işletim sistemi windows 7 64bit
tertemiz formatı atıldı ve tüm driverları kuruldu. benim bir sorunum var :) MSI 870a Fuzion model anakartıma 1. ekran kartı olarak hd 6970 2. ekran kartı olarak 5670(deneme amaçlı) takıp lucidlogix teknolojisinden faydalanmak istiyorum. hydralogix driveri kuruldu. herşey düzgün goruluyor fakat açtığım herhangi bir oyunda performans artışı göremiorum..nerde yanlış yaptım anlayamıyorum :)
Anakart + ekran kartı
İyi ama benim bildiğim LucidLogix Hydra teknoloji Nvidia ve Amd ekran kartlarını aynı anda kullanmak için yapılan bir teknoloji ama CrossFire için buna gerek yok diye biliyorum ben,yanlışmı biliyorum ?
http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=47957429&mpage=1#47969831
arkadaşım doğru biliyorsun. ztn ben crossfire yapmıyorum. görüldüğü gibi modeller farklı :) biri 6970 diğeri 5670 model. "Amod" deniyorum. sanırım ben anlatamadım :/ bu anakartın özelliği için aldım..cunku ben ati kötüdür nvidia iyidir yada nvidia kötüdür ati iyidir diyenlerden değilim. bana göre iki markada farklı dallarda iyidir. bende bu ikisinden faydalanmak için aldım bu kartı..kullandığım amd kartımdan çok memnunum. ama physx kullanamıyorum doğal olarak :) bu yüzden deneme amaçlı 2. ekran kartı taktım..cunku elimde 2. ekran kartı olarak yine bir ati model var :) bu iki kartı sistemime taktım fakat oyunlarda ekstra bir performans alamıyorum. orneğin metro 2033 oyunu acıyorum..full ayarlar şeklinde oyunun belırlı bır yerınde bakınıyorum ve 40 45 fps olarak değişiyor. bunu hd 6970 ile alıyorum. 2. kart 5670'i de ekliorum sisteme ve oyunu tekrar acıyorum. aynı bolumde, aynı acıda daha once baktıgım yerlere yıne bakıorum ama fps de bir artış göremiorum.
Lucidlogix teknolojisi için nvidia ve ati ekran kartı gerekiyormuş ki sitesinde bile bu teknolojiyi kullanmak için gerekli olduğunu söylüyor
http://www.lucidlogix.com/driverdownloads.html
ama MSİ kendi sitesinde senin yapmaya çalıştığın şeye A-Mod(CrossFire) N-Mod(SLI) ve ikisinin birden kullanımına ise X-Mod(Nvidia+Amd) demiş
http://www.msi.com/product/mb/870A-Fuzion.html#/?div=Detail
yani aslında sen şu anda CrossFire yapıyorsun tamam hadi tüm bu adlandırmaları geçelim
A-Mod veya CrossFire yapıyorsun buna rağmen en ufak bir fps artışı olmaması garip çünkü her 3 mod ilede bir performans artışı olması gerekiyor ?
Bu arada lucidlogix sürücüsü 1.7.105 dimi ? çünkü benim gördüğüm en güncel versiyon o ?
Ayrıca X-Mod için illa birinci slot,ta Nvidia ekran kartı istiyor Amd olsa olmuyormu acaba denemek gerek ?
sonuç olarak senin bana göre acil tarafından bir adet Nvidia ekran kartı bulman gerekiyorki bu teknolojinin tadına vararak oyun keyfi olsun ki şu anda bile metro2033 oyunda aldın 40-45fps iyi bence ama tabiki belki seni memnun etmiyordur ona bir şey diyemem ?
Pek yardımcı olamadım ama kusura bakma
öncelikler yardımcı olmaya çalıştığnız için gerçekten teşekkür ederim. crossfire da yapılıyor ama ayrıca atıyorum yeni nesil bir ekran kartı ile eski nesil bir ekran kartlarınıda kullanma şansı tanıyor sana..benim şu an yapmaya calıstığım şeyi youtube'da insanlar yapıp gösteriyor. ama lanet olsun sadece gösteriyor :) işin komik tarafı iki ekran kartını takıolar ve driverları yukleyıp guzelce oynuolar. bende herşeyı yapmama ramen olmadı. bir şey daha soylemek istiyorum..arkadaşımın 9500gt ekran kartını takıpta denedim :) hem amd driver hemde nvidia driver sisteme başarıyla sorunsuz bir şekilde yukledim. hem amd hemde nvidia control panele girdim. hiç bir sorun yoktu..physx'ide 9500gt olarak atadım. fakat yine performans artışı goremedim %1 bile :) evet metro 2033 de aldığım fps guzel. tüm oyunları akıcı bir şekilde oynaya bılıyorum...herkeste olduğu kadar bende de biraz yeni parçalara karşı bir zaaf var :) baştan almak istiyorum şimdi herşeyi.. normalde bildiğiniz gibi standart x2 pci slot olan anakartlarda 2 ekran kartı takıp crossfire yapmadan da kullanabılıosunuz ama hiç bir şekilde 2. ekran kartından verim almadan. ama lanet olası bu anakartta bunu yapması gerek. biri 6970 diğeri 5670. en az metro 2033 te 10 fps artış olması gerek. ama yok :)))) evet hydralogix driver'i güncel olan driver. şu an enable durumda. bi fark var..."show logo in game" youtube da izlediğim videolarda oyuna yada grafık türü birşey acıldığında ekranın sol koşesınde hydralogix logosu beliriyor, ama bende oyle birşey cıkmıor "enable" olmasına ramen :(
aynen bende şaşırdım kaldım..umarım aynı sorunları yaşayan ve sonra cozumunu bulan bı arkadaş denk gelir :)
bu arada şimdi fark ettim. en güceli yuklu değilmiş bende..en güzelini yüklemeye calıstığımda kurulum bitme aşamasında şu hatayı alıyorum. "the given key was not present in the dictionary. Exiting HydraControlPanel. please re-install HydraLogix" tam olarak anlayamadım ama tekrar kurulum yapmaktan bahsedıyor. silip restart attıktan sonra kurulum yapmaya calıstıgım zaman yine aynı hatayı verdi :S
mesela şuradaki gibi olması gerekirken bende olmuyor hiç bir oyunca
http://i146.photobucket.com/albu ... xX-Mode-LP2-DX9.png
bu arada şimdi fark ettim. en güceli yuklu değilmiş bende..en güzelini yüklemeye calıstığımda kurulum bitme aşamasında şu hatayı alıyorum. "the given key was not present in the dictionary. Exiting HydraControlPanel. please re-install HydraLogix" tam olarak anlayamadım ama tekrar kurulum yapmaktan bahsedıyor. silip restart attıktan sonra kurulum yapmaya calıstıgım zaman yine aynı hatayı verdi :O zaman şunu bir denermisin bakalım sonuç ne olacak ?
