anakart- kasa önpanel bağlantı problemi

kursat_akilli
07-09-2008, 18:10   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
187 mesaj

Merhaba arkadaşlar.problemim anakartıma kasa üzerinde bulunan usb,hdd led ışıkları,mic giriş ve kulaklık giriş bağlantılarını kasa içinden anakarta bağlarken sıkıntı yaşıyorum.şuan ön tarafta hdd ışığı yanmıyor.Burda bağlantı girişleri tek tek kablo halinde .anakart kitapçığındaki ile kasanın kablolarının üzerindeki yazılar farklı.farklı olunca yanlış monte etmişim sanırım. bu konuda yardımcı olabilecek bir kaynak bilen veya yardımcı olabilecek bir uzman arkadaşın yardımlarını bekliyorum.

Anakart Adı        Gigabyte GA-G33M-DS2R
Kasa thermaltake wingrs 400w

disadvantageous
08-09-2008, 00:02   |  #2  
Üye
63 mesaj

ben usb kablolarını bağladım ön paneldeki ancak kulaklık ve mic i ayarlayamadım.reset ve power tuslarınıda ayarladım ama ön paneldeki ısıkları dogru takmıs olduguma emin oldugum halde yanmıyor.(Büyük ihtimal genel temizlikte ışıklara zarar verdim:)Usb bağlantılarını yaparken kabloların isimleri ile kitapçıktaki işsimlere benzer şeyleri uygula.Ben öyle yaptım oldu.Mesela anakart kitapçıgında -usb Dx yazıyor benim kabolda -d yazıyor ise ben o yere takıyorum flan.9 girişl olmasına ragmen sadece 5 kanlo vardı benzer şekilde yaptım ve sorunsuz calısıyor.Ancak mic ve hopörlör girişleri anakart ve kablo üzerinde yazanlarla cok alakasız oldugu için beceremedim.

f2005_ga
08-09-2008, 00:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
132 mesaj

KASANIN KULLANIM KİTAPÇIĞINI AÇABİLİYORSAN ORADA RESET VE DİĞER KABLOLARIN HANGİLERİ OLDUĞU VE RENKLERİ YAZIYORDUR BULUP ANAKARTAKİ YERİNE UYARLAYABİLİRSİN SELAMLAR

man on the moon
08-09-2008, 03:49   |  #4  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

biraz daha dikkatli olsan mutlaka anakartın üzerinde yazıyordur. ayrıca kitapçık içi anakartın sitesini ziyaret et. genel olarak power ledin yanında hdd led de bulunur. reset switchin yanında da power. reset ve power ı düzgün bağladıysan led ler için deneme yanılmayı kullan. mic ve hoparlör anakartın ya alt kısmındadır ya da arka taraftaki ses G/Ç lerinin yakının da bir yerdir.

man on the moon
08-09-2008, 03:53   |  #5  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

sitesinden baktığım kadarıyla ses giriş çıkışının hemen arkasında F_Audio var yani front audio. usb lewr aşağıda ledler ise sata girişlerinin oralarda.

kursat_akilli
08-09-2008, 14:37   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
187 mesaj

teşekkürler arkadaşlar.sonunda becerdim. ama bu anakarttan anakarta değişiyor sanırım.

Kapalı Hesap (166559)
06-02-2010, 02:56   |  #7  
Kapalı Hesap
210 mesaj

yyaa aradaşlar bende beceremedim yawww aakarın kitapçığına göre takıyorum ama ışıklar felan yanmıyor reset düğmesi ile power düğmesi çalışıyor ama ışıklar yanmıyor  kasayıda anakartıda yen aldım

Kapalı Hesap (166559)
06-02-2010, 23:49   |  #8  
Kapalı Hesap
210 mesaj

ben o sorunu çözdüm ters taktım oldu