anakart sürücü cd sindeki yol nedir ?

HPQ-User
16-09-2008, 15:04   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

anakart sormuş:
arkadaşlar buraya resim koymak istedim ama upshare yi açamadım ama bilenler yinede bilir sorum şu arkadaşlar:
pc me format attım ve şu anda sürücüleri yükleyeceğim diğerlerini ben çözdüm ama bu anakart cd sini çözemedim çalıştır diyince birinci menüde sürücüler yazan yer var orada aşağıda üç tane yükleme dosyası var hadi onları yükledik diyelim tabi doğru ise sonra ikinci menü var hemen sürücüler yazan yerin hemen yanında oradada aşağıda bir dosya ismi var orayı tıklayıncada iki tane dosya çıkıyor ve anladığım kadarı ile de oradada bios ile ilgili yazılımlar var arkadaşlar sizin bu kadar okumanıza bile gerek yoktur sanırım o ekranı vistaya sahip olanlar bilir arkadaşlar şimdi uzun lafın kısası ne yapmam lazım benim şimdi sürücülerdeki verilen o üç dosya yüklenecek ondan sonrada programlar menüsündeki o söylemiş olduğum biosla ilgili yazılımlardada mı yüklenecek lütfen dikkatli bir şekilde okuyup bana yardımcı olursanız çok sevinirim ve birde arkadaşlar benim bu anakart cd sinde yüklemem gereken bişi varmıdır teşekkür ederim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
windows vista home premium kullanıyorum

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)

Kapalı Hesap (53751)
16-09-2008, 15:25   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Sen o sürücü (driver) yazan 3 taneyi yükle yeterli olur.BIOS'u falan boşver şimdi:))

cinar844
16-09-2008, 15:49   |  #3  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

hocam varya yetiştin yine çok teşekkürler beşliğini yapıştırdım öylemi yapalım onlara dokunmayalımmı neden dostum daha iyi olmazmı onlar ne için tekrar teşekkürler.

Coşkun OLCA
Sen o sürücü (driver) yazan 3 taneyi yükle yeterli olur.BIOS'u falan boşver şimdi:))
Kapalı Hesap (53751)
16-09-2008, 16:21   |  #4  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj
cinar844
hocam varya yetiştin yine çok teşekkürler beşliğini yapıştırdım öylemi yapalım onlara dokunmayalımmı neden dostum daha iyi olmazmı onlar ne için tekrar teşekkürler.
Şimdi örnek olarak ekran kartı sürücüsü güncellemek ekran kartından daha iyi performans almak içindir ama BIOS güncellemek donanımla ilgili bir uyuşmazlık vb. olduğunda önerilir yani normalde (eğer yeni bir özellik veya kritik bir güncelleme içermiyorsa) gerekli değildir ki üstüne riskli bir iştir çalışan bir şeyi kurcalama derler:) o yüzden tahminimce o cd de ses ve ethernet kartın için sürücüler var onları kur PC'ni kullan rahat rahat...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (41714) ~ 16 Eylül 2008 16:23
cinar844
16-09-2008, 23:17   |  #5  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

Dosyayi indirme adresiniz::  maalesef dostum keşke senin dediğin gibi sorunsuz çalışsaydı ama maalesef çalışmıyor sorunluyum sorunumda şu burada bu konuda çok topik açtım ama bir çözüm bulamadım 1024x768 ayarlı ekranım sanki 1280x768 'e ayarlanmış gibi görüntü var ve buda bana kafayı yediriyor dostum ben bu resimdeki altta görüldüğü gibi oraya tıkladığımda iki dosya oluyor sende diyorsunki onlar bios ayarları ile alakalı Allahtan umut kesilmez bakarsın benim sorunumun ilacı o programları yüklemekten geçer belki he nedersin sence çalıştırsammı gerçi dostum riskli diyorsun ama ne riski olabilir sence yardımcı olursan sevinirim dostum aslında bu sorunumu bir arkadaş çözsede keşke ben orası ile uğraşmasam keşke teşekkür ederim.

Coşkun OLCA
Şimdi örnek olarak ekran kartı sürücüsü güncellemek ekran kartından daha iyi performans almak içindir ama BIOS güncellemek donanımla ilgili bir uyuşmazlık vb. olduğunda önerilir yani normalde (eğer yeni bir özellik veya kritik bir güncelleme içermiyorsa) gerekli değildir ki üstüne riskli bir iştir çalışan bir şeyi kurcalama derler:) o yüzden tahminimce o cd de ses ve ethernet kartın için sürücüler var onları kur PC'ni kullan rahat rahat...
Son Düzenleme: cinar844 ~ 16 Eylül 2008 23:22
Ahmet_79
16-09-2008, 23:31   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

çınarım senin sorunlarda birtürlü bitmiyor be kardeş sen en iyisi bilgisayarın başından kalk biraz dolaş hava al yoksa kafayı yersin haberin olsun hem öyle her sorunu kafana takma o kadar germe kendini biraz rahat ol kardeşim benim sıkma canını öyle her şeye bir kaç ay kullanırsın baktın olmuyor basarsın formatı zaten bu arada bazı şeyleri de daha iyi öğrenmiş olursun bunlar günden güne olur öyle hepsini bir anda öğreneyim diye uğraşma kendini boşu boşuna strese sokarsın ömründen gider yaw hadi kardeşim kal sağlıcakla hayırlı akşamlarGülüş

kalamarr
16-09-2008, 23:36   |  #7  
Yıllanmış Üye
561 mesaj

bu senin pc'nin fotoğrafı. işaretlediğim yerde sürücüler bulunuyor orayı tıkladın mı? oraya tıklat çipset vb ıvırzıvırı kur. sonrada ekran kartı driverını kur. çönürlük ve hz normal olacaktır.

