Anakart mı hdd mi acil yardım :(

tiki2
16-09-2012, 13:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Öncelikle iyi günler..

Olayı direk anlatıyorum.. Windows 7 kullanıyorum

Öncelikle pcyi açtım , tamamen açıldı masaüstündeyim, ekranda mor mor çizgiler var farklı şekillerde ekran bozuk gösteriyor ekran kartına bakıyorum hiçbir sorun yok tamamen çalışıyor gözüküyor

-dxdiag dan bakıyorum sorun yok.

-aygıt yöneticisinden bakıyorum sorun yok.

-driver güncelledim hala aynı.

-everestden baktım sorun yok ekran kartım gözüküyor..

oyunlara girdiğim zaman bir zaman sonra ekran donup kalıyor ve mavi ekran gelip reset atıyor.

sistemin kötü ondandır diye düşünmeyin şu ana kadar çalıştırmadığı oyun yok ve devamlı girdiğim bir oyuna girerken soru yaşıyorum ve bu bütün oyunlarda öyle..yani oyundan kaynaklı da değil

-*-- biostan hdd yi göremiyorum.

-*- anakartın sıcaklığı 78-80 civarında

çıldırmak üzereyim acaba windows 7 den mi oldu diye şüpheleniyorum çünkü xpde sorun yoktu windows7 yi kurdum yaklaşık 2-3 hafta sorunsuz kullandım derken pat! böyle bi saçmalıkla karşı karşıyayım aslında hdd den şüpheleniyorum ama hdd yanmış olsa neden pc açılsın ve normal şekilde oyunu oynayabileyim oyunu oynadıktan 5-10 dk sonra bozuluyor. şu anda bozuk olan pcden yazıyorum yani pc ye girebiliyorum ancak oyunlara girdiğim zaman donup kalıyor ve mavi ekran gelip reset atıyor..

yaklaşık 10 senedir pc lerle az çok uğraşıyorum bi anlam veremedim ben bu işe gerçekten bi yardımı dokunan büyük hayır işler..
biliyorsan üye değilsen bile gel cevapla be kardeşim vallahi çok makbule geçer..

selametle

Kerem49
16-09-2012, 13:18   |  #2  
Kerem49 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 4
52 mesaj

sıcaklık değerlerin nasıl ?

tiki2
16-09-2012, 13:32   |  #3  
OP Taze Üye
19 mesaj

anakartın 78-80 civarı cpu 35 lerde

Kerem49
16-09-2012, 13:46   |  #4  
Kerem49 avatarı
Üye
52 mesaj

ozaman bence anakarttan kaynaklı çünkü ekran kartı yansa görüntü gelmez hdd bozulsa pc nasıl açılıcak sıcaklıktan bence cpu normal ama anakart uçmuş baya

tiki2
16-09-2012, 14:25   |  #5  
OP Taze Üye
19 mesaj

nasıl düzeltirim anakartı sizce?

tiki2
16-09-2012, 14:26   |  #6  
OP Taze Üye
19 mesaj

bir de şunu belirteyim BIOS dan hdd yi göremiyorum Primary Master kısmı boş Primary Slave dede onboard harddisk midir nedir saçma bişey var HL - DT diye başlıyor

zazaca
16-09-2012, 14:53   |  #7  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
563 mesaj

arkadaşım sorun monitürde vazla uğraşma boşuna varsa garantisi garantiye günder yoksada tamire ver eyerki cıkardıklar hesap pahalıya geliyorsa yenisini al

zazaca bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
tiki2
16-09-2012, 15:00   |  #8  
OP Taze Üye
19 mesaj

monitorden midir sahi? emin misiniz

tiki2
16-09-2012, 15:05   |  #9  
OP Taze Üye
19 mesaj

monitorden olsa gene hdd yi falan görürdüm biosdan hdd de gözükmüyor ama pc açılıyor şu an bahsettiğim bozuk bilgisayardan yazıyorum 

