Anakart Tavsiye

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
tenay
31-03-2006, 01:09   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhaba arkadaşlar bu ilk mesajım yeni bir sistem kuruyorum, ekran kartı ve anakartta kararsız kaldım açıkcası ve sizin yardımına basvurim dedim. Sistem şöyle.

AMD A64 X2 DC 3800+ işlemci
Twinmoss 1GB 2*512 DDR ram
Thermaltake Shark Kasa
Thermaltake 480W Power
WD2500KS 250GB Western Digital Sata2 HDD*2 Raid Yapılacak

Asus A8N SLI Ana kart düşünüyorum ama tam emin değilim. Asus tercih edicem ama modelde emin değilim. Raid desteği daha iyi ve alıcağım CPU ile daha uyumlu bir ana kart tavsiyeniz varsa yazabilirsiniz. Birde bu Ana kartın Kuzey köprüsü çok ısınıyor diye duymuştum ekstra bir maliyet getirmesinden ziyade birde kuzey köprüsü soğutucusu aramak istemiyorum böyle bir sorun varsa lütfen baska bir anakart tavsiye edin çünkü oyun dışında bilgisayar günde 20 saate yakın calısıyor ve genelde cpu kullanımı çok yüksek.

Temel olarak sistem böyle çok oyun oynamıyorum ama arada sırada belirli oyunları oynarım Fifa, Strateji cok fazla Doom vs. tarzı oyunlar oynamam SLI ekran kartı kullanmayı dusunmuyorum 150$ altında olmak kaydıyla veya biraz aşabilir bu sisteme uygun ekran kartı tavsiye ederseniz sevinirim sessiz olması benim için önemli arkadaslar.

Fan sormak gibi bir niyetim yoktu ama sessizlik demişken duyduğuma göre içinden cıkan fan çok gürültü yapmıyormus bunula ilgili olarak bilgisi olanlar bir keç satır birşeyler yazarsa sevinirim olmadı birde fan alıcaz artık.

CU_GS7
31-03-2006, 02:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Sırasıyla benim önerilerim:
GAINWARD GEFORCE 6600GT 128MB PCI : 149$ + KDV http://www.hepsiburada.com/produ ... 7&productid=bd46384

GIGABYTE GEFORCE 6600 256MB PCI : 135$ + KDV

SAPPHIRE ATI RADEON X700 256MB PCI :          140$ + KDV

(Ekrankartında bence stok fanı değiştirmeye gerek yok..)

Anakart hakkında çok fazla bilgim yok..Önerilerim olabilir,ancak seni yanlış yönlendirmiyim..Cevap veren olacaktır..

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 31 Mart 2006 02:50
egemengiga
31-03-2006, 10:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

slm, sistemin parcalari hosuma gitti. eger pro degilsen anakart kesinlikle asus alma. ozellikle AMD platformu icin hic alma. daha once de belirttigim gibi BIOS lari rezalet cikartiyor. stabil bi sistem istiyorsan MSI K8n NEO4 Diamond Plus i oneririm. eger OC yapmak istersen Abit Fatality AN8 i oneririm. ekran kartina gelince SLI destekli tek bir tane ekran karti mi alacaksin? tam olarak anlayamadim... eger oyle yapacaksan ornek:bir adet Asus 6600GS SLI aldin, ileride bir tane daha almak istedin SLI yapmak icin, yine ASUS 6600GS SLI alman gerekir. baska CHIP' li ya da baksa markanin 6600GS sini alirsan buyuk ihtimal uyum saglamaz ya da sorun cikartir. SLI alacaksan iki adet alman gerekir. yani 300 dolarlik ekran karti alman gerekir. kit halinde satilanlar var. sana onerim tek ekran karti alacaksan senin sisteme en iyi bu gider

MSI 256MB NX6800GS 250$ + KDV:
425MHz Çekirdek Hızı
1000MHz Bellek Hızı
256MB GDDR3 Bellek
256-bit bellek arayüzü
256-bit grafik çekirdeği
TV-Out (S-Video)
DVI Bağlantısı
VIVO
SLI
DirectX 9.0 ve OpenGL 1.5 Desteği
NVIDIA CineFX 4.0 Çizim (Shading) Mimarisi
NVIDIA Intellisample™ 4.0 Teknolojisi
NVIDIA UltraShadow™ II Teknolojisi
SLI Teknolojisi
NVIDIA PureVideo™ Technology
Advanced Display Functionality
NVIDIA Digital Vibrance Control™ (DVC) 3.0 Teknolojisi
API (Uygulama Programlama Arayüzü) Desteği

tenay
31-03-2006, 19:58   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

Slm Asus boardın altından kalakabilecek kadar biliyorum fakat Asus boardlarda Kuzey Köprüsünün çok fazla ısındığına dair bir kaç duyum aldım daha doğrusu bir kaç forumda okudum ama kullanan hiç kimseyle konusabilme fırsatım olmadı sistemin sorun cıkartmasını istemediğimden dolyı asus tercih etmiştim daha önce Athlon 2500+ da MSI boardı kullandım fakat o boardla ne bir zerre overclok yapabildim nede boardla ilgili problemlerim bitmedi. Aslında aradığım board bana sorun cıkartmıyacak bir board şu an için işlemciin gücünün yeteceğini düşünüyorum fakat bir 6 ay sonra overclock deneyebilirim alırken aslında bunuda göz önünde bulundurmak lazım.

