Merhabalar Arkadaşlar.BİOS Ayarlarından Baktım Anakartımın Sıcaklığı 102 Derece Olarak Gösteriyor.Şu Ana Kadar Herhangi Bi Sorun Yaşamadım...SpeedFan'dan Ayarına Baktım Ordada Aynı Sonmuç Var Motherboard Temperature 102'C...Sizce Ne Yapmalıyım...??
Anakart Sıcaklığı 102 Derece???
Anakart üstündeki kuzey köprüsü fazla ısınıyordur ki bu ya sizin BIOS'tan bir ayara yapmış olmanızdan ya chipset üstündeki pasif soğutucudan yada kasa içi hava sirkülasyonun iyi olmamsından yada PSU'nun meydana getirdiği bir sorun. İlk olarak BIOS'u defaultlayın bakalım ?
102 derecemi o kart nasıl tutuşmadı hayret bence ustanın dediklerini bir an önce yap
Kasanın Kapağı Açık Hep Açık Tutuyorum.BİOS Ayarları Default.Kasamın İçinde 1 Tane Hava Sirkülasyonu Var 4230 RPM Hız Yapıyor Ama Ses Yapıyor...Onun İçin Çalıştırmıyorum...
Bu şekilde kullanmaya devam edersen yakarsın birkaç gün sonra.. SpeedFan biosta ne yazarsa onu söylüyor zaten. Everest HomeEdition ile bir bakın.
Everest'te Aynı Sıcaklığı Gösteriyor...Anakartı Aldım Alalı Hep 102 Derece Olarak Görüyorum...SpeedFan'dan Bi Ayar Yaptım Şimdiki Sıcaklık 25 Derece...
Kasaya birkaç FAN takabilirsiniz yada kuzey köprüsüne fan takabilirsiniz