Driver Sweeper programı ile tüm ekran kartı ve lucidlogix sürücülerini kaldır sonra tekrardan kur bakalım sonuç ne olacak ?
http://www.guru3d.com/category/driversweeper/
arkadaşım hemen deniyorum. umarım olur. sonucu hemen yazacağım buraya.. başlıyorum :)
malesef olmadı aynı hatayı veriyor :(
malesef olmadı aynı hatayı veriyor :(O zaman sistemde bir hata var galiba yoksa olmaması için başka bir neden kalmıyor ? en sevmediğim şey format at demektir ama windows 7 Pro veya Ultimate 32Bit ile bir format dene bakalım ne olacak ? çünkü her şey bu kadar uyumlu iken bu kadar olumsuzluk biraz fazla ???
(Dikkat et sende benim gibi yapma,sıfır anakartı sinirden iki elimde tutup dizime vurararak kırmıştım)
format atmadığımı dusunemezsın :) onu bile yaptım. şuan bilgisayar sıfır..300 gb lık oyun arşivimi bile sildim. virüs taraması yapmama ramen
format atmadığımı dusunemezsın :) onu bile yaptım. şuan bilgisayar sıfır..300 gb lık oyun arşivimi bile sildim. virüs taraması yapmamaBuradan verebileceğim destek bu kadar maalesef ,ancak sistem yanında olsaydım kesin bulurdum hatayı ve düzeltirdim inan.çevrende bu işten anlayan (sakın mahalledeki bilgisayarcıya gitme formattan başka bi B..K bilmiyorlar) biri varsa ona mutlaka danış ama elinin altında bir adet Nvidia ekran kartı olsun birde onunla dene ,onunla olacağına inanıyorum ben.![]()
yarın bide 32bit sistem kurup deniyeyim..olmadı beklemek zorundayım artık birilerinin bir şey yazmasını. sağol yardımcı olmaya çalıştıgın için ;)
sonuç aynı :) lanet olası hatayı yenıden alıyorum. başka bir harddiskte formatlayıp, tertemiz bir şekilde denedim ama sonuç aynı. aynı zamanda 9500gt ekran kartınıda takıp denedım ama aktif olmuyor. görsel olarak herşey olumlu :) 1.6 sürümünü kurup enable ediyorum ama performansta en ufak bir değişiklik yok.
bence bunun 64bit ile yada sürüm ile fark ediceğini sanmıyorum...bilmediğimiz bir şey var ve o bir şey bence çok basit :) bilinen yapılması gereken her yontemi denedim ama 0
bence bunun 64bit ile yada sürüm ile fark ediceğini sanmıyorum...bilmediğimiz bir şey var ve o bir şey bence çok basit :) bilinen yapılması gereken her yontemi denedim amaişte o bilmediğmiz şey ne acaba ? etrafta seninki gibi üst düzey bileşenler kullanan yokki onlardan yardım alasın (en azından benim çevremde yok)
Bu sorun çözülecek ama du bakalım nasıl olacak bende inan merakla bekliyorum ???
Burada veya başka bir forumda eğer çözersen mutlaka senden haber bekliyorum ?
yardımcı olabilcek başka hiç kimse yokmudur acaba :)
yani 2. ekran kartını cıkardığımda kendisi otomatik olarak "disable" oluyor. bir sorun yokmuş gibi her sey calısıor ama lanet olsun performans bir gram artmıyor ve oyun ıcınde logo fln cıkmıyor.
amd control panelden baktım
Primary Adapter
Graphics Card Manufacturer Built by AMD
Graphics Chipset AMD Radeon HD 6900 Series
Device ID 6719
Vendor 1002
Subsystem ID 0B00
Subsystem Vendor ID 1002
Graphics Bus Capability PCI Express 2.0
Maximum Bus Setting PCI Express 2.0 x16
BIOS Version 013.008.000.009
BIOS Part Number 113-C2000100-107