Ekran kartı konusunda da su an için SLI düşünmüyorum fakat ileride olabilir tabi tek bir SLI kart alıp onu normal şekilde calıştırmak yerine tam kapasite kullana bileceğim bir PCIEX16 ekran kartı almaka daha mantıklı değilmi. Yoksa şimdi SLI destekli bir kartı tek kullanıp daha sonra aynı modem bir kartmı alsam karar veremedim ama su an için 150$ aşmaması lazım alacağım ekran kartının.

Aytun Çelebi
04-04-2006, 01:14   |  #5  
Üye
68 mesaj

A8N SLI'da köprü üzerindeki fan oldukça yüksek hızda dönüyor ve sessiz bir PC istiyorsan, üzerinde fan olmayan bir anakart satın almanı tavsiye ederim.

tenay
04-04-2006, 03:52   |  #6  
OP Taze Üye
3 mesaj

Evt araştırmalarımda bende aynı sonuca vardım ASUS A8N-SLI Premium da sadece soğutucu varmış. Ses gibi bir sorun olmuyor tabi böyle oluca. Fakat bu anakartta skystar2 ile calışırken sorun cıkarıyormuş, ana kart yanıyormuş diye okdum armudun sapı üzümün çöpü derken bir türlü karar veremiyorum.

Aytun Çelebi
07-04-2006, 01:46   |  #7  
Üye
68 mesaj

İkinci ekran kartını sonradan alacaksan, geçtiğimiz sayıdaki Crossfire - SLI karşılaştırmasına bir göz atmanı öneririm. AMD işlemci çalıştıran CrossFire anakartlara da bakabilirsin. CrossFire'da sonradan kullanacağın ekran kartının aynı marka ve model olmasına gerek yok. Bu yüzden önce hesaplı bir master card alıp, sonra daha güçlü bir ekran kartıyla birleştirebilirsin.

Bu arada, SLI desteği kartların performansını etkilemez. Zaten bu bazı modellerde olan bir şey. Yani 6600 GT'de var ve 6600 GT'nin SLI desteklemeyen modeli yok(PCI Express için elbette). Ayrıca, nVIDIA yongalı anakartlar kadar, yeni çıkan ATI yongalı anakartlara da bir şans ver. Onlar arasında da ilgini çekebilecek bir şeyler çıkabilir  (RD480 veya RD580 gibi mesela).

Ramonnox
07-04-2006, 10:55   |  #8  
Yıllanmış Üye
112 mesaj

1394 bağlantısı olan asus anakartlar ile skystar 2 tv kartı kullanıldığında anakartın yandığını bende okumuştum (mavibilgisayar technisat 2d yorumlar) buna rağmen satın aldım ve  kullandım şu an 4.7 gb kapasiteye sahip en az 10 dvd di uydudan indirdiğim veri film vb dökümanlarla dolu(sildiklerim hariç) ki bu nasıl gerçekleşiyordu bazen haftalarca bilgisayar download açık kalıyor bu arada işe gidip geliyorum veri inerken günlük işlerimi hobierimi gerçekleştiryorum (video editing montaj render ve dvd veri basımı pc oyunları ve arka planda durmadan gelen verileri kontrol eden karspersky antivirüs zone alarm spyware programlarına rağmen anakart yanmadıysa bi daha da yanmaz arkadaşlar)hatta tv kartı üzerindeyken format atmayın diye yazmışlar kart kilitleniyor diye onuda yaptım formattan sonra tv kartını görmedi  slotu değiştirdim kaldığım yerden aynen devam. İlk bilgisayarımı toplattığımda ki bilgisayar adına hiç bir şey bilmediğim dönemlerde tek bildiğim asus anakrttı bilgisayarcıya gittim anakart asus olsun dedim adam bana asus hakkıda o kadar çok şey söyledi ki sanırsın dünyanın en adi anakartı sonuçta bana topladığı bilgisayarda jetway diye aptal bi anakart vardı bu bende öyle bir yer etmiş ki 2. bilgisayarım epox 3. asrock dördüncü gigabyte ve sonunda asus ile tanıştım bence bena artık kalite ile tanıştım eminim burada bahsi geçen arkadaşların önerdikleri anakartlarda çok kalitelidir ama  asus ta yabana atılacak bir anakart değil bana göre ise süper bir anakart sözlerimi toparlayacak olursam buradan chip forumlardan yararlanarak pc toplayan arkadaşlar yeni nesil çok şanslı çünkü ciddi anlamda yorumlar deneyimler paylaşımlar ile neyi nasıl satın alacaklarını karar verdikleri pc yi toplarken konfigirasyonunu toplayan bilgisayarcının o anakart yaramaz bak ondan daha iyi şu var dediklerinde hayır asıl senin bana satmaya çalıştığın anakart şu sebeblerden dolayı bir hikaye diyebilecek konumdalar.Bu nedenle bir kez daha chip ailesine üye arkadaşlarımı teşekkürlerimi sunamk isterim. Kolay gelsin.