Son Düzenleme: kalamarr ~ 16 Eylül 2008 23:39
cinar844
16-09-2008, 23:47   |  #8  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

çok değerli dostum seni görmek çok güzel seninle konuştuğumuz zamanlarda pc öğrenmek ve sorunum için format atmayı öğrenmek idi amacım aslında o formatıda hem bileyim hemde sorun için format atayım diyordum gerçektende Allah razı olsun senin yardımınla formatı atalı yaklaşık bir ay oldu ama atar atmaz bilgisayar açıldı ve sorun formata rağmen devam ediyordu sevgili kardeşim ve bu sorun kaç aylardan beridir devam ediyor sorunum kısacası şu çözünürlük 1024x768'e ayarlı ama ekran maalesef 1280x768 gibi gözüküyor ne yaptımsa ne ettimse olmuyor olmuyor formatı attım antivirus ve tam casus yazılım la tarattım bütün sürücüleri yükledim ama yok yok be dostum yok işte bana kafayı yediren şey bu işte casper bayiine gittim onlarda bana böyle bişi ile hiç karşılaşmadık sen bağlantıyı sök bir daha format at 3 gün bekle ondan sonra interneti tak öyle kullan dedi şimdi yapamıyorum ama bayramda evden ayrılırken yapacağım artık ne yapayım birde bunu deneyeyim artık birde dostum hazır seni bulmuşken sende vista kulanıyorsun benim gibi sende anakart cd sindeki sürücüleri yükledim biliyorsun onlar üç tane bişi birde ikinci menüde programlar yazıyor biliyorsun ordaki programlarıda yükleyeyyimmi diyorum sanırım onlarda bios la ilgili imiş galiba belki sorunumu  bunlar çözer diyorum aslına o dosyaları bana yükleme dediler ama coşkun olca kardeş ama tabi sorun yaşamıyorsan demiş tekrar ona sordum ama şu anda olmadığı için cevap alamadım sen ne dersin coşkun kardeş gelene kadar birde senden bilgi alayım dedim çok teşekkür ederim.

ahmet79
çınarım senin sorunlarda birtürlü bitmiyor be kardeş sen en iyisi bilgisayarın başından kalk biraz dolaş hava al yoksa kafayı yersin haberin olsun hem öyle her sorunu kafana takma o kadar germe kendini biraz rahat ol kardeşim benim sıkma canını öyle her şeye bir kaç ay kullanırsın baktın olmuyor basarsın formatı zaten bu arada bazı şeyleri de daha iyi öğrenmiş olursun bunlar günden güne olur öyle hepsini bir anda öğreneyim diye uğraşma kendini boşu boşuna strese sokarsın ömründen gider yaw hadi kardeşim kal sağlıcakla hayırlı akşamlarGülüş
cinar844
16-09-2008, 23:50   |  #9  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

yapma ya dostum onun sırasımı vardı öyle sanırım ben önce ekran kartını yüklemiştim ne yapacağız şimdi dostum birde o işaretlemiş olduğun yerin önünde programlar var onlar için ne diyeceksin ne için onlar onlarıda kurayımmı onlar bios içinmiş çok teşekkür ederim.

kalamarr
bu senin pc'nin fotoğrafı. işaretlediğim yerde sürücüler bulunuyor orayı tıkladın mı? oraya tıklat çipset vb ıvırzıvırı kur. sonrada ekran kartı driverını kur. çönürlük ve hz normal olacaktır.
Ahmet_79
16-09-2008, 23:53   |  #10  
Yıllanmış Üye
11,538 mesaj

valla ben o cd'yi hiç kullanmıyorum benim yedekte bütün sürücülerim var gerekenleri oradan kuruyorum, coşkunun dediği gibi bencede kurmana gerek yok, saygılar.

cinar844
16-09-2008, 23:57   |  #11  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

dostum o yedekleri nasıl yaptın öyle bende yapabilirmiyim çok teşekkür ederim sürücülerin cd lerini harddiskemi kaydettin.

ahmet79
valla ben o cd'yi hiç kullanmıyorum benim yedekte bütün sürücülerim var gerekenleri oradan kuruyorum, coşkunun dediği gibi bencede kurmana gerek yok, saygılar.
Ahmet_79
17-09-2008, 00:10   |  #12  
Yıllanmış Üye
11,538 mesaj

hem hd nin d bölümünde hemde dvd,harici hd tabiki sende yapabilirsin mesela bi iki örnek vereyim şimdi senin ses kartın bu olması gerek hem xp hemde vista olanını indir ki berki ilerde lazım olur

ekran kartın da bu olmalı türkçeyi seç indir.

bunun gibi diğerlerini de google den adını yaz mesela (realtek ses sürücüsü indir) gibi sonra hepsini bir cd yada dvd'ye yazdır lazım olunca sıkıntı çekmezsin.