Asus p4p800se anakartım var.bir süre sonra CMOS SETTING WRONG ve NEW CPU INSTALLED diye bir ileti alıyorum.sorunun çözümü ne olabilir.Bios updatelemeler son sürüm dahil yapıldı.
Anakart problemi
BIOS un islemci ayarlarini islemci hizina uygun sekilde ayarla ve F10 a basip kaydedip cik.
Önerin için sağ ol ancak okadar basit bir sorun değil.Sırf bu yüzden uyumadığın ve boardın piline dahil her konuyu inceledim ama sonuç olmadı.Sistem kendi standartlar calıso ancak her açılıita bios ayarlarına girip kayedip cıkıyorum.ancak ozaman sistem açılıyor yani bunu her seferinde uygulamak istemiyorum...
anakartin uzerindeki jumper lar varsa onlari kontrol et. asus da islemci ayarkari olabiliyor. otomatik duruma getir.
nomore_MCOAsus p4p800se anakartım var.bir süre sonra CMOS SETTING WRONG ve NEW CPU INSTALLED diye bir ileti alıyorum.sorunun çözümü ne olabilir.Bios updatelemeler son sürüm dahil yapıldı.
asus p5ld2 anakartım var.cmos setting wrong hatası bazen bende de oluyor.bios pili değişti.ama hala aynı hata var...bios güncellemeside yapıldı.anakartmı bozuk ,yoksa bu hata mesajı normal mi.bilgisayarı fişten cekip taktıgım için olabilirmi.genelde fişi cekiyorum ..bilgisi olan varsa yazsın lütfen...tşk...