Arkadaşlar iyi günler.
Anakartım bozulduğu için overclock'a elverişli yeni bir anakart almayı düşündüm ve araştırmalara başladım. 2 anakart modelini gözüme kestirdim. İkiside Gigabyte'ın.
1. GA-EP45-UD3LR (DDR2)
2. GA-EP45T-UD3LR (DDR3)
Teknik özellikleri şöyle;
GA-EP45-UD3LR (DDR2)
GA-EP45T-UD3LR (DDR3)
İleriye dönük yatırım yapmak istediğim için DDR3 destekli olanını almayı düşünüyorum.
Zira ss'lerde de belirttiğim üzere "EP45T" modelinin RAM slotları 1.5 volt ile çalışıyor. Yani şimdi 1.8volt'luk kingston RAM'ler bu anakartta çalışmaz mı? RAM beslemesinin 1.5 volt olma durumu sadece DDR3 anakartlara mı has bir durumdur?
Yani ben aşşağıdaki RAM'i bu DDR3 anakart için almayı düşünüyorum ama voltaj değeri 1.65Volt gözüküyor haliyle çalışmaz herhalde? Yani bu RAM, bu benim alacağım DDR3 anakart ile uyumlu değil mi?
Yoksa şu corsair RAM benim için uygun olan mı; ( çalışma gerilimi 1.5volt çünki)
ama kingston'un 1866Mhz'lik RAM'i, yukardaki corsair'in 1600Mhz'lik RAM'inden daha ucuz ne iş? Zira bu kingstonun gerilimi 1.5volt ise hemen bunu alırım ama gerilimini belirtmemişler işte [8"]
Son olarak yukarıda ki "Kingston 1866MHz"lik RAM'i overclock ile 2666Mhz'ye kadar çıkartılabildiği belirtilmiş ama aynı şey Corsair 1600Mhz'lik için geçerli değil mi? Çünki overclock değerleri belirtilmemiş!
Tavsiyeleriniz nelerdir arkadaşlar?