Ben Gigabyte'ın Asus'la olan rekabetini AMD ile İntel arasındaki rekabete benzetiyorum. İşlemci olarak, İntel kalite ve performans konusunda tartışmasız liderken AMD fiyat konusundaki avantajlarıyla kullanıcıları İntel'den uzaklaştırmayı çok iyi başarıyor.
AMD'nin en üst seviye işlemcileri 400-500 lira civarına satılırken İntel'in en üst seviye işlemcileri neredeyse 2000 lira. Bu aradaki korkunç fark alıcıyı doğal olarak AMD'ye çekebiliyor.
Gigabyte firması yukarıda anlattığım AMD örneğiyle örtüşüyor, İntel'de Asus'la. Gigabyte'ın en iyi anakartları 400-500 lira civarına alıcı bulurken, Asus'un en iyi anakartları 1000 lira civarına satılıyor.
Marka kalitesi olarak ne Foxcon nede Gigabyte Asus'la yarışamazlar diye düşünüyorum. Düşük seviyede fiyat/ferformans konusunda yarışabilirler ancak.(200-400 lira civarına)
Araştırmalarım sonucunda şunu öğrendim arkadaşlar: Anakart konusunda Asus'a kafa tutubilen tek firma İntel'miş. Bu iki firma fiyat/performans konusunda da birbirleriyle yarışıyorlarmış. İkisinin de 1000-1300 lira civarında satılan anakartları mevcut zaten.