Öncelikle iyi akşamlar ve selamlar.
Benim sorunum şu:kasadan dıt dıt sesi geliyor(2 kısa).ve ondan sonra eğer oyundaysam oyun o esnada kitlenip 4-5 saniye sonra geri dönüyor.
internetten araştırdığıma göre 2 kısa dıt dıt sesi eşlik uyumu anlamına geliyormuş.Sanırım Ekran kartı-Anakart uyum sorunu yaşıyorum.
benim anakartım everest programında şöyle yazıyor:Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
ekran kartım GeForce 9400 GT.
Bir de şöyle birşey anakartı 6-7 yıl önce aldım(kasayla beraber)
1 buçuk yıl önce de ekran kartı aldım.Bu üçüncü ekran kartım . daha öncekileri daha üst sürümdü fakat onlar yandı . bilgisayarcım daha düşük almamı önerdi.
ne yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler.
Anakart-Ekran kartı uyumsuzluğu
İşlemcim:AMD Phentom(tm) II X3 710 Processor.
Bios sürümü:Award Modular BİOS v6.00PG
mavi ekranı sadece 1 kere aldım.
bu da minidump'ın içindeki dosya:https://hotfile.com/dl/227107387/264b4b3/061213-21855-01.rar.html
PSU nun kaç watt olduğunu nasıl öğrenmem gerektiğini google da araştırdım ama bulamadım hocam özür dilerim.
Bios sürümü dediğimi yanlış verdin. Aida64 ile ver.
Senin sorunun Ekran kartı ve psu ile ilgiliye benziyor. Mavi ekran Ekran kartı yüzünden yemişsin.
231tl
114
Toplam 345tl %25 indirimle. Bunları ekleyebilirsin veya üstüne biraz daha bütçe katabilirsen Anakart işlemci ve ramide değiştirelim. PSU 500W ise elindeki Almaya gerek yok.
Bios Sürümü : F3
kasayı açtım PSU sanırım şöyle :Thermal Master ATX12V Product no :TM-350-PMSP W/PASSİVE
MAX.OUTPUT POWER:350 W
Biosun baya bir eski Eğer Anakart modelini doğru verdi isen.
Doğru verdi isen Bu en güncel biosun
ftp://download.gigabyte.ru/bios/mb_bios_ga-ma790xt-ud4p_f9b.exe
Burdan güncelle. Yukarda verdiğim biosa çift tıkla ve Sana nereye çıkartayım soracak ordan masaüstüne çıkart bir klasöre.
ftp://download.gigabyte.ru/utility/motherboard_utility_atbios.exe
Sonra bunu indir bunu da masaüstün de başka klasöre çıkart. 2. verdiğimin içinde setup var onu çalıştır ve Bittiğinde @bios yazılımı yüklenmiş olacak onu açıp "Update bios from file" yazan bi yer olması lazım.
Ona tıkla ve 1. çıkarttığın yerden "M79XTUD4.F9b" Bu dosyayı seçip ok de ileri ileri de ve işlem bitince bilgisayar kapanacak açılırken direk sen biosa gir Biosdan default işlemini biliyorsan yap bilmiyorsan şunlar olması lazım, Optimal default/optimze default hangiis yazarsa bu yazana tıkla Sonra SAve and reset veya save and exit yazar buna tıkla ve güncellenmiş olacak biosun.
Yardımınız için çok teşekkür ederim Murat bey.
Bios sürümünü yardımlarınızla güncelledim.
fakat bir sorum olacak acaba yaptığım güncelleme benim bilgisayarımda ne gibi değişikliklere yol açıcak (ukalalık olarak algılamayın lütfen cahilliğimden soruyorum)