Merhaba arkadaşlar bu ilk mesajım yeni bir sistem kuruyorum, ekran kartı ve anakartta kararsız kaldım açıkcası ve sizin yardımına basvurim dedim. Sistem şöyle.
AMD A64 X2 DC 3800+ işlemci
Twinmoss 1GB 2*512 DDR ram
Thermaltake Shark Kasa
Thermaltake 480W Power
WD2500KS 250GB Western Digital Sata2 HDD*2 Raid Yapılacak
Asus A8N SLI Ana kart düşünüyorum ama tam emin değilim. Asus tercih edicem ama modelde emin değilim. Raid desteği daha iyi ve alıcağım CPU ile daha uyumlu bir ana kart tavsiyeniz varsa yazabilirsiniz. Birde bu Ana kartın Kuzey köprüsü çok ısınıyor diye duymuştum ekstra bir maliyet getirmesinden ziyade birde kuzey köprüsü soğutucusu aramak istemiyorum böyle bir sorun varsa lütfen baska bir anakart tavsiye edin çünkü oyun dışında bilgisayar günde 20 saate yakın calısıyor ve genelde cpu kullanımı çok yüksek.
Temel olarak sistem böyle çok oyun oynamıyorum ama arada sırada belirli oyunları oynarım Fifa, Strateji cok fazla Doom vs. tarzı oyunlar oynamam SLI ekran kartı kullanmayı dusunmuyorum 150$ altında olmak kaydıyla veya biraz aşabilir bu sisteme uygun ekran kartı tavsiye ederseniz sevinirim sessiz olması benim için önemli arkadaslar.
Fan sormak gibi bir niyetim yoktu ama sessizlik demişken duyduğuma göre içinden cıkan fan çok gürültü yapmıyormus bunula ilgili olarak bilgisi olanlar bir keç satır birşeyler yazarsa sevinirim olmadı birde fan alıcaz artık.