anakart-işlemci-ddr3

48ayc
27-09-2008, 21:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

selamlar..

yaklaşık 5 senedir amd sistemli kullanmakta olduğum pcm eskidi.artık ufak ufak yeni teknolojiye geçmek istiyorum..iki gün önce işlemci ve anakart alarak ilk adımları attım..

şimdide sağlam ve hızlı 3 tane 1 gb ram almak istiyorum..

kafamı karıştıran olay şu..anakartımın özelliklerinde ddr3 destekliyor ibi bişeler okudum ama emin olamadım.eğer ddr3 desteği varsa ramlari ddr3 alacağım..sizlere danışmak istedim..anakart ve işlemcim şöyle

anakart : AMD PHENOM 8650 TRIPLE-CORE, BOX,SC-940(AM2)

işlemci : GA-MA78GPM-DS2H     http://www.gitmedenal.com/asp/sh ... ref=akakce&v=0.80.2

biraç kücücük soru daha : anakart ve işlemci sizce iyi performans verirmi..oyun oynamıyorum ben ve o.c felanda işim olmaz.biraz güçlü bilgisayar toplamamın nedeni hem beni 4-5 sene götürsün hemde zaman zaman bilgisayarla yoğun çalışmalar yapıyorum..hemde kardeşim bikaç oyun oynuyor bnim bilgisayarı kullanarak..hergün winamptan kesintisiz 15 saat muzik çalıyor-aynı anda cd-dvd yazıyorum-internette araştırmalar feln-ve birkaç program aık ve çalışıyor sürekli..eğer bu anakart ve işlemci uygunsa buna kaç wattlık psu almam icab edecek..şimdiden teşekkür ederim

Son Düzenleme: 48ayc ~ 28 Eylül 2008 01:41
frkn_ua
27-09-2008, 22:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

gördüğüm kadarıyla ddr3 detseği var.yanii kullanabilirsin, tabii bunun yanına ddr2 takmayı düşünme ya ddr2 yada ddr3 takılı olmalı bu yüzden seçimini doğru yap.güç kaynağınıda ekran akrtını ve diğer donanımlarını söylersen iyi bir öneri tapılır tabii bu alet için ne kadar para verceğinde önemli :)

48ayc
27-09-2008, 23:04   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

şu an için ekran kartı düşünmüyorum ( anakartın onboard ekran kartı orta seviye oyunları bi süre idare eder cinsten anladığım kadarı ile ) ama tabi bikaç ay sonra orta şekerli bi ekran kartı takacam.512 m.b 256 bit paylaşımsız bişe olacak bu.hdd :SEAGATE 250 GB, 7200 RPM, 16 MB Cache, NCQ, SATA 2, Barracuda 7200.10 ...birde ddr3 önerinizi alabilirmiyim.eğer fiyat tuzlu gelirse ddr2 alırım.bu arada ram bütçem 3 adet 1 gb'lık almayı düşünüyorum 150 civarı..yetmezse 2 adet olur oda olmazsa ddr2 yaparım:) teşekkür ederim

frkn_ua
27-09-2008, 23:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

güç kaynağını 500 watt ve üzeri seçmen iyi olur.hangi model olduğu konusunda diğer arkadaşların önerileride çok olcağı için ben sadece marka olarak high power,thermaltake,tagan,cooler master gibi markları seçmeni tavsiye ederim.ram lere gelince, açıkcası ddr3 ramleri ne kullanan gördüm tanıdığım nede testlerini inceledim.sadece kulaktan dolma bilgilerle aldığı parayı hak etmediğini söylüyorlar.ki bu ihtmalin olmasının yanında ddr2 lerin 1066 ve üzeri hızlardaki ramleri senin işlerini fazlasıyla görür.bence şuan için 2gb ddr2 1066 mhz veya üzeri bir hızda ram tercih etmelisin.marka olarakta corsair,mushkin,ocz,kingston markalarından herhangi biri olabilir...

yelkowan
28-09-2008, 00:02   |  #5  
Yıllanmış Üye
602 mesaj

48ayc AMD'nin şuan için DDR3 desteğii bulunmuyor.
128mb DDR3 muhtemelen onboard ekran kartınındır.

48ayc
28-09-2008, 00:21   |  #6  
OP Taze Üye
10 mesaj

anladım... frkn_ua arkadaşımın dediğini uygulayacağım o zaman mecbur olarak...  ddr2 1066 mhz veya üstü hızda 2 adet 1 gb ram alıp takayım...dediğim gibi pcde oyun o.c felan olmayacak..430 watt psu lu bi kasa beğendim..kasa ve psu beraber satılıyor fiyatıda çok uygun.sizce uygunmudur yoksa kasayı boş alıp psu yu ayrı olarak sizin tavsiye ettiğiniz watt gücünde alacam..

kasa bu : http://www.gitmedenal.com/asp/li ... up=OEMCASNOR&Page=3

üstten en sağdaki cafcaflı kasa..