

slm  arkadaşlar benımd e bı sorunum var;pc acılırken   acılıs sesı cıkıor  ama sonrasında hıcbır ses  actıvıtesı olmuyor  muzık acıorum tık yok vıdyo acıorum tık yok  bıktım yardım edın  lutfen ;