mrb. arkadaşlar daha önceden böle bi konu başlığım oldu asus a suç atmayım ama bu lanet olası asus anakart sinirimi bozmaya başladı 1 ay önce cpu soğutucusunun kablosunu bağladım pc yi bi açtım kabloyu bağladığım yerden kıvılcım çıktı şimdide başka yerden çıktı resimde göstereceğim size.
1 diye gösterdiğim yer çalışmıyo normalde işlemci fanını bağlarsın ama oradan 1 ay önce kıvılcım çıktığı için 3 numaralı yere takıp kullanıyorum pc yi açarken cpu fan error ! diye bişey diyo sonra f1 yapıp çıkıyosun geçen günde 2 numaralı yere dvd writer dan gelen kabloyu bağladım pc yi bi açtım ordan küçük bi kıvılcım çıktı ben tabi can havliyle pc yi kapattım hemen sonra pc yi açtım speed fan a geldim işlemcinin fanını % 60 yapıcaktım 60 a getiriyorum ama fan hala çok hızlı çalışıyor ve % 60 a düşmüyo %100 de çalışıyo ilginç olanda işlemci fanı %100 de dönüyor ama işlemci sıcaklığı 48 - 53 derece bide boştayken anlamadım gitti ve işlemci fanının hızını düşüremiyorum beni korkutuyo çünkü çok gürültülü çalışıyo daha 1 ay önce aldım işlemci fanını şimdi bozulup başıma iç açmasından korkuyorum işlemci fan ayarlarını nasıl yapabilirim.
Anakart : Asus m4a79 Deluxe
İşlemci : Amd Phenom II x4 955