yazdıklarımı iyi okuyun lütfen

zazaca
16-09-2012, 15:07   |  #10  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
563 mesaj

evet mor cizgiler bazende farklı asslında ekranda duvarında nvarsa renkler ona güre değişir bak hafiften monitüre vur yavaşca gürecen düzelecek ama sorun sürekli devam eder bosuna kasayla ekran kartıyla uğaşma tvsiye deim sorun monitürde

zazaca
16-09-2012, 15:12   |  #11  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
563 mesaj

evet okudum çünkü aynı sorun bended vardı hardiskle ilhili problemin olabili o farklı ama bu cizgiler iki şekilde meydana geli bir ekrankartıyla ilgili ekran kartınını sürücünü yüklerken bir programda yüklenr ekran kartı yünetcisi odan ekran kartının hızını soguğugunu sıcaklığını atıa bilisin eyer hızı normalin üstüne cıkdımı bu cizgiler gürünür ama mor veya başka renk değil şefaf bazende nokta şekline olu bu hız verildiği için ekan katın vazla ısınır ondan kaynaklarınır diyeide bahs etiğimiz monitürdendir

tiki2
16-09-2012, 15:26   |  #12  
OP Taze Üye
19 mesaj

monitore vurmadım ama şimdide aygıt yöneticisinde Nvidia Geforce 8600gt ekran kartımın üzerinde sarı ünlem işareti var 

nvidiadan driver yüklemeye çalışınca da "You are not currentle using a display attached to an NVIDIA GPU." diyor 

anlamadım gitti yav :(

tiki2
16-09-2012, 15:27   |  #13  
OP Taze Üye
19 mesaj

monitore vurdum değişme yok Dans

zazaca
16-09-2012, 15:34   |  #14  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
563 mesaj

sen vuramamışsın Gülüşama dediğm gibi sorun monitürde şüyle dene komşularda yokmu bilgisaya al onlarda monitürü yada kasayı gütür dene bak bence en matıklısada bu

Kapalı Hesap (203561)
16-09-2012, 15:35   |  #15  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

Monitöre vurup da düzelen tek sorun eski tvlerde oluşan sorundur. Kocakarı çözümlerini bilgisayar sorunlarına yansıtmayın.

zazaca
16-09-2012, 15:37   |  #16  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
563 mesaj
Alıntı: tiki2  
monitore vurmadım ama şimdide aygıt yöneticisinde Nvidia Geforce 8600gt ekran kartımın üzerinde sarı ünlem işareti var 

nvidiadan driver yüklemeye çalışınca da "You are not currentle using a display attached to an NVIDIA GPU." diyor 

anlamadım gitti yav :(

su anda nvida ekrankrtlı bir bilgisayar kulanmıyorsunuz yazıyo orda

zazaca
16-09-2012, 15:41   |  #17  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
563 mesaj
Alıntı: son_goku  
Monitöre vurup da düzelen tek sorun eski tvlerde oluşan sorundur. Kocakarı çözümlerini bilgisayar sorunlarına yansıtmayın.
ha bir sen eksiktin ben sorunun monitürden kaylanayo onu ima etmeye calışıyom benimk büyleydi monitür değiştirdim vumaya cüzüm olsayda ben monitürümü değiştirmezdim yazdıklrımı iyi oku ondan sona yorum yap lütfen

Kapalı Hesap (203561)
16-09-2012, 20:54   |  #18  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj
Alıntı: zazaca  
ha bir sen eksiktin ben sorunun monitürden kaylanayo onu ima etmeye calışıyom benimk büyleydi monitür değiştirdim vumaya cüzüm olsayda ben monitürümü değiştirmezdim yazdıklrımı iyi oku ondan sona yorum yap lü

Monitörden kaynaklanma ihtimaline %15 veriyorum.

