iyi de biz anakartini sogutmak icin buradan ufleyelim mi? iki tane ekran karti yakana kadar anakartini neden degistirmedin? anakartinin gercekten isindigini nereden anladin? kac derece oldugunu buraya neden yazmadin? madem bize soruyorsun sicak olup olmadigina biz karar verelim.
anakartin isinmasiyla ekran kartinin bozulmasi cok ilginc. anakart bile dayanabiliyorsa bu isiya ekran kartlari cok rahat dayanir. ekran kartlarin dandik PSU dan yada elektrik dalgalanmalarindan bozulmus olabilir.
bu arada ben ekran kartini cozemedim. fx5700 mu? eger 5700 ise ATI olamaz. x700 ise ATI olur. fx700 modelini ilk kez duyuyorum. yoksa nvidia quadro fx700 mu?
eger anakartin gercekten isiniyorsa kasa ici sogutma sistemini en ideal sekile getirmen gerekir. kablolarin hava akimini engellemesini engelle(guzel cumle degil mi?) mumkunse kasanin arka kismina disari hava veren, on kismina iceriye hava veren(HDD uzeri en ideali) ve yer varsa yan kapakta iceri hava veren fanlar kullan. 8cm olanlar 5YTL. ama ben daha sessizini isterim dersen 15-20YTL civari...