MErhaba
benim makinada acaba anakart ve ekran kartı uyumsuzluğu olabilirmi?
Anakart: Asus M2A-MX
Ekran kartı: Sparkle Geforce 9800 gt 1 gb 256 bit DDr3 PCI-EX 2.0 (sparklenin çıkardığı en son 9800 gt versionu az enerji harcayan) Teşekkürler.
MErhaba
benim makinada acaba anakart ve ekran kartı uyumsuzluğu olabilirmi?
Anakart: Asus M2A-MX
Ekran kartı: Sparkle Geforce 9800 gt 1 gb 256 bit DDr3 PCI-EX 2.0 (sparklenin çıkardığı en son 9800 gt versionu az enerji harcayan) Teşekkürler.
3d oyunlarda özellikle 1680x1050 full ayarda oynadığımda 30 dk geçmeden yeşil noktalar oluşup bazen reset atıyor bazende masaüstüne dönüyor. bu arada feel 550w PSU var
1680x1050 full ayarlarda oynadıgınız 3d oyunlar crysis codmw2 bf2bc2 tarzı oyunlarsa rest atması normaldir o ekran kartı kaldırmaz full ayarda bunları ekran kartı belleği cok ısındıgı ıcın olur ,
sadece 1680x1050 çözünürlük değil 1280x768 de de aynı sorun oluyor ama süre biraz daha artıyor. devil may cry 4 codw1 ve codw2 bunlarla birlikte 1-2 oyunda da denedim 3dmark2006 performans testinde de aynır sorun çıktı.bir de asus anakart çipseti ati ekran kartınında nforce uyumsuzluğu gibi.
sorun ekran kartında büyük ihtimal ekran kartını sıcaklığını kontrol ediniz ekran kartı arızalı olabilir?
gpu-z diye bir program var onu indirin ölçün. Önce oyunu oynayın resetlediğinde bir bakın sıcaklığına
kasa kapanık açılıyorsa işlemci fanında da sorun olabilir Resetler bir donanım araçtırması gerekli uyum sorunu değil.