Tolunay Kaymakçı
16-09-2012, 23:08   |  #19  
Yıllanmış Üye
479 mesaj

Bence monitör ile alakası yok. "Aygıt yöneticisinde ekran kartımın yanında ünlem var, eskiden çalıştırdığı oyunları şimdi çalıştırmıyor mavi ekran veriyor" diyor ve siz hala sorun monitörde diye iddaa ediyorsunuz?

mustafa2116
16-09-2012, 23:15   |  #20  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Öncelikle iyi günler..

Olayı direk anlatıyorum.. Windows 7 kullanıyorum

Öncelikle pcyi açtım , tamamen açıldı masaüstündeyim, ekranda mor mor çizgiler var farklı şekillerde ekran bozuk gösteriyor ekran kartına bakıyorum hiçbir sorun yok tamamen çalışıyor gözüküyor

-dxdiag dan bakıyorum sorun yok.

-aygıt yöneticisinden bakıyorum sorun yok.

-driver güncelledim hala aynı.

-everestden baktım sorun yok ekran kartım gözüküyor..

oyunlara girdiğim zaman bir zaman sonra ekran donup kalıyor ve mavi ekran gelip reset atıyor.

sistemin kötü ondandır diye düşünmeyin şu ana kadar çalıştırmadığı oyun yok ve devamlı girdiğim bir oyuna girerken soru yaşıyorum ve bu bütün oyunlarda öyle..yani oyundan kaynaklı da değil

-*-- biostan hdd yi göremiyorum.

-*- anakartın sıcaklığı 78-80 civarında

çıldırmak üzereyim acaba windows 7 den mi oldu diye şüpheleniyorum çünkü xpde sorun yoktu windows7 yi kurdum yaklaşık 2-3 hafta sorunsuz kullandım derken pat! böyle bi saçmalıkla karşı karşıyayım aslında hdd den şüpheleniyorum ama hdd yanmış olsa neden pc açılsın ve normal şekilde oyunu oynayabileyim oyunu oynadıktan 5-10 dk sonra bozuluyor. şu anda bozuk olan pcden yazıyorum yani pc ye girebiliyorum ancak oyunlara girdiğim zaman donup kalıyor ve mavi ekran gelip reset atıyor..

yaklaşık 10 senedir pc lerle az çok uğraşıyorum bi anlam veremedim ben bu işe gerçekten bi yardımı dokunan büyük hayır işler..
biliyorsan üye değilsen bile gel cevapla be kardeşim vallahi çok makbule geçer..

anakart sıcaklığı dediğiniz sıcaklık neresi çözemedim ben.

Bilgisayarınızın hata yeride bana göre işlemcinin bulunduğu bölgede oluşuyor.

Tüm aygıtlartı söküp temizleyip tekrar takmayı deneyin....

zazaca
17-09-2012, 23:13   |  #21  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
563 mesaj
Alıntı: Tolunay Kaymakçı  
Bence monitör ile alakası yok. "Aygıt yöneticisinde ekran kartımın yanında ünlem var, eskiden çalıştırdığı oyunları şimdi çalıştırmıyor mavi ekran veriyor" diyor ve siz hala sorun monitörde diye iddaa ediyorsunuz?

ben siz fakındysanız deim varsa komşulaınızda bilgisyar gütüün orda deneyin monitüünüzü yad kasnızı ozaman anlsınız zaten monitüdeuse onu hal edrsiniz ama dnmedn anlayamsınız

Champione11
18-09-2012, 01:01   |  #22  
Champione11 avatarı
Taze Üye
4 mesaj
nasıl düzeltirim anakartı sizce?
ExCeLLiuM
19-09-2012, 00:34   |  #23  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Sorun anakartta büyük bir ihtimalle. O sıcaklık yongaseti sıcaklığıysa normal değil. Ya da anakrtın bir yerinde çatlak kısadevre gibi birşey de olabilir. Mavi ekran hatası ekranda çizikler :S ekran kartı  ve harddiski görmemesi :S Sorun anakarttır. Monitöre değilde ona vur :)