Bu Konumu Görenler Olmuştur Sanırım.. Devamında; bunuda yazmam gerekicek, bios güncelledikten sonra yine kilitlendi ve artık açılmıyor sanırım kaybettik kartı :/ .. Neyse arkadaşlar, elimdeki sisteme göre bir anakarta ihtiyacım var dediğim gibi valide gilde kalıyor bilgisayar öyle üst düzey performans beklemiyorum yeter ki sorun çıkartmasın ben yokken..
2x80 gb sata diskim
lga 775 celeron d 2,80 veya 2,66 işlemci
2x512 1x1gb 3 adet ddr400 ram
pci express asus eax1550 ekran kartım
sound blaster 5.1 ses kartı
1cdrw 1 dvdrw'ım var.. Bunlara göre bir anakart
Eski anakartı buldum ama; http://www.sahibinden.com/ilan/a ... -tl-40889100/detay/
Fiyatı çok ucuz 1.si bir diğer konuda yine aynı sorunu çıkarmayacağını nasıl bilicem ki son çare onu yeniden alıcam, onun haricinde sağlam bir anakarta ihtiyacım var.. Yada belki işlemci değişir ama ramleri kullanıcam hepsi kingston çünkü :)
Bunlar var ama, ram slotları az.. Yinede bir caresini bulurum siz önerinde? :)
Teşekkürler..
Anakart Tavsiyesi?
Kasayı al kucağına götür bir bilgisayarcıya (teknik servis ya da tamirciye) durumu anlat. Olmadı o sana 2. el uygun bi kasa ayarlar. İşi bilen varken neden sen çözmeye çalışıyorsun ki?
Çok basit, 1.si 3 yıldır bilgi teknolojileri bölümünde okuyorum.. 2.si çocuklugumdan beri bilgisayar kullanıyor söküp takıyorum.. İşin hardware kısmında sorun çekmiyorum anlıyacağınız, software kısmınıda üniversite ile kapattım.. Konuyu açma nedenim belki kullandıgımdan daha iyi bir kart kullanan biri vardır diye fikir almaktı.. Benim yapamadığımı 5 yıllık teknik servis mi yapıcak? Alt komşumun bilgisayar dükkanı var ama güvenmiyorum ben bilgisayarcılara.. Boza yapa ögrendikleri şeyleri kendi bilgisayarımda niye deneteyim benim yapmam varken? Olay bu kadar basit, elimden geliyorsa kendim yaparım.. Elimdeki donanım saglam anakartım arıza yaptı diyorum siz ikinci el kasa diyorsunuz Allah aşkına yapmayın.. Koskoca neti araştırdım çizgi elektronige mail attım ama konu hakkında kimsenin bilgisi olmadgı söylendi bana. Bu hatayı veren anakartlarda değişime gitmiş.. Niye götürmediğim açıktır sanırım..? Neyse, buldum zaten kartı. :)
Teşekkürler, iyi forumlar..
Edit: İmlâ